Петков и Василев били препятствие пред създаването на експертен кабинет

Двамата трябвало да се оттеглят
87
Петков и Василев били препятствие пред създаването на експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има тактическо съображение в това да не се говори активно за националната сигурност, имайки предвид обстановката в страната и необходимостта от по-задълбочен дебат, за да се обяснят въпросите за войната и мира. Тези неща не могат да се обяснят в такава изнервена обстановка".
Това каза пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и посланик на България в НАТО.

И допълни, че отбраната едва ли ще намери адекватно място в бюджета на страната за тази година.
Според него правителството на Кирил Петков не е успяло да уплътни образа на държавници и са били допуснати много грешки:

"Арестът на Бойко Борисов не е просто фриволен личностен акт, а е нарушение на закона. Ако това е извършено извън закона, то Кирил Петков трябва да носи някаква отговорност... Кирил Петков и Асен Василев трябва да се оттеглят, това е последното препятствие пред създаването на експертно правителство. Фигурата на министър-председателя трябва да бъде съгласувана и това трябва да бъде утвърдено име, човек, който разбира от управление на държавата", каза той.

Още по темата

В предаването "Неделя 150" Ноев посочи два основни риска пред националната сигурност на страната ни - нестабилността на изпълнителната власт и войната в Украйна.

"Изпълнителната власт не позволява да оползотворим напълно преимуществото, че принадлежим към ЕС и НАТО. Губим влияние, материални средства, сигурност. Войната не толкова като война, а разделението на българското общество, което усилва влиянието на Русия. Неин стратегически интерес е прокарването на коридор на влияние от България към Сърбия и Унгария. Да разцепи южния фланг на НАТО и тази част на ЕС. Неразбориите в парламента, сблъсъкът на междуличностни интереси, дребнотемията и разправиите не позволява на добрите да вземат връх", посичи Ноев.

По думите му има фактори, които не позволяват на ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ да достигнат до съгласие - единият е страхът на Бойко Борисов от незаконна репресия, което е и основателно.

"Затова той трябва да е най-заинтересован в парламента да се създадат такива механизми за контрол на беззаконието, за да може да се отдаде на правосъдието при обективна прокуратура и съдебна система, при които ще бъде сигурен, че ще бъде оневинен... Правосъдната реформа е принципната и най-важна основа, върху която може да се гради по-нататъшно съгласие и създаване на гаранции за народни представители за техния имунитет, докато не бъде променена прокуратурата, докато не бъде премахнато беззаконието", посочи Ноев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Бойко Ноев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Василев беше най -слабият фин.министър от 681 г. Благодарение на него българите обедняха драстично. Маааааалоумните му действия напомпаха инфлацията до небето. Същият еднолично спря плащането към Газпром и отвори врата за газовите посредници,които ни товариха със скъп руски газ. Той и Шарлатана Петков никога повече в управлението на Държавата. За тях само Съд и присъда за геноцид над населението.
21
4
 
11
 
! Отговори
На път преди 1 година
Не ни приспивайте с дребни къвги и експертни кабинети. Виждаме, че ГЕРБ и ПП ДБ си правят коалицийка. Кой колко ще плюска е друг въпрос. Който е гласувал за тези две коалиции и все още им вярва или е платен, или се самозаблуждава или е т*п.
20
8
 
9
 
! Отговори
Фенклуб преди 1 година
Споко, мустакатка ще му роди дъщеря номер 4.
19
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Препятствие са,защото спряха далаверите на мутрата.Айде стига вече сте му ли.зали подметките!Не ви ли е унизително?
18
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли този патологичен лъжец и безскрупулен измамник, заминал с правителственият самолет за частна вечеря и секс нощувка с мустакатата си любовница в 5 звездният хотел "Хаят" в Солун. А защо не го осъдиха и за двойното му гражданство на този лъжец простото Киро.
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Препятствие за кого?За шайката,довела ни до последно място в Европа заради кражби и продажби!Експертно правителство,на което конците се дърпат от зайчарника.Не,благодаря.
16
3
 
6
 
! Отговори
факт преди 1 година
е то се вижда че тия шарлатани са пречката за съставяне на кабинет . те искат нови избори с надежда да ги спечелят . разиграват сценки от детската ясла - момченца които се сърдят че не получават това което искат .
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тоя Ноев.Така не го разбрахме какво иска,Преди 2 г викаше да махат Бойко о т Герб и беше с Радев.Сега пак се извъртял.Политикани.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако трябва и 10 пъти ще ходим на избори,но няма да допуснем мафията отново да превземе държавата.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Източна Европа вече няма пари за подкрепа на украинците. Някои европейски държави са принудени да намалят подкрепата за бежанците, според Bloomberg. Според изданието Румъния не е извършвала плащания в полза на украинци от 4 месеца.
12
11
 
5
 
! Отговори
препятствие били преди 1 година
И защо да са препятствие? Защото не искат да се обядинят с хора, които имат присъди по Магнитски. Никой не иска да работо с престъпници и мафиоти. Ще ги омърсите, затова не искат. Освен това - нали не ставали да управляват. Вие като ставате- действайте. Все някой им е виновен на тези от Бостана. А най-удобните им виновни са свестните от ПП.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След изказването днес на Пригожин, че "Музикантите" се нуждаят от боеприпаси, Министерството на отбраната на Русия публикува документ с който решава всички подобни проблеми на "Вагнер". С други думи, от всичко което се нуждаят е вече на път за зоната на военните действия. Днес Пригожин заяви още, че са останали само 2 кв.км контролирани от ВСУ на територията на Бахмут.
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре млади и неопитни,отколкото дърти и опитни крадци.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След уволнението на Тъкър Карлсън аудиторията на канала Fox News падна три пъти.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко,адаша ти повече власт няма да види,не ни го пробутвай.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветник на министър-председателя на Република Конго току-що призова за пълно изтегляне на силите на НАТО от Африка. Това изявление беше направено на конференцията на Александър Дугин
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утвърдено име,човек,който разбира от управлението на страната?Бойко Ноев да не ни пробутва бай чекмеджан отново за премиер?Я стига!
5
7
 
7
 
! Отговори
Бойко Ноев преди 1 година
и той се е предал на мафията и бандитите. Арестът си беше много удачен, но прикриватурата не си свърши работата, съвсем нарочно. Просто трябва да се махне фигурата на главния прокурор, откъде накъде ще са в съдебната система? Как адвокатурата си е отвън? Тогава всеки прокурор ще си върши работата. И всички стари муцуни надават рев към младите и кадърни от ПП.
4
2
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
парапетът и другарчето му да се махат от политиката не се ли усещат че не ставатза нищо отиваме на избори докато случим на хора
3
9
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Недоносените eднoклeтъчни кoпeлeтa, които гласуват эа промяната, e6axa мaйкaтa на таэ държава.