Възраждане: България е в тежка ситуация, изходът - нови избори

Тук не е Москва, но не е и Киев или Вашингтон, заяви Цончо Ганев
31 май 2023 11:33, Анисия Иванова
96

Продължава търсенето на успешната формула за управление. Вчера се проведе протест пред сградата на президентството, заради "острия" език на президента срещу коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" при връчването на втория мандат.

"Това е откровена форма на шизофрения, защото само преди една година почти същите хора бяха пред президентството и призоваваха президента да застане срещу ГЕРБ. Сега същите хора защитават ГЕРБ, молят ги да управляват заедно и искат оставката и импийчмънт на президента. Не може човек да е толкова непоследователен във всичките тези политики, които иска да води", заяви депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев в "България сутрин".

Той даде пример с постъпка на президента Желю Желев преди години, когато е отказал да връчи мандат на БСП и това е било прието от демократите тогава за нещо нормално.

Още по темата

 "Когато президентът Радев им връчи мандат и им каза, че тяхното поведение е граничещо с национално предателство, същите тези казват, че това не е достойно. Не, напротив", каза Ганев.

"Тук не е Москва със сигурност, не е и Украйна, Киев или Вашингтон. Години наред обясняваме, че България в такова икономическо и демографско състояние сме най-бедната страна в ЕС, защото сме управлявани 33 години от хора, които се редуват да съгласуват всичко с американското посолство и евроатлантическите си партньори, и те не го крият. Това се приема все едно атакуваме нашите врагове", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"Това, което виждаме, е странно за България. Да не отричаме фактите, които изкараха службите вчера, защото имаме форма на шпионаж", обясни смята Ганев.

"България е в много тежка ситуация. Бойко Борисов трябва да си даде сам имунитета, да бъде разследван, да бъде доказано или да бъде оправдан. Когато се повдигат обвинения за шпионаж и това, което беше изкарано от ДАНС и разузнавателното управление, имунитет не се сваля, директно се повдигат обвинения", каза депутатът.

Той сподели, че "Възраждане" няма доверие на главния прокурор, но се доверява на доказателствата, които в момента се повдигат за шпионаж и спрямо Бойко Борисов.

Според Цончо Ганев изходът от ситуацията са нови избори. "Възраждане" ще стане на първо място, вървим напред с мощни стъпки. Въпреки всичко, ние ще спечелим не самоцелно, а за да спрем това разграбване на държавата 33 години", категоричен е той

"Ако президентът иска да има правителство, което да управлява от гледната точка на национален интерес и да постави въпросите пред европейските институции за предоговаряне на условията ни за спирането на участието на България в този военен конфликт, трябва да даде мандата на "Възраждане". Ние няма да управляваме с нито една от другите партии. Ще дадем приоритети на държавата и ще им кажем, ако искат те да се реализират, трябва да подкрепят нашата програма за управление", обясни Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
22
 
14
 
! Отговори
До Майора преди 10 месеца
козяче....никога никъде не са казвали че искат излизане от ЕС...спрете с тая нелепа опорка... искат само предоговаряне на условията... а като твърдиш че много сме спечелили от ЕС....фани се поинтересувай колко са ни загубите само от 4-те спрени блока на АЕЦ Козлодуй....
10
10
 
23
 
! Отговори
хахаха преди 10 месеца
копейкин не спира да се надява че ше вземе властта , ами смешно е . няма партия която да се коалира с от качалката , а избори няма как да спечелят .
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тук е *** до шия. Азис за премиер.
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сталин е прекалил с бояршник от рано сутринта.
7
8
 
25
 
! Отговори
Майора преди 10 месеца
На кскво се надявате вие Ганев! Та вие ли ще управлявате България дето искате да я отклоните от нормалният път на развитие извън ЕС , откъдето получаваме стедства в това число и съпругата на Костадинов? И да ми защитавате имперските амбиции на Русия за войната в Украйна! Не става нищо от псевдопатриоти!
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е,като България е в тежка ситуация,нови избори ли ще оправят ситуацията?Или кроите планове вие да я довършите?
5
8
 
27
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
Копейкин да връща партийната субсидия и къщата на морето :)))
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стали е прекалил с бояршник от рано сутринта.
3
18
 
4
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 10 месеца
Братя БЪЛГАРИ Има броени часове до Започване на НАРОДНИЯ СЪД! Ще се проведе в всеки един град, село в България!Не ви е нужно оръжие като на американските окупатори , нужно е да направите това което направиха предците ви , всеки нож всяка Сабя всяка брадва и остър предмет е достатъчен, не се занимавайте с пленяване - директно убивайте националните предатели , политици, кметове , наместници!!!!След това ще запалим всички бази на фащ в България включително и онази канадската която краде златото ни!!!!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
изходът е всеки си хваща мотиките и на село да произвежда за себе си, като едно време преди ОПГ-тата наречени държави
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И тия точат зъби за власт.