Радев: Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна

"Българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции"
14 юли 2023 13:00, Красимир Ангелов
849
Радев: Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Мисля, че е крайно време да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея, обяви президентът Румен Радев след откриването на събора на народното творчество "Рожен".

"За съжаление, точно в такива критични времена, българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции", коментира държавният глава и попита трябвало ли е големите държави членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО е абсолютно неприемливо, за да започнат и нашите управляващи да сменят позицията си.

Още по темата
"Помните, точно заради тази разумна позиция те яростно се нахвърлиха с критики срещу мен миналата година", каза още държавният глава.

Радев говори и за отриването на събора в Рожен, където присъства.

"Днес ние сме тук, за да черпим от духовната сила на нашите предци, които в най-тежките времена не престанаха да мечтаят и да се борят да живеят заедно в свободна, обединена, просперираща България, и които намериха сили да пометат граничната бразда заради нас, заради идните поколения", посочи президентът.

"Днес сме тук не само да се заредим с енергия и емоция от волната родопска песен, не само да поздравим всички родопчани, които свято пазят своята родова памет и за които свободата е състояние на духа. Някога тук на тези живописни поляни са си давали среща разделените родопски родове от двете страни на границата", каза президентът Радев.

По думите му много са местата в България, които с всяка изминала година събират все повече хора от близо и далеч, но никой не може да отнеме първенството на Рожен. "Тук отново се събираме хиляди да се докоснем до магията на нашия фолклор", каза още Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


849
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
664
1
 
0
 
! Отговори
прав си кривчо преди 9 месеца
Управляващите нямат собствено мислене, докато радев има...вместо него мисли мутрофанова.....то пък една мисъл.....
663
1
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 9 месеца
До 621: Фуражката е средство за покриване на фураж.
662
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Я другарю Неутрал, обясни защо русия нахлу в чужди земи, убива и окупира??? Това ли са мирните преговори на бащицата ти от кремъл? Това ли подкрепяш ти?!!!!
661
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
И какво е правилното гледане на войната? Западът клякаме на азиатското племе и така го насърчаваме утре да тръгне на война срещу друга европейска държава, докато ние просто си чакаме това да се случи? Марш в твоята родина - Московистан, рундьо.
660
5
 
18
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 9 месеца
Радев е прав, войната не е решение на проблемите. Само че това трябва да отиде и да го каже на тиквите в Кремъл, а не тука на нашите медии.
659
2
 
8
 
! Отговори
Скъпа проститутка преди 9 месеца
Няма лоша реклама! Важното е да си в устата на хората, па дали ще правиш простотии или обикновени глупости, важното е да си най- отпред! Все ще се намерят първосигнални балъци, които да ти се вържат! Целият нормален свят не мислел "обективно", само нашето Фелдфебел блестяло с "мислене"!
658
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За да мислиш трябва мозък, добре развит а и "трениран" мозък. Тогава хората могат да използват такива неща като логика, причинно-следствени връзки и прочие. Тези неща липсват на територията наречена България. Териториалното население е тренирано като кучетата на Павлов - первосигнално. На два сигнала действа населението- ВРАГ и СЪЮЗНИК. Територианците са от различен етнос - турски, български, "ромски", еврейски, аремеснки и прочие.
657
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Време е пилота да излита от президенството
656
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев си избива комплексите си с един пилон кебапчета кюфтета народна музика и присвой знамето ни за ни нарече *** тези който искаме да живеем в цивилизацията а той избира вместо нас да ни набута в руското блато Радев защо знамето беше хвърлено на пода в църквата като п а р ц а л това ли е твоя патриотизъм бе ?
655
8
 
22
 
! Отговори
?!? преди 9 месеца
Тоя Радев си позволи на националният събор на Рожен откровено да защити войната на Русия срещу Украйна. Това е Отвратително и жестоко. Този нечовек се е поставил в услуга на Москова.
654
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вредно е да говориш товарищ, защото не мислиш, а изпълняваш заповедите на кремъл!!!! България е на Българите!!!
653
5
 
24
 
! Отговори
Добре ще е преди 9 месеца
Да се хвърли от Рожен след тия позорни изказвания , само така би успокоил душите на избитите невинни украинци, от които няколкостотин деца !
652
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кефи ме как им го набива до сливиците на лизaчите . Това е моят Президент.
651
7
 
19
 
! Отговори
Радев е позор преди 9 месеца
Радев е позор и гнус. Ако някоя чужда държава отцепи част от територията ни...Радев ще каже искаме мир,....и това ми било военен...та това е плазмодий гнусен...
650
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мисли порешетниковски
649
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скоро на българите ще им хареса да са наистина смели патриоти, като през Априлското въстание, като през Съединението, като през Балканската война, като Раковски, Левски , Стамболов. И тогава ще дойде края на робията и мизерията , в която ни държат руските слуги.
648
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ГайБаньвците нека първо се научат да мислят, пък обективното само ще дойде, когато е нужно.
647
9
 
16
 
! Отговори
Чобан Шабан преди 9 месеца
Този е безпрецедентен про с так.
646
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
явно никомо известният летец е поел сериозен ангажимент към предложилите го и одобрили за президент руски служители.дори да се излага и прилича на *** няма мърдане.
645
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руска *** и марионетка най позорния и злобен човек без никакъв морал Това позорище трябва да спре да петни президентството Импичманът веднага