Министър Стоянов не вижда завой към "Газпром"

Не било добре да се затварят опции
23 авг 2022 11:08, Александър Попов
27
Министър Стоянов не вижда завой към "Газпром"
Снимка: БГНЕС

В никакъв случай не бих нарекъл завой към "Газпром" да държим всички опции отворени. Не е добре да затваряме някоя опция. Диверсификация не означава да затворим едни опции и да гоним други. Диверсификация за нас означава всички опции да са отворени, да преговаряме, да доставяме по всички възможни маршрути. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов преди Годишната среща на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси, предаде БГНЕС.

Министър Стоянов посочи, че въпросите, свързани с това кога ще започнат преговорите, трябва да бъдат отправяни към служебния министър на енергетиката.

Още по темата
Икономическият министър подчерта, че е сигурен в компетентността и в опита на министъра на енергетиката Росен Христов и щом той е казал, че преговорите ще бъдат трудни, значи така ще бъде наистина.

На журналистически въпрос, свързан с износа да оръжие за Украйна, Никола Стоянов отговори, че в момента министерството на икономиката се съобразява и спазва зададената рамка.

"Спазваме всички закони и правила така, както те са приети. Ако бъдат променени, разбира се, ще се съобразим с това", допълни той.

Във връзка с откриването на форума министър Стоянов подчерта, че приоритетните държави от гледна точка на търговските ни представителства, са страните от Европейския съюз.

"За нас те са най-важният партньор, още повече и в момента заради пандемията и COVID-19, ЕС обмисля приближаване до собствения дом на производства, изтегляне от Далечния изток, така че виждаме там много възможности", уточни той.

По думите му не е позитивно това, че в 1/3 от страните нямаме представител, включително в държави като Франция, Италия, Дания и дори ЕС.

"Мислейки за инвестиции, да нямаме никой в САЩ, Индия и Китай също е притеснително", каза още министър Стоянов и допълни, че ще мисли за работещи решения в сложната геополитическа обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ГазпромНикола Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
ГРУ преди 1 година
Е, какъв завой, като човекът винаги си в бил на щат към руската агентура. За него си е прав път без завои и отклонения. И води все към Кремъл...
20
1
 
2
 
! Отговори
Ей, мисирки преди 1 година
няма и една статия да не вкарате КовиТ пЛандемията в изречение, уж случайно! Нямате наяждане!
19
4
 
7
 
! Отговори
черния преди 1 година
Ma няма никакъв завой към Газпром и не може да има, защото България е към Газпром и никой и нищо не може да промени това. Така че, никакви танкери не може да има, никакви лодки и тенекии. Каквото нареди Газпром, това ще е!
18
4
 
3
 
! Отговори
Господи! преди 1 година
Наглост и цинизъм! Тоя кремълски лакей и национален предател не виждал "завой към Газпром", въпреки, че от сутрин до вечер и това нищожество на снимката, и останалите от Гълъбарника на ЗаКаПеЧе-то, и цялата престъпна *** на Зеления чорап само за "Газпром" дрънкат, като развален руски грамофон! Че ти на всичко отгоре си и кьорав би, нищожество кремълско и марионетка на село Славяново! И какво правиш като министър, след като си кьорав, а не вървиш на офталмолог! Или по-добре на психиатър?
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диверсификация не означава да затворим едни опции и да гоним други. и Тц г-н. министър ,не си разбрал .Диверсификация по ПП означава ,затваряш всички опции и оставяш само една - втечнен газ от САЩ ......
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лейтенант от запаса - "директно искате през гаZZпром да финансирате КЪРВАВАТА ВОЙНА НА ПУУТЛЕР СРЕЩУ УКРАЙНА!!!" Браво на нас ,значи само ние и Полша не финансираме войната ,а всички други държави от ЕС и не само които си купуват руски газ директно от Газпром я финансират :))))))
15
3
 
8
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Само погледнете много противната и мазна физиономия на снимката, и всякакви коментари са излишни! Лакей на кремълския злодей и масов убиец, и чиста проба национален предател - като началника си, като българския Фуше - слугата на Путин, коварен лъжец и коварен измамник, какъвто досега историята ни не познаваше! Позор бе, село Славяново, позор!
14
0
 
8
 
! Отговори
Колега! преди 1 година
Гледай завоя да не е към Софийския затвор.Като гледам - натам сте се запътили.....
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си се продал веднъж тоя, който те е купил те притежава. Зеления чорап и нищо повече от евтина стока за путин.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледай украинците колко "скъпо" им излезе руската газ.На грузинците също скъпичко им излезе руската газ.Скъпа стока си е руската газ не всеки може да си я позволи.
11
13
 
4
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Какъв завой на служебното правителство, когато и предното на Киро и кокорчо казаха, че са се опитали да преговарят с Газпром. Но по харвардски решили, че няма да плащат както иска доставчика и естествено не получили нищо. Така че преговори с Газпром не са нещо ново, нито завой. Ние и досега вземаме руски газ, но чрез посредници, които си плащат както искат руснаците и с надценка от 30%. Утре либерастите ще кажат да купуваме нефт от Турция, пак руски и пак с надценка?! За чий ...???
10
11
 
2
 
! Отговори
това е, точно и ясно преди 1 година
Диверсификация не означава да затворим едни опции и да гоним други. Диверсификация за нас означава всички опции да са отворени, да преговаряме, да доставяме по всички възможни маршрути.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз виждам пропуски в конституцията.Ролята на президента е да организира изборите,а не да управлява чрез служебни правителства и да смуче ресурси.По-добре да остане старото правителство още 2 месеца,докато се проведат изборите.Така кашата ще е по-малка.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя и с х... да го удариш през лицето, пак няма да го види.
7
1
 
20
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Направо се сблъскахме челно с Газпром, за да разберем, че тяхната газ е даже още по-скъпа.
6
15
 
5
 
! Отговори
158 преди 1 година
Хайде договаряйте се с Газпром да пускат газта да изкараме зимата. Психодесните ще попищят, попищят, пък ще се кротнат. Иначе ще си помислим, че и на вас ви дърпат ушите от Козяк!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да получаваш руска газ без да получаваш и руска власт.И руската газ ти излиза евтино а руската власт ти излиза скъпо.Руснаците са го измислили.
4
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какви завой, какви 5 лева. Германия и Турция - исторически врагове с Русия, колко водели са водели с руснаците, обаче си купуват руски газ. България обаче не купува, а забравих пак купува, но с прекупвачи, за по-скъпо.Иначе симпатични ми бяха тия ПП, но толкова силна антируска позиция да заема България -мисля, че е грешка и направо вредно за нашата страна.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунист до комунист , боже пази България!
2
0
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ВНИМАВАЙТЕ СЪС ЗАВОИТЕ ЧЕ СА ХЛЪЗГАВИ