Петков и Василев били препятствие пред създаването на експертен кабинет

Двамата трябвало да се оттеглят
87
Петков и Василев били препятствие пред създаването на експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има тактическо съображение в това да не се говори активно за националната сигурност, имайки предвид обстановката в страната и необходимостта от по-задълбочен дебат, за да се обяснят въпросите за войната и мира. Тези неща не могат да се обяснят в такава изнервена обстановка".
Това каза пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и посланик на България в НАТО.

И допълни, че отбраната едва ли ще намери адекватно място в бюджета на страната за тази година.
Според него правителството на Кирил Петков не е успяло да уплътни образа на държавници и са били допуснати много грешки:

"Арестът на Бойко Борисов не е просто фриволен личностен акт, а е нарушение на закона. Ако това е извършено извън закона, то Кирил Петков трябва да носи някаква отговорност... Кирил Петков и Асен Василев трябва да се оттеглят, това е последното препятствие пред създаването на експертно правителство. Фигурата на министър-председателя трябва да бъде съгласувана и това трябва да бъде утвърдено име, човек, който разбира от управление на държавата", каза той.

Още по темата

В предаването "Неделя 150" Ноев посочи два основни риска пред националната сигурност на страната ни - нестабилността на изпълнителната власт и войната в Украйна.

"Изпълнителната власт не позволява да оползотворим напълно преимуществото, че принадлежим към ЕС и НАТО. Губим влияние, материални средства, сигурност. Войната не толкова като война, а разделението на българското общество, което усилва влиянието на Русия. Неин стратегически интерес е прокарването на коридор на влияние от България към Сърбия и Унгария. Да разцепи южния фланг на НАТО и тази част на ЕС. Неразбориите в парламента, сблъсъкът на междуличностни интереси, дребнотемията и разправиите не позволява на добрите да вземат връх", посичи Ноев.

По думите му има фактори, които не позволяват на ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ да достигнат до съгласие - единият е страхът на Бойко Борисов от незаконна репресия, което е и основателно.

"Затова той трябва да е най-заинтересован в парламента да се създадат такива механизми за контрол на беззаконието, за да може да се отдаде на правосъдието при обективна прокуратура и съдебна система, при които ще бъде сигурен, че ще бъде оневинен... Правосъдната реформа е принципната и най-важна основа, върху която може да се гради по-нататъшно съгласие и създаване на гаранции за народни представители за техния имунитет, докато не бъде променена прокуратурата, докато не бъде премахнато беззаконието", посочи Ноев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Бойко Ноев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз писах, че да се каже горчиво е прибързано, вие не вервахте :))) Таз Айлин много готина мацка се оказа, явно първоначалното ми впечатление още работи :))
41
15
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
ГЕРБавите вече разбраха,че отново не могат да съставят правителство и през час пускат някой функционер,който обвинява ПП/ДБ за това.Само не мога да разбера защо търсят ПП за партньор вместо да преговарят с тези,с които свалиха правителството и направиха "хартиената" коалиция.Дребният хитрец ББ пак върти някакъв номер,но този път няма да мине.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Борисов също!!!
39
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските агенти в България не могат да простят на Петков и Василев за ролята им в първия месец на неудачната руска война срещу Украйна. Това е и причината за свалянето на кабинета на ПП миналата пролет и последвалата политическа нестабилност до момента. Тази нестабилност ще продължи до разгрома на Русия в Украйна и едва след това България ще има правителство. Радев и Борисов заедно с руските патерици Възраждане, БСП и ИТН играят в екип срещу прозападното и проевропейското развитие на България.
38
1
 
4
 
! Отговори
ало днес бг! преди 1 година
Защо днеска все още няма статия за гениалния кюстендилски Фелини? Защо днесбеге не инфромира българските европейци за кюстендилския Фелини, какво е написал във Фейсбук, какво е казал? Днесбеге европейска медия ли сте, или азиатски путински копейкаджии!
37
10
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
За да бъдем...коректни ще кажем,че Борисов,повече е...стресиран от Петков. Тоя като...премиер не си...поплюваше и с един замах...изгони 70-сет руски дипломата. Вземе ли пак...власта,не се знай какво ще последва за...вожда от Банкя.
36
2
 
10
 
! Отговори
Пидалите от ППДБТ+ преди 1 година
НаПравиха Живота НеПоНоСим - Нов Ударен Ценови Шок - Връщам се От Магазина - Кашкавала 6 лева НаГоре, от само преди 4 дена - последното ми Пазаруване! Вие ми се Свят - Оцеляването Тук вече е НеВъзможно!!
35
0
 
6
 
! Отговори
НЕСПРАВЕДЛИВО! преди 1 година
ТАКА Е ТЯ. АЗ АСЕН И КИРОНЕ СЪМ ГИ ВИЖДАЛ ДА ПРОТЕСТИРАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ, А ЙОЛО ДЕНЕВ, ПОПА И БАБИКЯН БЯХА ВСЕКИ ДЕН. ТОВА БЯХА ВОДАЧИТЕ И ЗАСЛУЖАВАЩИТЕ ДА СА ПРЕМИЕРИ И МИНИСТРИ! КОЙ МУ ГИ СПУСНА НА РАДЕВ? ЧЕРЕПА ЛИ?
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те не ги искат в селото, те за поповата къща говорят... Оссс раха се!
33
3
 
5
 
! Отговори
Вся власт елиту преди 1 година
Подуенското куче от крайния квартал,Кучкаря от Банкя,Оранж-Славея на кръчмарския свят,Авиатора с БРИГАДИРСКА мотика
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните могат да крадат само с ортаците си от БСП!
31
0
 
11
 
! Отговори
ДУБАЙСКИТЕ БЪЛГАРИ преди 1 година
ЗАЩОТО В ДУБАЙ БЯГАТ САМО ЧЕСТНИ ХОРА СЪС ЧЕСТНО СПЕЧЕЛЕНИ МИЛИОНИ ОТ ЗАКУСКИ, ОТ НЕПРОДУПЧЕНИ БИЛЕТЧЕТА В ТРАМВАЯ, ТИЧАЛИ СЛЕД НЕГО ЗА ДА СПЕСТЯТ...
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и кокорчо, съсипахте държавата, ограбихте народа и пак искате да "управлявате"! Вие от ПП сте ненормални!
29
9
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Що ми се струва,че Борисов пълни...гащите,ако Петков и Василев станат министри. А иначе...изглежда ербап,но е мек като...неузряло сирене.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Василев също е бил разследван от западните служби. Както чухме от първо лице, съдружникът му се оплака, че Василев го е обрал, като е откраднал интелектуален продукт, който е продал на Китай. Подписал е споразумение със съда, за да не бъде съден. Шарлатаните от ПП са в България не от патриотични чувства, а затова, че им е станало тясно на запад. Същото е и с Нексо.
27
3
 
14
 
! Отговори
БРЕЙ ЧЕ НАХАЛНИ? преди 1 година
ЗА ДВЕ ГОДИНИ РАЗСИПАХА ДЪРЖАВАТА И ОЩЕ ИСКАТ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ?
26
2
 
11
 
! Отговори
Асенка Василева преди 1 година
Препятствие е че държавата не признава брака с мъжа ми!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо, кажи за Спецов, дубайския мошеник! Защо унижи данъчните да ги управлява мошеник който е източил над 1 млн. лв. ДДС! Сега в Дъбай ли живее кажи ококорен дебелак?
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва шоуто на Кирчо и Тапирчо! Мутри вътри! Слава на екпертния оркестър Кукубенд парламент! Маестро,кючек! Нема такава държава цирк.
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простото Киро е противен плъх. Гнусен гей. Противен психопат. Чудя се какви хора гласуват за това нещо?- Гнусно и противно нещо.