Демерджиев: Не бива призваните да защитават обществото да се обявят за жертви

Естеството на ни работата е такова, че неизбежно води до сблъсък с подземния свят
11 апр 2023 10:52, Йоана Цонева
59
Демерджиев: Не бива призваните да защитават обществото да се обявят за жертви
Снимка: БГНЕС

Позата и ролята на жертва не подхожда нито на главния прокурор, нито на министъра на вътрешните работи, нито на служителите на МВР. Това изтъкна пред БНР вътрешният министър Иван Демерджиев.

Думите му бяха по повод съобщението на прокуратурата, че при извършени следствени действия в имоти на обвиняеми е открит списък с имена на магистрати - следователи, прокурори и съдии, които са обект на заплахи.

"Наши служители ежедневно са под заплаха. За голяма част от тях има и оперативна информация, че съществува реална опасност за живота и здравето им", отбеляза министърът и допълни, че естеството на работата е такова, че неизбежно води до сблъсък с подземния свят. Той подчерта, че има протоколи за действие и не може да се всява паника.

Не е приемливо хората, които са призвани да защитават обществото, да излязат и да кажат, че са жертви, категоричен бе Демерджиев.

Той заяви, че не слуша записи.

Според него не е коректно да се вадят и показват записи на части. Министърът припомни, че през годините е имало такива случаи, но резултатите не са били положителни и не се е стигнало до осъдителни присъди.

Демерджиев заяви, че работи като човек, който няма да си тръгне.

"Не защото смятам, че няма да си тръгна, а защото това е правилната позиция. Ако мислиш, че си тръгваш утре, не можеш да направиш нищо съществено", подчерта той.

По негови думи има много работа в МВР.

Готов съм да си тръгна утре, ако се сформира редовен кабинет, увери министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този министЕр не знае ли,че призваните да пазят обществото много отдавна работят срещу него,пазейки мутрите и престъпниците,крадците и лъжците,политическите далавераджии??? Резултатът е налице,тотално пропадналата ни държава! За огромно съжаление на път сме да изгубим тринадесетвековната си ДЪРЖАВА!!!
33
0
 
3
 
! Отговори
Ханко преди 1 година
Брат 32, Пловдив
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дерменджиев, я кажи сега на обществото полицайка Симонка жертва ли е или само служебна "кавалджийка"
31
0
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
На кого са се клели бе, на Васил Левски ли? Клетва на полицай по шоуто на Рачков ли си виждал?
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26 - Няма знпение. Дългът си е дълг и са се клели!!!!!!!!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двете "жертви" на заден план на снимката са даже с еднакви служебни вратовръзки. Сигурно и долните им гещи купуваме с данъците си
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28 - Олеее! Не бива да се подиграваш така. Момпето е чужденец ис е оптва! Прояви малко толернатност!
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 Анонимен А ако се абидят ат Масква че не са ни асвабадили 2 пъти а пане 3 пати тагда каква да атветим? Жалка чта не е била пане 4 пати! Что ли ? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Учи български! На ниво 4-ти клас си и не се опитвай да се правиш на интелигентен или умен и двете не ти се отдават!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Дервенжиев Вие не сте жертви , Вие сте .утки разпрани
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплатата на редовите *** е 1000 лева, кво искаш , вече там вземат психари, едва завършили средно образование, има и с криминално минало,но по леки деяния ! Повечето нямат физика и ръст да са полицаи! И с тези дрипави униформи са пълни карикатури!Това ли е институция?
24
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те службите ако работеха и бяха независими, Румен Радев щеше да е арестуван за държавна измяна и прокарване на чужди (руски) интереси още през първия си мандат.
23
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако се абидят ат Масква че не са ни асвабадили 2 пъти а пане 3 пати тагда каква да атветим? Жалка чта не е била пане 4 пати! Что ли ?
22
8
 
7
 
! Отговори
Ангелов. преди 1 година
Тоя дето взе парите а никаква не я свърши естествено че не е жертва задачата на МВР основно е да залавя бандитите които тормозят хората които не могат да се защитят да пази обществения ред и законност а той се превърна в обикновен падар които тормози ромите дето щели да опорочат изборите то винаги е имало и ще ги има тези неща независимо от тоя натегач и нищо правещ милиционер
21
1
 
8
 
! Отговори
Лошо преди 1 година
Много е лошо и трагично,да виждаш нашенски мутри и платени от такива в политиката. Срам.
20
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият, който няма да бъде качен на еднопосочния полет за Масква с радевите гълъби. Достоен човек, който показва голяма смелост и чест за България.
19
3
 
9
 
! Отговори
Чисто и просто преди 1 година
Милиционер след баня!
18
4
 
11
 
! Отговори
Гешев преди 1 година
Може ли да отговори,защо във войната между Таки и Къро, Прокуратурата взе страната на Таки?
17
2
 
14
 
! Отговори
777 преди 1 година
Всеки един почтен гражданин е жертва. Жертва на държавата, институциите, бюрокращината, безхаберието, алчността, пошлостта, глупостта... На кого може да се оплаче един такъв човек обаче?
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като крадат и делят, много ясно е че съществува опасност за живота и здравето им! Подопечните на Арахангел Михаил здраво крадат и лъжат! И половината са бивши бандити! Вече МВР дотолкова е неинституция, че повече не може! Макс да глобят някой без документи и да пребият някой съсед на издирвания!
15
0
 
3
 
! Отговори
Ама проблема е преди 1 година
Че вие не го защитавате а камо взимате едни пари