Възраждане: България е в тежка ситуация, изходът - нови избори

Тук не е Москва, но не е и Киев или Вашингтон, заяви Цончо Ганев
31 май 2023 11:33, Анисия Иванова
96

Продължава търсенето на успешната формула за управление. Вчера се проведе протест пред сградата на президентството, заради "острия" език на президента срещу коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" при връчването на втория мандат.

"Това е откровена форма на шизофрения, защото само преди една година почти същите хора бяха пред президентството и призоваваха президента да застане срещу ГЕРБ. Сега същите хора защитават ГЕРБ, молят ги да управляват заедно и искат оставката и импийчмънт на президента. Не може човек да е толкова непоследователен във всичките тези политики, които иска да води", заяви депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев в "България сутрин".

Той даде пример с постъпка на президента Желю Желев преди години, когато е отказал да връчи мандат на БСП и това е било прието от демократите тогава за нещо нормално.

Още по темата

 "Когато президентът Радев им връчи мандат и им каза, че тяхното поведение е граничещо с национално предателство, същите тези казват, че това не е достойно. Не, напротив", каза Ганев.

"Тук не е Москва със сигурност, не е и Украйна, Киев или Вашингтон. Години наред обясняваме, че България в такова икономическо и демографско състояние сме най-бедната страна в ЕС, защото сме управлявани 33 години от хора, които се редуват да съгласуват всичко с американското посолство и евроатлантическите си партньори, и те не го крият. Това се приема все едно атакуваме нашите врагове", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"Това, което виждаме, е странно за България. Да не отричаме фактите, които изкараха службите вчера, защото имаме форма на шпионаж", обясни смята Ганев.

"България е в много тежка ситуация. Бойко Борисов трябва да си даде сам имунитета, да бъде разследван, да бъде доказано или да бъде оправдан. Когато се повдигат обвинения за шпионаж и това, което беше изкарано от ДАНС и разузнавателното управление, имунитет не се сваля, директно се повдигат обвинения", каза депутатът.

Той сподели, че "Възраждане" няма доверие на главния прокурор, но се доверява на доказателствата, които в момента се повдигат за шпионаж и спрямо Бойко Борисов.

Според Цончо Ганев изходът от ситуацията са нови избори. "Възраждане" ще стане на първо място, вървим напред с мощни стъпки. Въпреки всичко, ние ще спечелим не самоцелно, а за да спрем това разграбване на държавата 33 години", категоричен е той

"Ако президентът иска да има правителство, което да управлява от гледната точка на национален интерес и да постави въпросите пред европейските институции за предоговаряне на условията ни за спирането на участието на България в този военен конфликт, трябва да даде мандата на "Възраждане". Ние няма да управляваме с нито една от другите партии. Ще дадем приоритети на държавата и ще им кажем, ако искат те да се реализират, трябва да подкрепят нашата програма за управление", обясни Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Затвор за алчната престъпна Тиква! А още по-добре куршум!
30
5
 
11
 
! Отговори
мхм преди 10 месеца
новите атакисти ще изчезнат точно както старите.ай на бас
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе вие либерастите, нали за това сте либерасти, да може всеки да изразава себеси, нали за тово се борите? Е какво ви пречи човека да си е с гел? Май нещо са ви много едностранчиви либерастките виждания.
28
3
 
11
 
! Отговори
9999 преди 10 месеца
Аман от гелосани
27
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
KOPEIKIN da go ***
26
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Са последно, на кое посолство на турското или на руското? Нещо май две крила има при еднорозите, що не хванете да се разберете, да сте единни в опорките, па може и по един рог да си отпорите. Само полза ще имате. Сега стреляте на посоки, един булава глупости за субсидии откраднати, друг, как форд мондео е SUV абе това да си полово неориентиран, води до ментални проблеми.....
25
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мъпета на фашиста говори и при това гелосано, дали е същата марка гел като на Руди?
24
6
 
14
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 10 месеца
Изхождане да се скрият понеже миришат!
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А НЕЩИЧКО ЗА АНКАРА,КОЯТО Е НАГАЗИЛА НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ...НЕ САМО ЧРЕЗ ДПС А ЧРЕЗ ВСЯКАКВА АГЕНТУРА НА ВСЯКО НИВО...ЗА ТУРЦИЯ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ!!!И ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ!!!ПРОБЛЕМЪТ Е МОСКВА,ВАШИНГТОН,КИЕВ...
22
11
 
14
 
! Отговори
пфффф преди 10 месеца
Много мазен тоз гелосания бе.А като му чуя името и се сещам за Тодор Колев в Опасен чар който казваше: "Генчо Гунчев, за къде с това име гражданино следовател....?
21
8
 
12
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
В никакъв случай. Те Боко и Канадеца си съ обичат. Поне така им заповядахме
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А НЕЩИЧКО ЗА ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО!!!???
19
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще има прозападно правителство в момента са се събрали и го пекат.Така иска Запада.А иначе е ясно че на нови избори Възраждане ще вземат голям процент затова искат.
18
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде и тоз гел ще ни разгражда.
17
16
 
19
 
! Отговори
Да, но преди 10 месеца
Преди да бъдат свикани нови избори "Възраждане" трябва да бъде закрита и забранена.
16
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПРАВ Е ГЕЛОСАНИЯ ИЗМАМНИК ЦОНЧО,ТУК НЕ Е МОСКВА,НЕ Е КИЕВ И ВАШИНГТОН А Е АНКАРА!!!
15
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*** не искат американското посолство да ръководи, искат руското.
14
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не забравяме че Копейкин беше заплашил да вкарва всички инакомислещи в концентрационни лагери! И то не политици, а обикновени граждани! С цената на всичко, няма да го допуснем до властта, дори и с цената на бунтове и пълно гражданско неподчинение!
13
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И Копейкин си прави сметката без кръчмар,
12
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коцето и неговата банда пъртизани ши на спасът! Да знаити! Безплатно олиу и меки думати за фсички! Да живей СССР!