БСП към Габровски: Уважаваме Ви като личност, но няма да Ви подкрепим

Зад него стояла ГЕРБ
Обновена: 8 дек 2022 12:20 | 8 дек 2022 11:58, Камелия Цветанова
115
БСП към Габровски: Уважаваме Ви като личност, но няма да  Ви подкрепим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"БСП за България" няма да подкрепи проектокабинета "Габровски". Това стана ясно на среща в парламента между ръководството на парламентарната група на социалистите и номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС.

"Многократно сме изразявали позицията си. Тук сме от уважение към Вас, за да ви кажем три изречения: приемете нашите уважения като личност, няма да подкрепим предложения от Вас кабинет, заради това, че го смятаме за кабинет на ГЕРБ. Имаме от години отношения и история с ГЕРБ и тя е на спорове и противоречия, затова не можем да си позволим да приемем Вашата оферта", каза председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.
Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски изтъкна, че е приел номинацията в опит да намали напрежението между партиите и да улесни пътя към диалог и консенсус.

Още по темата

Според него отиването на нови парламентарни избори ще усили още повече кризите, в които се намира страната и ще се отрази най-сериозно на най-уязвимите - хората с ниски доходи ще обеднеят още повече.

Той очерта приоритетите, които счита за най-важни пред страната - законите по Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването към Шенген и еврозоната.

"Твърдо заставам зад реформи, свързани с прозрачност, антикорупционни практики и правораздавателна система. България трябва да спре да кърви във финансов аспект и начинът това да се случи е да има работещо правителство. Надявам се в тези приоритети да намеря, все пак, някаква подкрепа, защото това е единственият начин за обществото да продължи напред", заяви Габровски.

Корнелия Нинова се съгласи, че България има нужда от стабилност и редовно правителство и пожела успех на кандидат-премиерът.

В опит да намери подкрепа за съставяне на правителство кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски провежда срещи с представители на парламентарните групи в 48-ото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
3
 
! Отговори
МАСОН ЛИ Е преди 1 година
ГАБРОВСКИ ? > МАЙ ЧЕ ДА
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли странно, че БСП пее в същия хор на ДБ и ПП.? Коалиция си бяха и преди, когато отказаха заедно оръжието за Украйна, коалиция са си и сега.
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Петък ли ще връща мандата това докторче?
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
9 Но останалите партии са аматьори, некадърници, които съсипаха държавата. Факт.
11
5
 
7
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 1 година
Тиквеното шоу се провали
10
3
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 година
Няма значение коя е куклата. Важно е кой й дърпа конците.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова сгреши. На едни следващи избори ПП, която открадна гласове и програмата от БСП, ще доунищожи столетницата. Само роднини, платени и тези, на които Киро и Асен обещават постове, са два пъти повече от гласовете на БСП. Щеше да е добре, Нинова да предложи експерт в правителството на Габровски. От което страната така много се нуждае, в момента.
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради ГЕРБ, ДПС и БСП, животът в България е тежък за всички обикновени хора, с които най-нагло се подиграват от парламента. Помните ли плоския данък, с който ни ограбват?
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ихтимански, обличай бялата престилка и се връщай в Пирогов.
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради ГЕРБ, ДПС и БСП, България не е в шенген и в еврозоната. Хартиената шайка на България.
5
2
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
БСП СА ВАЖЕН ФАКТОР В ЖИВОТА НА БЪЛГАРИНА, 78г. ГО НАТИСКАТ С ВИЛАТА НА ВРАТА МУ. ДРУГОТО Е ИСТОРИЯ
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП са огромни лицемери, партия на червените клептократи, като ГЕРБ и ДПС. Тези партии са ненужни на България. Вижте ги всички, как яростно са се обединили срещу ПП, всички техни зависимости, администрация, радиа, телевизии. Всичко манупулира. Тази битка срещу статуквото ще е тежка. Навсякъде по села и градове са се обединили и си пазят владенията и парите. Край на това!
3
6
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Докато са БСП, ГЕРБ и ПП в парламента, правителство няма да има никога и ще има всяка година по няколко пъти избори. Звучи като хиперинфлация. В момента се намираме в хиперинфлация. Цените ще скачат още повече. Не искам да ви плаша, ама утре с 10 лева и едни хляб няма да може да си купите, камо ли продукти за сандвич.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква личност може да бъде Габровски?
1
6
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
ОПГерб иска да скрие грабежа зад гърба на "експерти "