Атанас Атанасов: Не мога да мисля за коалиция с Бойко Борисов

Надява се на споразумение с ПП
16 авг 2022 09:35, Росен Стойчев
58
Атанас Атанасов: Не мога да мисля за коалиция с Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”, каза в ефира Нова Атанас Атанасов от ДБ.

„Не бих искал да си мисля, че мога да участвам в коалиция в Бойко Борисов. Призовавам ръководството на ПП да се замислят върху това искаме ли да постигнем промяна.

Още по темата
За нас никак не беше лесно да вземем решение да бъдем в общо мнозинство с БСП, но голямата цел е промяната. Нашата задача беше демонтаж на борисовата корумпирана държава. Това ни накара да влезем в мнозинство с тези партии. Целта обаче не беше постигната”, заяви той.

По думите му, за да се постигне промяна, е необходимо концентрация на реформаторските сили.

И поясни, че днес от ДБ ще се регистрират в ЦИК за участие на изборите „Това не препятства възможността да се явим заедно с ПП. По закон има допълнителен срок, в който регистрирани политически субекти могат да се явят заедно с един номер. Вече сме в предизборна ситуация. Хората трябва да избират.  Има нещо много близко с това, което се случи в началото на прехода, когато БКП контролираше през своя партиен апарат цялата държава, но нямаше коалиционни партньори”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки иска "баце" да се пенсионира от политиката, обаче комуниста власт на пуска. За разлика от него един друг "сарайски" лидер се оттегли и неговата партия взе та стана не заобиколим фактор. Май някой бивш пожарникар-бодигард-шофьор трябва да размишлява вечер до нощното си шкафче покрай блистерите за високо кръвно дали не е вече време да се "пенсионира"
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившия соц комунистически кадър прави коалиции само с БСП и Корнелия Нинова. Взаимно си връщат крадливите схеми от 90те години и началото на 21 век извършени от техните членове и бивши водачи Виденов и Костов.
3
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
КОАЛИЦИЯ ГАZZПРОМ ТОЧИ ЗЪБИ ДА НИ ЯХНЕ НАЕСЕН!
2
5
 
29
 
! Отговори
Начо Културния преди 1 година
Ти и с Корнела нямаше, ама го направи, и пак си пиацата, търсиш партньори срещу заплащане.
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дърт гнoме, мисли за пенсиониране вече. Нагъл тип