Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не!", отвърна президентът
Обновена: 5 дек 2022 20:25 | 5 дек 2022 17:22, Красимир Ангелов
362
Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих
Снимка: БГНЕС

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора", заяви президентът Румен Радев в Тирана.

Така държавният глава отговори на съпредседателя на ПП, който преди ден заяви, че ГЕРБ, Радев и служебният кабинет са виновни за решението за България и Шенген. Освен това Василев обвини Радев, че се среща редовно с лидера на ГЕРБ.

Още по темата
"Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания", посочи президентът.

По думите му като общество трябва да кажем не на апатията с по-висока избирателна активност и легитимни институции.

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии. По думите му решението е продиктувано от субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

Както е известно, Румен Радев пристигна в Тирана, където ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона. Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

На въпрос дали е бил изненадан от номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС в лицето на проф. Николай Габровски и дали смята, че тази фигура ще успее да обедини политиците, президентът отговори, че професор Габровски е изключително успешен лекар, голям специалист в своята област и организатор, но това (дали ще успее да обедини политиците - бел. ред.) зависи изцяло от решението на българския парламент.

Какво още каза президентът Румен Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее,когато ББ преодоляване кривите в държавата ти се гавреше с КОВИД кризата! КОГАТО СРЕЩНА ЕРДОГАН С ЕС СЕ РИСМИВАШЕ , ЧЕЩЕ ИМ НОСИ ШЕРБЕТ!ТОГАВА НЯМАШЕ МИГРАНТИ И УБИТИ ПОЛИЦАЙ!НЕКАДЪРНИК НАЗНАЧИ КРАДЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ! НЕКАДЪРНИК СИ!СЪСИПА ДЪРЖАВАТА КАКТО СЪСИПА ВВС
316
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гадев ВЪН. Тоя разсопа държавата - вън чорапеното чудовище от президенството
315
3
 
1
 
! Отговори
М да преди 1 година
Пълно с форумни плювачи, браво. Радев ви е виновен за всичко. А че това че е процес от години, това забатачване никой не го коментира. Радев ли я забатачва тая държава 30 години, къде спахте тогава господа плювачи.
314
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ако България имаше повече министри като Кирил Петков, щеше да изглежда по друг начин" - Румен Радев 27.10.2021. За какво ни е такъв заблуден президент?
313
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такаааааааааааа, значи Радев е виновен за високите цени. Тва явно го пишат или ГЕРБери или *** от и. Остава да напишат, че ако управляваше Боко, нямаше да има война, бежанци и бензина щеше да е без пари.
312
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Брейка дори е по-умен от този излъгания
311
1
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Браво Зозо!!!!!Аз се чудя, добре излъгал се бил Радев и как две години нищо не каза????? Двееее годинни мълча...Значи му е носено от пликовете на Кашпировски . Тока ????? Увеличен 10 пъти за две години.Само, че Радев не плаща ток и взема 15 хиляди лева. Може да яде 40 кг кашкавал и 4 лв мляко. Не го бърка. Но го посочиха с пръст..и от мен честито на бг!
310
0
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаа, Рундю винаги е невинен. Ама тези дето го избраха, сега да идат да си купят кашкавал от 40лв. и луканка от 36лв. :))))))))) Нали играха хоро с него в изборната нощ? Прясно мляко 4лв./л. Ай честито!!!
309
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не гледам 1 2 и 3.Мирише .Вони.Смрад.dDsgustingСмрад!!!
308
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо журналята от каналите 1,2 и 3 не знаят от кой пол са и винаги завършват изречението с ЪЪЪЪ???
307
3
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
ядосан е чоекът кой знае какъв калай е изял от генерал решетников , може и да са му намалили хонорарите
306
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ревете,че сиренето станало 20лв,но протести няма???На българинът ,който и да му натресат,каквото и да му сервират,стои и трае.Мързел и апатия,примирение и робско чакане.Доведох шарлатани начело с Киро,който не може дори да приказка,още има балъци,гласуващи за тях.Е кой ни е виновен?Всеки народ си заслужава съдбата,ако само стои и чака
305
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелен Чорап,голяма каша забърка като ги доведе Кокорчо и Кирчо.
304
1
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Много опасен и много подмолен, един класически двоен агент. Жалко, че българите избраха този човек за президент, Герджика беше поне само зависим от Бойка като проста цветарка болна за власт.
303
0
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Колкото и да е тъжно все пак,трябва да се каже,че за сега, който и да е докопвал властта само е лъгал,крал и мамил.В България няма "политическа" класа,която да е способна да мисли държавнически,но поне при герб имаше що-годе някаква стабилност,а при коалицията на пп,дб,бсп+итн имаше само затъване в тинята на безизходицата.Очертават се нови избори:хора,мислете!!!Промяна имаше,но от лошо към по-лошо.
302
4
 
8
 
! Отговори
404 преди 1 година
Какъв фалшив герой си гн Президент .
301
4
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Късно е либе за китка,онова което извърши с юмручето и насъскването за бунт и сваляне на правителството няма как да бъде поправено.
300
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Е, посипа си с пепел главата, но какво от това, хората страдаме!
299
8
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Когато ти трябваха гласовете им за втори мандат, всичко беше ОК. Сега изведнъж станаха шарлатани. Ти и те сте едно и също. Подай оставка.
298
2
 
8
 
! Отговори
Ани преди 1 година
Когато човек няма морал, достойнство и чест, той накрая се озовава от страната на победените. Колко пъти съм му го казвала. Сега бил излъган? Не, беше победен!