БСП към Габровски: Уважаваме Ви като личност, но няма да Ви подкрепим

Зад него стояла ГЕРБ
Обновена: 8 дек 2022 12:20 | 8 дек 2022 11:58, Камелия Цветанова
115
БСП към Габровски: Уважаваме Ви като личност, но няма да  Ви подкрепим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"БСП за България" няма да подкрепи проектокабинета "Габровски". Това стана ясно на среща в парламента между ръководството на парламентарната група на социалистите и номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС.

"Многократно сме изразявали позицията си. Тук сме от уважение към Вас, за да ви кажем три изречения: приемете нашите уважения като личност, няма да подкрепим предложения от Вас кабинет, заради това, че го смятаме за кабинет на ГЕРБ. Имаме от години отношения и история с ГЕРБ и тя е на спорове и противоречия, затова не можем да си позволим да приемем Вашата оферта", каза председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.
Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски изтъкна, че е приел номинацията в опит да намали напрежението между партиите и да улесни пътя към диалог и консенсус.

Още по темата

Според него отиването на нови парламентарни избори ще усили още повече кризите, в които се намира страната и ще се отрази най-сериозно на най-уязвимите - хората с ниски доходи ще обеднеят още повече.

Той очерта приоритетите, които счита за най-важни пред страната - законите по Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването към Шенген и еврозоната.

"Твърдо заставам зад реформи, свързани с прозрачност, антикорупционни практики и правораздавателна система. България трябва да спре да кърви във финансов аспект и начинът това да се случи е да има работещо правителство. Надявам се в тези приоритети да намеря, все пак, някаква подкрепа, защото това е единственият начин за обществото да продължи напред", заяви Габровски.

Корнелия Нинова се съгласи, че България има нужда от стабилност и редовно правителство и пожела успех на кандидат-премиерът.

В опит да намери подкрепа за съставяне на правителство кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски провежда срещи с представители на парламентарните групи в 48-ото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До перко..... Възраждане - чавдарчета :)))))))))))))))))
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак повтаряте като мало-умни за "бъдещият затворник" Борисов. Абе, напи го арестувахте вече веднъж. Защо на бърза ръка го пуснахте веднага? Защото знаехте, че Брюксел ще се поинтересува веднага от ДОКАЗАТЕЛСТВАТА за това. А доказателства нямахте и тогава, нямате и сега. Пълна скръб сте, каквито си бяхте последните две години с умнокрасивите протести и последвалите 2 Парламента, които нищо не решиха, а още повече забатачиха нещата в България.
33
5
 
4
 
! Отговори
перко преди 1 година
Отваме на избори! БСП- комунисти ДБ- комсомолци, ПП-пионери, но няма да им се получи така, че изборите укат а вратата!
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да се уважава "личност" , която се е подложило на ГЕРБ!!!!! Толкоз!
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В друг състав трябва да се явява професора на преговори с другите политически формации. Д.Атанасова излъчва отрова, която облъчва присъстващите при разговорите.
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов не е лидер, ами един бъдещ *** затворник. Истини са, истини са.
29
7
 
7
 
! Отговори
ж преди 1 година
Защо бе, Габровски,се хвана на въдицата на един пропаднал тип?
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ще си говорим за истини - кой даде всичко от себе си за избирането на Радев преди година? Кой повтаряше като латерна - това е моят президент? Сега се отметнаха и го плюят. ДБ са фурнажийски лопати, и лъжци. Само за истини не говорете - ЗБ са точно толкова лъжливи като БСП и все друг им е виновен за 6-те%.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Детските помощи да са ти проблема. От България се ограбват милиарди, с които се закупуват хотели, луксозни имоти, джипове, яхти, вили, земи. И не само в България, но и по света изнасят милиарди. Направо на безценица си подаряват пристанища, земи, плажове, имоти. Питайте Доган.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25 Не, не са истини, а клевети. С каквито се занимава руската агента Елена Йончева и компания, в ЕП. Именно от левия сектор на ЕС, са казвали на Киро употребения, че Борисов ги е лъгал. В десния ЕНП, лидерът на ГЕРБ е на особена почит.
25
0
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА преди 1 година
ДА СПРЕ ДА КЪРВИ ФИНАНСОВО > който не работи, не трябва да яде
24
1
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА преди 1 година
ДА СПРЕ ДА КЪРВИ ФИНАНСОВО > НЕ НА 440 000 ЧИНОВНИКА
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП върна черните хартиени чували за ГЕРБ.
22
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА преди 1 година
ДА СПРЕ ДА КЪРВИ ФИНАНСОВО > детски и помощи само до 3-то
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво оклеветяване? Говоренето на истини вие от ГЕРБ оклеветяване ли го наричате? Колко ниско сте паднали. Във всеки възможен момент трябва да се показват истините, колкото и грозни да са. Знам, че мръсните пари обичат тишината и спокойствието, но стига толкова. Къдроваците от ИТН, които бутнаха правителството намериха пристан в служебното правителство на Радев, който се оказа от същата кохорта на задкулисието. Бил прелетял в няколко американски школи и голямата работа. Цяла мрежа от ченгета.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
22 Само че ГЕРБ няма да ги подкрепят и пак, в спиралата избори безкрай. Неотговорно и грешно поведение на БСП. Тя няма бъдеще с ПП. Това ще е нейния край.
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стрина Деса и тя се тропосала там. Жалко за човека, че се е поддал да бъде употребен.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквам когато ДБ и ПП започнат да правят правителство ПАК да поканят Ниновная и да и се наведат яко.
17
5
 
2
 
! Отговори
ВЛАСТ БЕЗ ДОГАН преди 1 година
НЯМА
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7 България не е в Шенген, заради юмручния преврат на Радев и провалените му правителства с ИТН,ПП. които през цялото време плюеха ГЕРБ, изчегъртваха, провеждаха чистки и ползваха корупционни практики. Спряха плана за развитие на ГЕРБ, който получи одобрение от ЕК, стагнираха държавата и я хвърлиха от избори, в избори, по причина, само да не е ГЕРБ, а те. Поради същата причина оклеветиха държавата в Брюксел и редица гаф, след гаф.