Борисов искал да ребрандира ГЕРБ и заради това номинирал Габриел

Венеция Ангова: Въпросът е дали той няма да е отново в сянка
55
Борисов искал да ребрандира ГЕРБ и заради това номинирал Габриел
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разговорите до този момент доведоха до промяна в политическия модел. В предишните парламенти се актуализираше бюджета спрямо нуждите на хората, започнахме да показваме кой кой е в политиката, но сега прокарахме програмата и важните приоритети да са първи, а след това съставът на кабинет - това коментира пред БНТ  депутатът от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Венеция Ангова.

Според нея е важно да се случат нещата, които са важни за България - борба с инфлацията, да има бюджет, членство в Шенген и в еврозоната, да се реализира качествена съдебна реформа.

"Към настоящия момент нашият Национален съвет подкрепя позицията, че ние няма да подкрепим мандат на ГЕРБ и да влезем в управление с тях. В началото на седмицата ще направим отново Национален съвет, за да обсъдим позицията."

По думите ѝ, на този етап задачата им е Изпълнителният съвет да представи наличната информация на Националния съвет и колективните органи ще вземат своите решения.

По отношение на кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел, Ангова каза, че профилът е на човек, който има експертиза и опит, знае как се случват нещата в Европа, но проблемът е дали ще може да взима решенията независимо и самостоятелно или отново Бойко Борисов ще бъде в сянка.

"Това, което виждам като политика на ГЕРБ е да искат да имат всички експозиции - с тройната коалиция, за избори, искат възможности с нас да съставят кабинет и ако може до последно да знаят всичко, така че да могат да вземат най-доброто решение за тях и да отскочат като политическа партия", добави Венеция Ангова.

Тя посочи още, че още в самото начало са подкрепили председател на Народното събрание, за да може да тръгне работата на парламента, лансирали са диалога за програмата и това по думите ѝ ги поставя в трудна позиция, защото сядайки на една маса с ГЕРБ, хората виждат и се чудят какво става.

Според нея, Бойко Борисов иска да ребрандира ГЕРБ, но без да прави реално никакви промени и първата малка стъпка да изглежда по различен начин беше именно кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: ппвенеция ангова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Габриел има голяма адамова ябълка на лебедовата си шия, но дали има и топпкки за резила с номинацията?
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов може да иска много работи но не всички са глупави да му се връзват. Тази партия е умряла работа.
42
0
 
1
 
! Отговори
Еврозона преди 1 година
Тези лидери на партиите се взеха прекалено на сериозно за бизнесмени. То и за това никой нормален бизнесмен не иска да назначи подобни хора в частните си фирми. Те, ако могат да говорят и разговарят помежду, в частния бизнес се работи. А тя, работата, изобщо не е като говоренето.
41
0
 
1
 
! Отговори
Спиро преди 1 година
На Бацун най-големия ентилигент кой му ги казва тези думи.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, от гроб на граб.
39
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
ГЕРБ е личен проект на ББ и винаги ще се управлява от него без значение кой изпълнява ролята на кукла на конци.Подобно на ДПС,което си е проект на Доган и се ръководи от него.ОПГ-то както и да го ребрандираш си остава ОПГ.
38
3
 
7
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Махаш бранда и отдолу - Изненадааа, пак Баце.
37
2
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До ИНКВИЗИЦИЯТА Е ТУК 6 Е и ? Така се пази стожера на държавността, без значение кой е той.
36
3
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Коцкарче е наш Киро. Мария е по хубава и по умна от Лена.Ще и пристане.Но имам въпрос , който никой не задава.Мария Габриел има само българско гражданство или НЕ ?
35
2
 
2
 
! Отговори
АгновЪ преди 1 година
така се беше изпотила и въздишаше тежко и превъзбудено по тв-то, че се беше зачервила и бързаше да избълва максимален брой несвързани думи,а празнословието и можеше да се сравни с гладката мисъл на КирчУ :) Искрено се забавлявах,като я слушах тая обърканата,дето и нейните фенчета не и разбират спуснатите по калъп опорки... А чифтокопитното смесване на ППЛГДБТ + с Греб-ДъПъСъ си е доста и33вратено sado-mazo филмче :) :) :)
34
1
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Тази от пъпъ продължава да си съчинява всякакви глупости не желаете да работите за България шарлатани лъжете шараните всичко дотук е чутовна заблуда черепи назначени повярвали си разберете в България живеят още мнооооооггооооо други българи
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истната е, че ЕС иска да превърне общността в матриархат и заповядват на всички да назначават масово жени на ръководни постове. И в другите държави от ЕС се случва същото, дори начело изкуствено е назначена жена. ИК защитава умишлено само жени.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хич няма да е"в сянка", и на " топло" няма да е, ще си се пече на слънце в БарЦелона
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мноооого труден въпрос "Дали Бойко Борисов няма да бъде в сянка?"
30
1
 
8
 
! Отговори
Флоренция Пецова преди 1 година
Изветната с името си, но и с нищо друго, ръси назидателен акъл по телевизията. Очаквам с натърпение мненията на променкаджийските много млади надежди - Стою, Сабрутката, Вратовръзката, македонското гюбре, депутата Христо, простата Деница, оня дето запецна на трибуната, Гела, гъзобарнатата госпожа с големите бомби, черната овчица от БСП, Гоглена, на Лена елена и другите мющюрии...
29
3
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Борисов ще ребрандира ГЕРБ,ако се оттегли.
28
1
 
6
 
! Отговори
По-лесно ще е преди 1 година
Да ребрандира Габриел на Гербиел.
27
3
 
7
 
! Отговори
факт преди 1 година
Боко заяви пред мисирките ,че 10 год. е нямал опозиция и за това е крал като за световно ,а сега щял да краде по малко !!
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стар е герб за ребрандиране Десо че полудее
25
2
 
5
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
"Ребрандира"??? Може би е искал да каже "реб(Р)андитира", като второто "Р", както казва Мечо Пух "е за благозвучие".