Борис Бонев иска реформи и обединен фронт срещу ГЕРБ

Разговорите с други партии засега били за приоритети
125
Борис Бонев иска реформи и обединен фронт срещу ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След 17 години управление на ГЕРБ в София трябва да има нов обединен фронт, смята председателят на „Спаси София” Борис Бонев.  

„След дълго време изоставяне на тежки реформи трябва да получим необходимото обществено доверие, за да ги извършим. Някои от тях ще бъдат непопулярни”, уточни Бонев.

По думите му партия „Спаси София“, която беше учредена вчера, е готова както за обединено, така и за самостоятелно явяване на избори.

Той  допълни, че на този етап разговорите им с другите партии са за приоритети.

По думите му първите избори, в които ще участват, ще бъдат местните.

„Това личи и от името ни - „Спаси София”. Сами сме решили да се ограничим до местна политика. Всеки човек трябва да се развива там, където се чувства подготвен", смята председателят на „Спаси София”.

На въпрос вижда ли конкуренция в лицето на председателя на Общинския съвет на София Георги Георгиев, Бонев каза следното: „Няма как да ме е страх от човек, който от вчера е започнал да се занимава със софийските теми. Като гледам, за него мотив е да бяга от проблема, да не поема отговорност и винаги друг да е виновен. Това много напомня на управлението на Йорданка Фандъкова. София има нужда от много по-амбициозно и решително управление. Градът ни изостава от много градове на Балканите. Продължаваме да си говорим за ремонт на ремонтите. Едни павета пред НС да не могат да бъдат наредени както трябва, ясно показва какво е нивото на управление в момента”.

Той коментира и промените в градския транспорт в столицата. По думите му в момента има разпореждане да не се глобяват пътниците с месечни или годишни карти, които не са ги валидирали при качване.

„Никой не обясни защо е важно човек да си валидира документа. Тези данни могат да помогнат на градския транспорт да бъде по-оптимизиран, разписанията да бъдат синхронизирани”, каза още Бонев.
По думите му има причина да се премахне картата за 1 линия.  

„Идеята е, че когато човек разполага с карта за всички линии, предпочита градския транспорт. Когато имате карта за
една линия, тя обикновено е от вкъщи до работа. Тоест, когато отивате до парка или другаде, градският транспорт не ви е опция и се качвате на колата”, обясни Бонев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Спаси СофияБорис Бонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сбогом Фънди! Сбогом герберасчета! Идва промяната, от която *** ги е страх!
37
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реформа е *** дума, но че трябва да се освободим от ГЕРБ е ясно на всички.
36
0
 
11
 
! Отговори
След преди 1 година
хаоса с тикет системата в София и платеното паркиране по паркингите пред блоковете - думата реформа в София стана мр..на дума
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един на който щял да ни отърве от нещо измислено и на който ще се смеем с пълно гърло. Тоя бабуин що не стане някой шлосер пример- по-голям шанс за кариера има. Или фрезист или стругар. Поредния хомос дето ни занимава с неговата си особа
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само комплексирани провинциалисти казват тази глyпост от София ли си или така си миришеш, както и други подобни
33
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по-бързо изчегъртаме ГЕРБ, толкова по-добре за България, вкл. и за София.
32
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мдаа, а кой управляваше, когато се казваше "от София ли си или така си миришеш?" Като нямаше вода в целия град, а? Май бяха комунистите нали? Ай сиктир :)))))))))))))))))))))
31
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фандъкова е най-лошото кмет на София, който сме имали. Надмина даже предшествениците си Мафиянски и Бойко Борисов.
30
22
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Факт е, че който и да стане кмет на София, все ще е по-добър от кметовете на СДС и ГЕРБ.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов стана кмет на София на 17 ноември 2005 година и после през 2009 сложи Фандъкова за кмет на София, когато стана премиер. Въпреки, че през ноември 2005 ГЕРБ не беше създадена не е грешка да се каже, че ГЕРБ управляват в София от 17 години и два месеца.
28
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То махането лесно, ама това, дето иска да се сложи, е по-зле от Киро/Кокоро.
27
3
 
23
 
! Отговори
Офф... преди 1 година
И този като онзи. (мало)Умен и (не)красив. Сега и той щял да чегърта ГЕРБ ?! Мекият Борко да каже колко трудов стаж реален има ? И дали случайно няма роднини от БКП по Тошово време ?
26
13
 
4
 
! Отговори
dadadsadsa преди 1 година
До ЗозоФанди си тръгва, гербав....тя вече си е тръгнала, че даже и си го знае.А гербавите, след като загубят София, започват да си заминават и те.
25
3
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааааа, и тоя ли ще бори ГЕРБ?!? На местните избори с хартиената бюлетина Боко ще ги разнебити комунистите :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промените в транспорта бяха, за да се махнат най-евтините начини за пътуване - талоните с 10 пътувания по 1,20 лева едното, аналогичната карта за 10 пътувания с метрото и месечните карти за една линия. На практика увеличават ползването на личните автомобили.
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този анахроничен комсомолец ръси глупости с дръзновение: 17 години ГЕРБ мола ви са! От учредяването на ГЕРБ Декември 2006 до сега са 16 г. На власт ГЕРБ се качва Юли 2009! Управлява самостоятелно до 2013 г. След това има 2 мандата управление в коалиции, през което време коалиционните партньори на ГЕРБ са първо Реф Блок и второ патриотичните партии. Госпожа Фандъкова е кмет на София от втората половина на 2009 г. По-кротко с внушенията към електората!
22
3
 
21
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
Нали ви казах, че пропагандата за тоя несретник ще върви с пълна сила в такива сайчета? Ай е пръднал и вие веднага ще научавате .... какво ИСКАЛ тоя. ХХХАХАААХАХ, едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш. Софиянци, спасявайте се от София, че да не ревете после.
21
16
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Вярно е, че ГЕРБ и СДС в общината са основните пречки за развитие на София, но с откраднатите пари ГЕРБ и СДС са много силни и трудно ще ги махнем.
20
16
 
8
 
! Отговори
реалност преди 1 година
Ако погледнете всеки град или община, където властват ГЕРБ или ДПС се вижда само корупция, бавни и скъпи ремонти, ремонт на ремонта и изчезващи пари в разни фирми и джобове.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Когато имате карта за една линия, тя обикновено е от вкъщи до работа. Тоест, когато отивате до парка или другаде, градският транспорт не ви е опция и се качвате на колата"Добре, че е този да ме светне как ми е най-изгодно да стигна до парка!