Лихвите по жилищата ще се увеличават

Това обяви Левон Хампарцумян
26 юни 2023 13:13, Росен Стойчев
49
Лихвите по жилищата ще се увеличават
Снимка: БГНЕС

Лихвите по кредитите бавно се увеличават, но ще се увеличат и още повече. Това обясни финансистът Левон Хампарцумян в ефира на Нова Нюз

Миналата седмица БНБ съобщи, че над 17,5 милиарда са отпуснали банките за покупка на жилища. Това е ръст от 18% спрямо миналата година.

Още по темата

„В българския културен контекст да притежаваш жилище стои много високо в приоритетите”, коментира финансистът Левон Хампарцумян.

„Другият фактор е, че икономиката расте, бизнесът расте, появяват се нови добре платени професии. Всички тези хора искат да живеят по-добре отколкото преди”, коментира банкерът.

Кредитите за жилища се взимат от икономически активни хора, които се чувстват уверени в доходите си, обясни Хампарцумян.

Лихвите по кредитите бавно се увеличават, но ще се увеличат и още повече.

Според него лош момент за покупка на жилище няма. Не е момент обаче за купуване с цел спекулация. „Близко сме до върха на цените на жилищата. Няма причина жилище в България да струва колкото във Виена”, смята финансистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
18
 
! Отговори
до 5 преди 10 месеца
За 3500 може само да го боядисаш, незнам в коя година живееш.
6
0
 
12
 
! Отговори
До 5 преди 10 месеца
3500 са ти тухли и арматура за 10 метра стена...
5
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да построиш апартамент в блок е 3500лв. и включва труд и материали...а на нас ни го дават от 50000 евро нагоре на зелено
4
2
 
27
 
! Отговори
до 1 преди 10 месеца
Г-н експерт, трудът е стока и е редно след като има инфлация на всички стоки, да има инфлация в заплащането на труда. Това че разни спекуланти и откровени мошеници омайват робите, вече 30г., с какви ли не глупости, примерно че не работели достатъчно, че труда е нещо имагинерно, факта си остава факт- а именно че труда е стока. Стоката която пapaзитa капиталист краде от работника.
3
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Любимия ми арменски мошеннник дето другаря КостОФФ го направи банкер, ама айде по темата.... Ходих да гледам една гарсониера преди 2седмици в Сухата река Сф.На обява беше 79000евра.Викам 75!!!Не че се пазаря, а толкова имам.Звънят след 3дни ми ОК, ама още 5% за брокерката още такси за прехвърляне и пак стана към 80евра.Викам 80евра за 58годишна панелна гарсионера излязла от срок на годност са множко!Тия цени са НЕРЕАЛНИ!Днес пак ме е търсила брокерката.Да си търсят балъци другаде.Ае нЕма нужда!
2
2
 
21
 
! Отговори
хаха преди 10 месеца
значи доста от новософиянците ше се върнат по родните си места , нямат вече ниви за продаване :)
1
11
 
24
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Лихвите ще се вдигат докато има висока инфлация. Висока инфлация има заради дотации към т.нар. бедни и разните там планове за възстановяване. За да се спре това безумие ДДС трябва да е еднакво за всички и да се спре плащането на пари. Още по-важно е да се спре увеличаването на заплати. Абсолютен нонсенс е да получиш увеличение на заплатата с размера на инфлацията :) Инфлацията е данък към безмозъчните, които купуват без да могат да си го позволят.