Протестиращи освиркваха Кирил Петков заради ангажиментите за емисиите

Демонстрантите подариха фенер на Петков
12 яну 2023 13:12, Нели Христова
177

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Протестиращите в защита на енергийната сигурност освиркаха съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който също се присъедини към протеста на синдикатите.

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда "Подкрепа" протестират пред служебния вход на Народното събрание в защита на енергийната сигурност на страната, съобщава БТА.

Синдикатите са недоволни от поетия ангажимент в Националния план за възстановяване и устойчивост за намаляване на въглеродните емисии от енергетиката с 40% до края на 2025 г. спрямо нивата им през 2019 година.

На протеста има граждани от цялата страна. Към момента няма напрежение сред протестиращите. Има засилено полицейско присъствие.

При протестиращите дойдоха повечето от депутатите, които са членове на парламентарната комисия по енергетика - Делян Добрев от ГЕРБ, Драгомир Стойнев от БСП, Рамадан Аталай от ДПС, Ивайло Мирчев от ДБ, както и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и бившия министър на енергетиката Теменужка Петкова.

Демонстрантите подариха фенер на Петков, а изказването му беше напълно заглушено от дюдюканията, освиркванията и виковете им. "Не ме интересува", "Скрий се, Кирчо" и "Да живее България", викаха протестиращите.

Синдикатите искат депутатите да задължат Министерския съвет да започне преговори с Европейската комисия за отмяна на този ангажимент. Това искане на КНСБ и КТ "Подкрепа" беше залегнало и в декларацията, която двата синдиката представиха преди няколко месеца. Синдикатите настояват да се гарантира дейността на въглищните централи поне до 2038 г. в съответствие с вече приетото през 2020 г. решение.

Заради протеста движението по улица "15 ноември" и площад "Св. Александър Невски" е блокирано.

Днес Народното събрание ще обсъди проект на решение за задължаване на Министерски съвет да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика, предложено от Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) и група народни представители, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Меси къде е?Последните 2 години само се крие и ни облъчва от фейсбук с простоватите си умозаключения.Да беше дошъл и той да се порадва на народната любов.
111
12
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 година
Не разбирам ГЕРБ с какви очи отиват при протестиращите ,при положение,че те са разписали до 2026г.да бъдат изцяло затворени . Това беше казано лично от техния шеф Бойко Борисов.
110
6
 
12
 
! Отговори
ЧЕСТО ПЪТУВАЩ. преди 1 година
ПРЕДИ ГЕРБ НА ГРАНИЦАТА НИ С ГЪРЦИЯ СЕ СЪБИРАХА НА ОПАШКА НАЙ МНОГО ДО 50 КОЛИ ЛЯТОТО, ПРИ ГЕРБ ЗА 12 ГОД. НА СЪЩАТА ГРАНИЦА ОПАШКАТА СТИГАШЕ ДО 30 000 КОЛИ НА ДЕНОНОЩИЕ? ПРИ ПРОМЯНАТА С 30% ЦЕНИТЕ В МАГАЗИНА И 100% НА БЕНЗИНА ПЪТУВАЩИТЕ НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА.
109
2
 
1
 
! Отговори
ПРЕКРЪСТВАНЕ? преди 1 година
В кой християнски клон мога да се прекръстя? Аз съм кръстен православен като бебе, но според мен тази религия ми е дала лош късмет.Защото майка ми е била бременна с мен когато са кумували с баща ми (а това е лоша поличба) дядо е починал на моето кръщене, а е бил млад здрав и корав.А кръстникът ми е лош човек, тормозил е кръстницата ми (жена си).Та искам да почна на чисто с Бог. Да се отърва от всички грехове. Но в кой християнски клон? Освен в православие и католицизъм.Може би в лутеранство или?
108
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-интересното е, че излизат по времето на кабинет на Радев, срещу Кирил Петков, за нещо което е направила Теменужка по времето на ГЕРБ. Откачена работа!
107
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е киро сьбра негативите срещу народа направени от герб прес тези - 12г
106
8
 
9
 
! Отговори
КОПАЧ НА ВЪГЛИЩА преди 1 година
Здравето е над всичко.Колегите не го разбират.Вместо да протестират за обучение,нови технологии и по-здравословна среда за живот,те слушат шефовете на синдикатите-оядени богаташи,които ядат и пият с мутрите.Не е виновен Киро,а мафията,която не иска да жевеем добре и здравословно.
105
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро че е про ст про ст е и не разбра че беше използван от ГЕРБ и по скоро от посолството да обере събралите се негативи за 12 години срещу ББ и Герб. И така той е един бушон на главния бушон.
104
8
 
9
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Докато греб управляваше не видях един синдикален протест срещу някой от абсурдите на герб като затварянето на вьглищните централи договаряно с урсула, тогава не протестираха сега излязоха
103
4
 
15
 
! Отговори
Бай Шиле преди 1 година
Кирее, Кире !!! Живота е радост и тъга! Пожелавам ти скоро клиент на Гешев да станеш! Вече си гърмян бушон младежо.
102
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синдикатите са комунистическа приумица.. Знаете ли кога тези нещастници ще излязат да протестират срещу ГЕРБ?
101
4
 
19
 
! Отговори
КИРО Е ПРЕДВИДЛИВ преди 1 година
ПП ПРЕДВИДЛИВО БЯХА МОНТИРАЛИ РЕШЕТКИ НА ВРАТИТЕ, С ИДЕЯТА ДА КРАДАТ 4 ГОДИНИ И ХОРАТА ДА СИ ВИКАТ И ПРОТЕСТИРАТ КОЛКОТО ЩАТ ОТ ВЪН?
100
8
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Кирил и баце направиха тези поразии дай боже да излезне от плана затварянето което герб договори с урсула на вьглищните централи
99
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го освиркат, защото е шарлатанин! А виждате ли как на песента за Кака Лена ден след ден се намаляват гледанията??? Това се нарича ЦЕНЗУРА и не трябва да се случва в демократична държава....
98
14
 
5
 
! Отговори
До 97 преди 1 година
А пълно чекмедже с кюлчета и пачки за благото на народа ли са?А 10 милиарда кражби всяка година от гербавите пак за благото на народа ли са?Я стига!Долни крадци и мафиоти,ще ви изчегъртаме и ще ви вкараме там,където ви е мястото.
97
7
 
8
 
! Отговори
мда преди 1 година
Тези споразумения не са подписани вчера. Защо синдикатите сега са сетили? То беше ясно, че се прави в ущърб на държавата, но защо чак сега се сетиха, това е въпросът.
96
3
 
23
 
! Отговори
София преди 1 година
Кривата харвардска уста много приятно го сготвиха. Ама така е, когато си природно некадърен с абсолютна липса на такт и усет къде какво да говориш, дори годините прекарани в Харвард не могат да те спасят. Сега въпросът е, къде са жълтопаветните либерастки павиани да си бранят месията? А, да, студено е. Те на студено не протестират.
95
13
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Герб и пп са еднакво виновниБойко Борисов, министър-председател на България: Нашите разчети бяха до 40% таван на въглеродните емисии. Това беше пределът на нашите сили да се справим сами. Моите политически опоненти в България се надпреварват да говорят как искат да запазят миньорите, мините и тецовете, но доколкото разбрах в ЕП социалдемократите, десните извън ГЕРБ, либералите от ДПС, от БСП са гласували за 60%
94
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербавите ще ви донесат от 10 кладенеца вода,за да ви докажат колко са чисти и невинни и колко другите са виновни.Вместо всички да впрегнат усилия за преквалифициране на тези хора,с цел запазване на тяхното здравесе джавкат за нещо,което така или иначе трябва да бъде ликвидирано.
93
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом се зададат избори и синдикатите се активират.Или някой ги активира.Ако не са тези протестиращи,ще са строители,или ресторантьори,или таксиджии,или за който се сетите.Важното е да се протестира в угода на този,който най-много е крал,за да може пак да краде.