БСП към Габровски: Уважаваме Ви като личност, но няма да Ви подкрепим

Зад него стояла ГЕРБ
Обновена: 8 дек 2022 12:20 | 8 дек 2022 11:58, Камелия Цветанова
115
БСП към Габровски: Уважаваме Ви като личност, но няма да  Ви подкрепим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"БСП за България" няма да подкрепи проектокабинета "Габровски". Това стана ясно на среща в парламента между ръководството на парламентарната група на социалистите и номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС.

"Многократно сме изразявали позицията си. Тук сме от уважение към Вас, за да ви кажем три изречения: приемете нашите уважения като личност, няма да подкрепим предложения от Вас кабинет, заради това, че го смятаме за кабинет на ГЕРБ. Имаме от години отношения и история с ГЕРБ и тя е на спорове и противоречия, затова не можем да си позволим да приемем Вашата оферта", каза председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.
Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски изтъкна, че е приел номинацията в опит да намали напрежението между партиите и да улесни пътя към диалог и консенсус.

Още по темата

Според него отиването на нови парламентарни избори ще усили още повече кризите, в които се намира страната и ще се отрази най-сериозно на най-уязвимите - хората с ниски доходи ще обеднеят още повече.

Той очерта приоритетите, които счита за най-важни пред страната - законите по Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването към Шенген и еврозоната.

"Твърдо заставам зад реформи, свързани с прозрачност, антикорупционни практики и правораздавателна система. България трябва да спре да кърви във финансов аспект и начинът това да се случи е да има работещо правителство. Надявам се в тези приоритети да намеря, все пак, някаква подкрепа, защото това е единственият начин за обществото да продължи напред", заяви Габровски.

Корнелия Нинова се съгласи, че България има нужда от стабилност и редовно правителство и пожела успех на кандидат-премиерът.

В опит да намери подкрепа за съставяне на правителство кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски провежда срещи с представители на парламентарните групи в 48-ото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хе-хе а пък и Възраждане били против кандидата на ГЕРБ. Даже нямало да отидат на срещата. Ми те си се събраха - ДБ, ПП,БСП и Възраждане. За какво говорим. Възраждане, които да тоалетна не отиват без да попитат Митрофанова.
54
2
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Един от народа 44 Ти не си един от народа , а един от превратаджиите.Бегом да те няма.Народа каза кой трябва да управлява.
53
2
 
3
 
! Отговори
Kiki преди 1 година
Айдее десооои довиждане
52
4
 
10
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 1 година
Нинова , уважаваш Габровски , но не уважаваш държавата си.Искаш агонията без правителство да продължава, заради личната си ненавист към Борисов. Вече не ненавиждаш и Радев, дето е твоя рожба. Има ли нещо , което да харесваш ?Може би убиеца от Кремъл..!
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да бъде разбита руската агентура и почетните им представители в България. Те искат да ни управляват по подобие на Русия. Олигарси и феодали живеещи по европейски или американски от едната страна. И от другата страна крепостните селяни живеещи по азиатски или африкански. Това им е на тях светогледа и мирогледа. Това им е културата и разбиранията за ценности. Аз не искам такъв свят, нито да сме част от такъв свят.
50
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-читаво се държат ПП и Възраждане. Отсвириха този слуга на ГЕРБ. Другите ходят на безсмслени срещи и лицемерничат.
49
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този професор по времето кога Бойко управляваше е гребал с големия черпак от държавната каца.Явно е задължен на буци .
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитите на ДБ и Бсп да изместят Герб са обречени ... а Пп са вече история ... и не защото Герб бяха много добри, а просто защото тези са още по-зле.
47
10
 
10
 
! Отговори
Долу ГЕРБ преди 1 година
Долу крадливите чекмеджани от ГЕРБ.
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ и БСП си приличат в едно основно нещо - комунистическата им пропаганда. А най-важното при нея е да се повтаря до припадък една лъжа, докато тя се превърне в истина. Повтаряха до припадък колко е добър Радев за втори мандат и си го постигнаха и сега цялата държава бере плодовете на тая лъжа. Да излезе най-после Христо Иванов и да ни обясни - какво им обеща Радев за подкрепата и защо така долно оплюха собствения си кандидат?
45
6
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
и как го уважавате като е вземал по 5000 лв за операция така ли ще бори корупциятав държавата това е провокация на борисов и бсп не трябваше да ходи наседенката
44
2
 
6
 
! Отговори
ИТН преди 1 година
Сигурно Нинова иска тя да направи правителство? За тази спряла комунистическа партия, за която никой вече не гласува. Абе дайте й да управлява на тази, и важното не е да се прави нещо за България, а просто да се мрази ГЕРБ и Борисов! Защото черепа от Дубай, Василев от Белград и другите мафиоти така искат
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното за Гергов е, че е дясната ръка на Митрофанова в България.
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БКП са толкова жалки и смешни, че дори нямат и смислено оправдание. За съжаление те се крепят с ПП, ДБ и останалите срещу ГЕРБ само на омразата! А в крайна сметка само покрай ГЕРБ нещо се случваше в тази спряла държава.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че и при следващи избори ГЕРБ пак ще са първи даже с повече вот от последния. И кво правим? И докога ще я играете тази игра? Докато Радев поиска да станем 16та република.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да кажем и за Гергов? Един от маститите в БСП, на хранилката на държавата.
39
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Нинова единствено мрази ГЕРБ, защото БКП е залязваща партия и се гласува все по-малко за нея. Тя искаше да си отмъсти на Борисов, като стане тя премиер на България, но това няма да стане никога!
38
11
 
10
 
! Отговори
Един от народа преди 1 година
Аз не изпитвам капчица уважение към професор, който се е продал на сикаджийската мутра от Банкя. Защо се е продал не знам, но много вероятно е да е зависим покрай кражбите и далаверите в Пирогов по времето на балтов. У нас т.нар. интелигенция се отличава преди всичко със своята продажност, аморалност и корумпираност! В момента, в който един доказан специалист започва да се занимава с онова, което не му е работа той става една кръгла нула. Проф. Габровски стана проф. Гербровски и вече занулен.
37
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Габровски, Нинова, Янев, Костадинов, Радев, Герджиков, Слави, Каракачанов, Сидеров. Като бушони гърмите, всеки който се хване с ГЕРБ. Но сигурно цената си заслужава. Колко милиончета? Ей така се ограбва държавата. Като се плаща на нашите хора, ами КПКОНПИ?
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква "уважавана личност" може да е ковид престъпник и крадец?