Кабинет с третия мандат: На теория има решение, на практика неизпълнима задача

Парламентът не бил продуктивен, партиите се готвели за избори
Обновена: 8 яну 2023 12:01 | 8 яну 2023 11:57, Камелия Цветанова
22
Кабинет с третия мандат: На теория има решение, на практика неизпълнима задача
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„С третия мандат е нужен друг подход, но може да няма желание и кураж. Трябва да се поеме голям риск. Различните конфигурации носят различна степен на токсичност. Трябва да има ясни цели, кратък хоризонт и партийно неоцветени личности“.

Още по темата

Това коментира пред bTV председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

„Аз не виждам принципна разлика в шансовете на тези, които могат да получат мандата. Тези, които могат да получат мандата, са БСП, „Демократична България“ и „Български възход“. „Възраждане“ се казали, че не искат да има правителство, а ДПС няма как да бъде мандатоносител. Всички казват, че ще направят всичко възможно, но по свое му“, посочи той.

„Различията между трите сили са не в самите партии, а в уговорките, които могат да изработят. Ясно е, че без ГЕРБ не може да се състави правителство. „Демократична България“ може да получи подкрепата на ГЕРБ, но първо ще се обърне към „Продължаваме промяната“, обясни Маринов.

„От „Български възход“ са абсолютно сговорчиви. Проблемът е, че са нова партия без ясна позиция и изградени отношения с другите. Трудно е да носят заряда на обществено доверие и подкрепа, който е необходим на мандатоносителя. Задачата теоретично има решение, но на практика е неизпълнима“, допълни председателят на Стратегическия съвет към президента.

Според него 48-ото Народно събрание не е продуктивно.

„Аз лично смятам, че трябва да бъдем реалисти. Партиите се готвят за избори. Не бива да бъдем наивни. Една част от въпросите, които се дискутират имат и принципен характер. В същото време няма пречка да се върши и някаква работа, да се върши работа в комисиите, за да могат да влязат в пленарната зала“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: БСПправителствоДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
Партия "Проказа" разби и без това крехкото равновесие в Бг политическо пространство! Хаос!!!! Ето какво донесе фалшивата "промяна" инициирана от агента на Пентагона и ЦРУ - Радев Фърчилото! Дори "Мадам" Нинова се оказа в "необрано лозе"! Мдаа..., усещате ли как лека-полека се превръщаме в "територия на нестабилност"?
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15 Кирил Петков и Асен Василев, заедно с Лена Бориславова...носят етикета "шарлатани" и с право. Арести по изрезки от Гугъл, обиди, видеа пред затвора...премиер свидетел срещу лидера на опозицията, извършил брутален и незаконен арест/К.Петков/, няма място повече в политиката.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15 Определено, без ПП!! Те са леви популисти, които се хранят с омраза, репресии и влизат в корупционни сделки в полза на Газпром. И с техния идол Рашков, соцрепресивния следовател 19-те имота, съвсем не стават.
13
0
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Излязах, ама то няма такава съпротива! Имаше трима пияндурници които се съпротивляваха на законите на физиката, по специално на гравитацията! Но науката ги победи!
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъде интересно - правителство от ГЕРБ -ДПС - ПП -ДБ . Май на хората спря да им пука , или останаха малко тези , за които има значение кой ни управлява
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денацифицирайте Чалгария! Махнете чуждите нацистки знамена от столичната община, президентството и парламента! Има решение - народно партизанско движение! Присъединете се към антифашистката съпротива!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стефан Янев е добър вариант, говори след като мисли,обран като поведение, нетипично за военен които предимно са кухендери! А за Корнелия и Христо Иванов даже и в партиите им няма да гласуват всички!
9
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Има нещо озадачаващо, което не мога да си обясня.Всеки се е лъгал, президента също. Като разбра какви са главатарите на ПП и ги нарече с точен термин, защо не предприе някакви действия, или поне да се извини на народа, че се е присъединил към множеството излъгани. Иначе браво на президента, че неговото правителство успя в голяма степен да оправи поразиите, които му бяха тропосани от случайниците.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков трябва първо да се арестува, а после да се осъди до живот да търка наровете в затвора заедно с убийците и изнасилвачите. Това е най-наглият и долен деградат, който е бил в политиката за последните 30 години!
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено решение на кризата в политиката е вдигането на прага за влизане в парламента. 10% народна подкрепа ще остави всички патерици като ДБ БВ и Възраждане извън парламента. А защо не и БСП. 3-4 партии по-лесно ще разделят 240 ггласа от колкото 7-8 партии. И ще си съставят редовно правителство още с първия мандат.
6
1
 
7
 
! Отговори
Що бе преди 1 година
Христо Иванов искаш договор между ГЕРБ и ПП???? Кво стана сега??? Цирк. Те кирливите ризи винаги излизат наяве.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излишно е щом не сме почнали прехода да се правим , че има демокрация.БКПарската мафия е навсякъде.Нея трябва да изчегъртаме.
4
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
какви са тези имена сашо кеша и шишо бакшишо кои предлага списъка напрезидента с имената на служ правителства някои деиства срещу реитинга нарадев и го сваля много бързо и успешно
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащисаните ще ги принудят да направят кабинет.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се напъват. Следват избори.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаме нужда от кабинети и парламенти, които слугуват и налагат вредни и абсурдни закони. .