ПП ще говори за политики с партията, която вземе третия мандат

Имало вариант да подкрепи кабинет на ДБ
30
ПП ще говори за политики с партията, която вземе третия мандат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При когото и да отиде третият мандат, ние бихме се включили в разговори по политики. ... В зависимост от това кой е мандатоносителят и какъв е подходът за конструиране на кабинет - можем да се включим и в други разговори, но има твърде много възможности, за да ги дискутираме сега, заяви пред БНР акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната", номиниран за премиер с втория мандат.

"Ако ГЕРБ промени отношението си към корупцията, толерантността към нея, ние сме готови да разговаряме с тях, но до момента не виждаме никакви индикации за това", посочи той.

По думите на Денков, ако има дискусия за политики, на която е поставен и въпросът за промените в законите и за отговорността на главния прокурор.

"ПП ще се включим в тази дискусия, който и да я организира. Съвсем нормално ще е с ГЕРБ да сме на една маса, ако и те участват в тази дискусия. Съвсем различен става разговорът нататък - кой ще управлява, с каква политическа отговорност и какви са гаранциите, че това, което е договорено, ще бъде изпълнено", каза той.

Акад. Николай Денков подчерта, че може да се търси вариант ПП да подкрепи "Демократична България", ако те получат третия мандат.

"Но това ще бъде дотолкова, доколкото има шанс да бъдат реализирани полезни неща за България. Тези политики ние сме ги формулирали заедно с тях. Ако те успеят да изградят конструкция, която дава гаранция, че ще се случат нещата, бихме могли да ги подкрепим. Но това в момента е много хипотетично", каза тойй.

Денков обясни, че няма интрига в това, че не всички депутати от ПП и "Демократична България" не са били в пленарната зала при гласуването на Декларацията на ПП по национални приоритети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: правителствоДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Соня преди 1 година
ГЕРБ и ДПС са най- нормалните партии!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6 Самата Лена е част от новомутренския купон на шарлатаните от ПП. Добре че се изпокараха с коалиционните си партньори, да им видим кирливите ризи.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП щяла да говори за политики и с ДПС, ли? Чиито възрастни симпатизанти любимият питбул на Кокорчо и Киро просто соцмилиционера Рашков, арестуваше, репресираше и ги държеше в студения арест, ли?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП обиждаше ДПС, да не говорим за ГЕРБ, по най арогантен начин. За какви разговори мечтаят? Ако искаме да стабилизираме държавата след престъпнжто управление на шарлатаните от ПП, трябва да има правителство без ПП. Да минат в опозиция, или да се върнат към "успешния" си бизнес. Макар че след нови избори едва ли ще влязат в парламента.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с ДПС, ли? Чиито възрастни симпатизанти любимият питбул на Кокорчо и Киро просто арестуваше, репресираше и ги държеше в студения арест, ли?
12
1
 
13
 
! Отговори
ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА... преди 1 година
ФАЛШИВИ КЮЛЧЕТА...... ФАЛШИВИЯ ХАРВАРД...... ФАЛШИВИ ДЕМОКРАТИ....... ФАЛШИВИ ХОРА.....
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре да говорят за парапетчето... Там по ги бива...
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе в таз пица що има само пица бе! ;)
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЙ-ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ БЕШЕ ПРИ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ЯНЕВ С МИНИСТРИ ОТ ПП!ПРОДЪЛЖИХА С ПЪЛНА ПАРА КОРУПЦИЯТА И ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА!НИКОГА НЕ СА НАЗНАЧАВАНИ ДЕЦАТА НА МИНИСТРИ ВЪВ ВОДЕЩИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ ,КАТО НО ЯНЕВ ДЕЦАТА!НИКОГА НЕ СА НАЗНАЧАВАНИ КУМОВЕ И КУМИЦИ!ЯВНИ ЛЮБОВНИЦИ ОТ СЪЩИЯ ПОЛ!ТАКЪВ РАЗВРАТ!ТАКОВА БЕЗОЧИЕ ДРОГИРАНИ МИНИСТРИ!САМОЛЕТ ЗА СОЛУН ЗА ЛЮБОВНА ВЕЧЕР!И ВИЕ!ВИЕ НЯМАТЕ СРАМ!МВР СЕ ПРЕВЪРНА В БАНДА за ЗАКРИЛА НА ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРЕВОЗ НА НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ! ББР !БУЛГАРГАЗ!КОРУПЦИЯ СХЕМ
8
2
 
16
 
! Отговори
външно въздействие преди 1 година
Прокуратурата да поема нещата в свои ръце. Очевидно ДБ и ПП не могат да се реформират сами.
7
3
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
с никои няма да говорите отиваме на избори до дупка докато се изчистим академикътда си връща титлата защото се изложи професори и генерали на килограм ама качеството го няма ами този венко назначил цялата рода на държавна заплатакак може такова безобразие и при живков нямаше такова нещо
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Веселинъ 7112136860 .... ами риск на професията.... така се случва с куртизанките...
5
3
 
11
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Язък Денков , още ли не си разбрал че вие сте избрани с помощта на олигарсите , провалихте се тотално с вашите неизгодни сделки и афери и неумението да управлявате и се радвайте че двете фамилии и половина все още не са клиенти на прокуратурата!
4
10
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Има нещо тревожно в поведението на ПП и съм убеден,че мнозина съзират и чувствуват тази тревожност.ПП не прояви никаква загриженост и защита в полза на един човек,който систематично бе малтретиран в публичното пространство от машината "Пеевски",сиреч еnuчарuте на мутренската мафия турско-руска в България.Имам предвид Лена,чието ежедневие бе превърнато в наци тип ад.Питам,къде е мъжеството на претендиращите да се справят с мафията "мъже" и "жени" от ПП? Защото Лена не се разтвори на мутрите ли?
3
2
 
6
 
! Отговори
НякаквХигиенКосматка преди 1 година
ПъПърите спасиха от брутален крах Академъра, като умишелено се заядоха с Трифоновия творец написал, изпълнил и излъчил в ефир великия хит за Хиената и Хигиената на Алмаматерата. Да бега Академър дето очи му видят и се премени в нови одежди шо Дружество Академик може да го пенсионира и как на една кадемерна премия ще живуе?
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общи приказки, нищо конкретно. Банални и смешни сте вече. Живеем по-лошо от времето на ГЕРБ.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде разкарайте се вече, три месеца не са на говорихте!