Левите в атака: Нинова нападна Гълъб Донев за бюджета

Нарушихте Закона за публичните финанси, обвини тя
Обновена: 29 ное 2022 19:19 | 29 ное 2022 13:23, Александър Попов
47
Левите в атака: Нинова нападна Гълъб Донев за бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес гледаме най-важният въпрос за държавата. Г-н министър председател Донев, вие нарушихте Закона за публичните финанси, тук не пише служебен или редовен кабинет, който и да е, длъжен да внесе проект за държавен Бюджет до 31 октомври. Вие твърдите, че сте заварили множество проблеми, но предлагате да се удължи този бюджет, атакува от трибуната на НС лидерът на ПГ на БСП за България Корнелия Нинова.

Нинова се обърна към министрите в зала и ги попита защо е тази метаморфоза. Тя припомни, че някои от тях са били министри в предишното правителство, и тогава мнението им за Бюджета е било друго.

Още по темата
Служебният кабинет казва, че не може да предложи проект на бюджета, защото не може да прави дългосрочни политики, но от друга страна сключва сделки до 2030 г., контрира Нинова, и попита дали това не е дългосрочна политика.

Нинова коментира, че в своите мотиви служебният кабинет посочва, че е изработил 2 проекта за бюджет, но казват, че първият е политически. "Първо признание "Страх ни е да внесем бюджет" е това", коментира Нинова и добави, че вторият вариант също е неприемлив, защото промените не могат да бъдат отнесени към конкретно политическо мнозинство в НС. "Вие не можете да поставяте условия на депутатите, в което и да е НС. Ние контролираме вас, а не вие нас", категорична е тя.

Тя се обърна към народните представители и посочи, че предизвикателството е пред тях, защото служебният кабинет е временен. "Време е да отговорим на това предизвикателство. Предизвикваме ви на този разговор", каза още Нинова./БГНЕС

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кого съм докладван и какво "престъпление" съм извършил ве миш ок :)))
16
1
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Сам ли си слагаш плюсове? Жълтък!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз Джаферович явно е доста влиятелна, щом веднага ми дадоха минус :))) Уж голем стратег, накрая Фифо е изпързаля :)))
14
3
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Докладван си мишко за теб повече няма да има коментари!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинчето съсипа БСП, сега обвинява червения комрад Донев в саботаж, все едно слушам Джаферович :)))
12
3
 
2
 
! Отговори
Благодарете се за преди 1 година
КОМЕНТАРИТЕ!! Да не ви ги спра пак , нищожници жалки ,знам ,че за това живеете! И този път ще е завинаги!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато изчегъртаме и последния комунист-социалист ще настъпи трайно благоденствие за Българския народ, черен ваньо е виновен защото не направи Лустрацията но после стана ясно защо не я направи, защото се оказа един от тях и сега всички им сърбаме попарата на тия Путинофилчета с още проекти за обезпечаване на всички ни и превръщането ни в марионетки на Джуджето ястреб нещастното завряно в бункера до живот
10
1
 
7
 
! Отговори
Папо преди 1 година
Тази тетка е разтворила широко бузи и е готова да се коалира в всеки и с всичко.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма как да не забележим, че всички обвиняват киро и асен, а за 11 години усвояване на средства от ес и тотална разруха, вълнисти магистрали на цената на германските, необорудваните граничари и полицаи, стобора на границата (супер скъп и невършещ работа), за частната лаборатория на границата, заради която също ни санкционират, а и нито един мед. хеликоптер, а иначе сме туристическа държава... пълна разруха и съоветните последващи кризи....
8
1
 
6
 
! Отговори
Гълъб Донев преди 1 година
Отвръща на атаката на ЛЕВИТЕ....Служебният кабинет това може и това прави,вие ако сте по КАДЪРНИ си НАПРАВЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВО и си гласувайте БЮДЖЕТ!!!!!ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН !
7
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
вече започва да ми се повдига,нема майтап !!!!..ПРАВ е Радев :..-Да си направят правителство и да решават проблемите !...Ама хем не могат,хем не знаят как,защото ВЗАИМНАТА ИМ ОМРАЗА им пречи да направят каквото и да е,хем.."КРИТИКУВАТ" !?!?!...Все едно аз да се изрепча на некой щангист,вдигащ 150 кг,като в същото време АЗ едва вдигам 30 !
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбовата гугутка не знае какво прави там.
5
5
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
нинова се опитва да се измъкне суха от това което забъркаха до като беше министър в мноо стабилната коалиция - ( както се хвалеха ) ! сега всички от триото киро , асен и корнелия се оправдават че за кризите в които ни вкараха са виновни Борисов и войната в Украйна . ами смешно е бе , тия тримата не могат да управляват държава ! за плажния освободител ицко няма да отварям дума :)
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ура! Върнаха коментарите. Дайте да се напростеем!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
лелката от партията на милионерите друго не може, освен да напада
2
1
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Селски игрички от комунизма. Имах такива коелги на работата ми. Уж се карат, уж имат проблем, пък все се озовават долу да пушат заедно и да хора на шефа. Пред колегите правят театри, че са някакви врагове... Ама тия номера вече ги знаем..
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, точно ти ли ще сочиш с пръст някого за нарушаване на закона?