Мехмед Дикме: Партията, която има право да получи следващия мандат, е ДПС

Основната задача на "златния гьол" е епидемия от Турция да не влезе у нас, посочи той
10 яну 2023 21:25, Красимир Ангелов
32

Край на договора с фирмата за "златния гьол", държавата си връща собствеността.

"Златният гьол" не е създаден от последния мандат, той съществува вече повече от 25 години. Той наистина беше гьол до 2002 година, когато с моя заповед направихме ремонт и стана нещо по-модерно. Но основната задача, за която е изграден този гьол, е в случай, че има епидемия в Турция по едрия рогат добитък - да се използва този гьол за дезинфекция на колите. За голямо съжаление правителството на Бойко Борисов, по-конкретно по негово разпореждане се даде границата на частници и на хора, свързани с подземния свят", каза бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това е превърнато в бизнес.

"Турската страна от тяхна страна направи реципрочно и само на български коли. На коли, които са с други номера, не взимат никакви такси. Обръщам се с апел към министъра на земеделието - автоматично веднага да вдигнат гьола, да не събират никакви такси и колите да си преминават свободно. Да си върне старите функции. Ние се излагаме пред целия свят, едни хора стоят там, за да събират пари, стават опашки на границите събота и неделя", допълни Дикме в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че ремонт от 2005 година насам не е правен.

Според него партията, която има право да получи следващия мандат, е ДПС.

"И президентът, ако не го даде на ДПС, трябва да отговаря по каква логика предишните 2 мандата ги е дал на БСП. България можеше да спести поне 2 избора, ако президентът беше дал предишния трети мандат на "Демократична България". Тогава той го даде на третата политическа партия, сега, ако не го даде на нея, трябва да обясни защо не го прави. ДПС има своето място в българския политически живот. За съжаление, тя прилича на партия на диктатурата. От една страна тя има избиратели, от друга страна - отблъсна всички партньори и никой не иска да сключва коалиция", посочи Мехмед Дикме.

И смята, че "експертно правителство" няма.

"Има политическо правителство, в което участват експерти. Това е съвсем отделна тема. Най-разумното е политиците да забравят томахавките, да се отиде на избори, да започнат да си говорят помежду си. Хората искат младите, искат нова енергия. Има разочарование от това, което направиха Кирил Петков и Асен Василев, но хората искат промяна, искат нова светлина", добави той.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Мехмед ДикмеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
7
 
! Отговори
Читател преди 1 година
И този не си е пил хапчетата преди да изломоти тази свещена глупост. Аланкоолу,България е за българите.Анадъму!
22
2
 
7
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
На този със сменените имена му е виновен Бойко Борисов. Той лично му ги е сменял. По разпореждане на партията. Е, то се знае на коя партия. То, тогава дори и нямаше ДПС. Теци, които са си намерили членските книжки от БКП да си ги скрият, защото г-жа Нинова ги издирва.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз дядо нали напусна ДПС , сега какво им се натяга толкоз ?! Или му поогладня г.3ъ. ?
20
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
когато псевдобългарите в турция си направят партия и влязат в тяхното народносъбрание тогава ще говорим за икон групировка дпс до два мандата в нс
19
2
 
7
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
На турчин вяра да нямаш турчин вяра няма!
18
2
 
13
 
! Отговори
Никога герб дпс бсп преди 1 година
Никога повече герб дпс и БСП итн дъното съсипаха България за 32 години грабежи рез прехода и няма никой в затвора време е България да се изправи срещу тези които я разрушават да ги вкара в затвора както се случи в Румъния Боко и Пеевски Доган магистралите тунелите граница с Турция обществени поръчки и еврофондовете и кражби кражби не им ли омръзна.
17
1
 
14
 
! Отговори
ДПС=Ердоган преди 1 година
Дпс е етническа партия която се бори за интересите на Турция. Еничарите в тази партия са крадци и мислят единствено за себе си. ДПС предателите на България
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека гледа интереса на Турция, да премахнат локвата, за да не плащат като влизат и излизат в Турция, иска да е български политик, но да използва българите в интереса на Турция.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таки-Маки-ГЕРБ.В плетеницата от фирми и подставени лица покрай хранилката на Капитан Андреево има отчетлива следа, която води към ПП ГЕРБ и силовата групировка СИК, до която е бил близък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.Съдружник наЧакърянв ключовата фирма Интерпред-БГ еМирослав Петков разкрит от КОМДОС като нещатен служител на ДС.Както посочва Капитал, той е съдружник с общинскиясъветник от ГЕРБв столичния общински съветИскра Ангелова.Връзката на Таки с ГЕРБ е отчетливо видима и
14
3
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
ДПС няма да управлява,няма смелост за това.С техния мандат ще израсте поредната многоглава айдушка ламя,нищо ново.
13
12
 
8
 
! Отговори
бай сандо преди 1 година
Възраждане е единствената бг партия която наистина и пука накъде тласкат БЪЛГАРИЯ нашите управляващи . жалко ,че малко хора го виждат
12
1
 
19
 
! Отговори
въпросче преди 1 година
абе , доган от къде има толко пари ?
11
4
 
19
 
! Отговори
българин преди 1 година
Партията, която НЯМА право да получи следващия мандат, е ДПС !
10
2
 
21
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Имаш право да получиш билет за Анадола :)))
9
9
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Забравих, че може да вземете и Костадинов и сие и Нинова и подобни за пренасочване към Русия. Ще измислим и ПП и подобни как да върнем към американско канадските държави тях да опитат да си върнат. Други може да пробват създадените от тях закони за затвори така и така са с лек режим да не се оплакват хаха. Славчо ще го сложим в цирка да забавлява маймуните.
8
2
 
18
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Само като му прочетох и името и партията му в България и ми призля.Имате право да напуснете България сега и завинаги. Дано даде Бог да видя това чудо, може да носите и Бойко като булка на Ердоган с бонус Доган и Шише. Позволяваме Ви да вземете Азис и цялата фолк фурия простотия до шия.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС въобще не трябва да съществува по закон, забранено е да има етническа партия, а толкова години всички си траят. Доган си построи из цялата страна какво ли не, пълните чекмеджетата с Цанков камък и ТЕЦ Варна и прокуратурата мълчи, Росенец също ами Боровец и така до безкрай. Те се чувстват турци, тогава защо са в Бг Парламент, да ходят в Турция.
6
3
 
21
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Карадайъ каза, че" турците в Бг ще се обидят, ако президентът не даде мантата на Дпс" !!! С ТИЯ ДУМИ КАРАДАЙЪ ДИРЕКТНО СИ ПРИЗНАВА, ЧЕ ДПС Е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ!!!
5
4
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Ами къде бяхте досега 25 години, че Не сезирахте прокуратурата да тоя резил или защо Тя не се самосезира даже и сега???
4
3
 
16
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Аре бегаи в Истанбул