Възраждане: Хвърлянето на димки пред палатките на ПСА е опит за убийство

От партията на Костадинов призоваха за спокойно разрешаване на спора
19 авг 2023 15:00, Анисия Иванова
183
Възраждане: Хвърлянето на димки пред палатките на ПСА е опит за убийство
Снимка: БГНЕС

В четвъртък вечер станахме свидетели на безпрецедентна провокация, като държа да отбележа, че това не е първата, а е може би четвърти или пети такъв случай. Първите бяха не в толкова голям мащаб и не толкова опасни. Група от около 30 млади мъже дойдоха и нападнаха хората, които са тук да пазят Паметника на съветската армия.

Това заяви кандидатът на „Възраждане“ за кмет на София Деян Николов.

„Тук има жени, майки, дори в момента има бебе с бебешка количка. Срещу тях очевидно са изпратени провокатори, говорим за хора, които са дошли тук подготвени, с ясната цел да направят тази провокация и да предизвикат реакция от наша страна“, каза Николов и допълни, че не слагат под общ знаменател всички фенове на ПФК „Левски“.

Според него те могат да бъдат наречени и организирана престъпна група, а хвърлянето на димки и факли към палатките може да бъде разглеждано и като опит за убийство. Той твърди и че политическо лице е отишло в районното управление, където са били задържани четирима от привържениците на „Левски“, и им е осигурило адвокатска защита, съобщи БГНЕС..

Димитър Георгиев обясни, че е сред пострадалите. „Бяхме тук 6 човека – две жени и четирима мъже, когато откъм горичката видях група, добре организирана, облечени в тъмни дрехи, с маски, някои носеха и качулки, прикрити лица, боксове, други твърди предмети, факли, димки, нападнаха Паметника на съветската армия и групата, които стояхме горе“, разказа той и добави, че е бил ударен с юмручен удар в лицето.

От "Възраждане" призоваха и за спокойно разрешаване на спора около Паметника на Съветската армия.  "Нека не допускаме насилието да бъде инструментът, с който този въпрос да бъде решен", апелираха от партията на брифинг  пред паметника.

Николов коментира пред журналисти, че трябва да има дебат относно демонтажа на паметника и това е начинът за решаването на въпроса, а не чрез изпращане на провокатори. Призоваваме за спокойно разрешаване на въпросния спор, той е силно обществено значим, отбеляза той.

"Това е паметник, който съхранява историческата памет на България. Този монумент не представлява политиката на Съветския съюз, не представлява сегашната геополитическа ситуация, не е символ на политиката на Русия, а символ на хора, които са дали живота си срещу една идеология – фашизмът" посочи Николов..

"Той съобщи, че вчера от "Възраждане" са поискали среща с вътрешния министър. Отидохме в МВР, бяхме приети, проведохме разговори, за да сведем до минимум опасността при евентуални бъдещи подобни ситуации. Имаме уверението както на министъра, така и на директора на СДВР, че полицейското присъствие в района на паметника ще бъде засилено, особено през тъмните часове на денонощието", коментира Николов.

Той заяви, че палатките пред монумента ще останат, тъй като това е израз на гражданска позиция. Без значение кой каква позиция защитава, имаме право на сигурност в София, отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
3
 
! Отговори
Кметът преди 8 месеца
КУпейкин ко иска,да изражда ли?
160
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Като го бутнат паметника няма да има проблеми.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво правят в палатките по нощите да защитават този срамен и позорен паметник?
158
4
 
3
 
! Отговори
Сащ провокатор #1 преди 8 месеца
Аз не искам ултраси да решават съдбата на България, насилието няма оправдание вие сте престъпници и в една нормална държава щяхте да сте зад решетките вече, но никога не е късно това да се случи.
157
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щурмоваците на властта са пратени от фашистката власт. Това е само началото и ще продължи терорът на фашистката власт над народа, премахване на свободните избори и премахване на свободите на гражданите, свободата на протестите и словото, с повод и плашило Русия.
156
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
Само Левски!!!Левски умрял за Свободата на България!!!руските роби от *** насаждат агресия и разделение!Народа ни няма да им позволи да продават България в руско робство!!!
155
4
 
7
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 8 месеца
Най-малко вие от фашистката кохорта Възраждане,имате право да говорите против агресия,защото това е визитната ви картичка.
154
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 150 Дрън-дрън. Невинна копейка няма. Национални предатели са. Пък ако си мечтаеш Путин да те освободи: остави таз песен любовна! Тук е НАТОвска зона, ядец! И преврат няма как да спретнеш, язък за теб.
153
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някакви клошарки-артистки играли театър по предварителен сценарий и цяла България да им съчувства, че се мотаят по градинките и паметниците в малките часове на нощта. Ако някой беше хвърлял ледени топки не по Кирил Петков, а по Копейкин, малееее, да е оревал орталъка. Щеше да наводни фейсбука с рев и да го обгази с фашистни пр.ъъъъдни! Бисексуален лигльо.
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Толкоз хленчещи патриоти не бяхме имали. Даже Болен не падаше толкова ниско - все да се сополиви и да се оплаква.
151
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те сигурно са щели по-рано да ги нападнат,но са искали да мине време и хората да забравят случая с Дебора,защото е щяло да изглежда зле националисти(които са си чисти хитлеристи като азовците) да нападат протестиращи жени.Кирчо сега защо си трае за насилието?Няма ли пак да свикват извънредно НС?Там са хвърляли по жени димки и на едната чантата са й откраднали.
150
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За какъв спор говорят копейките. Те със закона ли ще спорят? Паметникът вече е незаконен. Точка. Палатките - хептен незаконни. Радевият юмрук не важи през закона. Ако имат пред вид не спор, а "с пор", това - да. Вони на анархофашистки порове от тази клика.
149
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изхожденци, тази вечер там ли сте? Викам си: да мина с малко ледени топки от генератора, та да ви дам показно как се гаврихте с официални лица на националния ни празник. Рундьо няма да ви спаси този път.
148
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Необходимо е на българските футболни фенове да бъде даден футболен успех, по подобие на украинските футболни успехи. С това обикновено се заема УЕФА. После пушечното месо ще се осигури по-лесно!
147
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Издънките на Възраждане родиха хубави нови вицове. Най-ревливата и мрънкащата партия в България. Детска градина.
146
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубаво от цялата работа е, че обиждайки грозно футболните фенове в България, ако най-накрая не забранят тая партия отиват при Болен под чертата. Ще си останат с 10те трола, даже пари няма да има за гласове от гетата.
145
4
 
1
 
! Отговори
Червения Зеленски преди 8 месеца
Мика Бжежинска има туркие циганоид близначка МИКА СТОЙЧКОВА на продадения със заповед на Политбюро на ЦК на БКП и Тодор Живков във Барселона Христо Стоичков а НЕ от ЦСКА.............Тодор Живков е Збигнев Бжежински...........Чел съм и туристическа статия за Грузия издание на СССР около 1985 в която пишеше:"В Грузия даже има даже малцинство твърдящи че истинският Господ е Йосиф Сталин а онея Христос,Буда, Мохамед били фалшификат"........ Полша е Сталин а и прякора е от полски език ,Ленин,Маркс
144
4
 
1
 
! Отговори
Цитирам НАСТОЯЩЕТО преди 8 месеца
По случай 9 май Ден Победъй червения неомарксист Волдомир Зеленски изрече цитирам го перефразирано но в същия смисъл:"ЦСКА тире София,Украйна, ЦСКА 1948,Литва, Латвия, Полша, ТУРЦИЯ,Естония разгромиха Адолф Хитлер и на Москва то ест РУСИЯ трябва да им се забрани да честват 9 май"............Неосталиниста Михаил Саакашвили презира нацистите че нападна Русия Путин да му изтреби грузинските нацисти вместо него дето искал да го погребат в ЛВОВ...... думата ПОЛЯК превода е Сталинист,Комунист,Болшевик
143
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То така се почва. Цялата тая трагедия вече сме я гледали в Украйна. Искате ли да станем като тях - продължавайте. Поддържайте и се поддавайте на американската пропаганда. После ще има мнооого трупове и разрушения. Повечето трупове ще са на невинни българи. Както сега са на невинни украинци.
142
8
 
2
 
! Отговори
Крушки,Лампи и пр. преди 8 месеца
По линия на Христо Стоичков ФК"Цска"София гостува във Барселона за приятелски мач и през ЦЕЛИЯТ мач на Каталунското СВЕТЛИННО табло бе изписано ФК Барселона срещу ЦСКА МОСКВА ......Цял мач бяха ЦСКА от Москва Тея дето играят на стадион Българска армия............Сигурно глобалните тайни масони са се превивали от СМЯХ.............Уволнете го тоя турски циганоид Христо Стоичков фалшив футболист на тайните служби поне да си върнете БЪЛГАРСКОТО САМОСЪЗНАНИЕ