Плевнелиев скочи на Радев: Безотговорен е, а става дума за сигурността!

Президентът нарушавал закона година и половина
235
Плевнелиев скочи на Радев: Безотговорен е, а става дума за сигурността!
Снимка: БГНЕС

Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безотговорност. Така президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) коментира пред БНТ проведените срещи през седмицата в президентството и в Народното събрание за националната сигурност след ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Плевнелиев разкритикува президентът Радев като посочи, че година и половина нарушава закона и не свиква КСНС, който законът го задължава да го свика веднъж на 3 месеца.

Още по темата

"Медиите изострят своето внимание през последните седмици, обществото си казва: какво става? Държавният глава не спазва закона. Още веднъж по най-арогантният начин вместо да свика КСНС година и половина закъснение при положение, че ври и кипи около нас, по законосъобразен начин той прави точно обратното. Той не спазва отново закона пред очите на хората, като като хора частично, но не пълния формат, който закона го задължава", обвини Плевнелиев.

По думите му разделението между институциите "кани вълка в кошарата". Той даде пример с израелската държавност, която в годините е била много тежко разделена, бяха "обезглавени" службите и ръководството на армията и сякаш "ние сме на път да направим същото нещо в България".

Плевнелиев изрази притеснение и съжаление, че в такъв момент нашето държавническо ръководство изглежда по този начин.

"Не може да има два КСНС, не може държавният глава да кани когото си иска и когото си не иска, защото неговото его или защото не му е удобно отново нарушавайки Конституцията и не може да се дублира съвет, който е толкова важен за сигурността на гражданите някъде в Народното събрание или на трето място. Министър-председателят има своя Съвет по национална сигурност и е длъжен да го свиква на месечна база, ако трябва и на седмична база тогава, когато е трудно и тежко",скочи още той.

Това, което не разбрах и бях дълбоко потресен беше отново действието на държавния глава, добави Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: ПлевнелиевРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
? преди 4 месеца
сигурността с това знаме отзад? това като компрометираща снимка ли се води?
116
1
 
0
 
! Отговори
ДЕСА ПРОСТАКЕСА преди 6 месеца
НА ПИЛОНА БЕШЕ ЛИ
115
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Радев нарушава конституцията постоянно.Не мисли за никого, освен собствените си интереси. Мисля, че вече хората го разбраха....Но по-лошото е, че ще ни докара неприятности, защото всички ще пострадаме, заради егото и връщането на услугата към някого на когото дължи издигането си в политиката.Дано хората, които ни предупреждават за него, защото знаят неща, които ние няма как да разберем, не се окажат прави....
114
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Радев още малко и да си заминава. Той ще има възможност да види оценката за неговото управление, когато сам си създаде партия и се яви на избори. Българинът може да е мързелив и да не харесва държави в които се работи много, но никога няма да пожелае да смени посоката си на живот, за да отиде във време на страх и без право на протест или мнение различно от един Вожд.
113
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не харесвам Плевнелиев, но относно Радев е напълно прав. Имали сме всякакви, но толкова жаден за еднолична власт - никога....За него няма друг способен освен него. Харесва му да е управител на руската губерния България с губернатор Митрофанова.Хареса му да не дава отчет за едни милиони и милиарди, да управлява с хора от никого не избирани.Беларус ли сме? Селски *** иска да стане чепик.
112
6
 
1
 
! Отговори
ИЗРИВАМЕ РУСКИТЕ СВИ преди 6 месеца
НИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ТВА Е. ТИЯ НЯМАТ МЯСТО ТУК
111
2
 
11
 
! Отговори
господарката Банова преди 6 месеца
Каквоооо ? Пак ли си по медиите ? Марш в кухнята да миеш чиниите, че мама ще ни идва на гости . А след чиниите , да опереш, да изчистиш и да ми излъскаш обувките. До довечера да си готов че ще играе точилката и ще спиш пак при кучето на двора .....
110
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя със разбитата шайба под мостовете във Германия почна да цвърка.
109
4
 
9
 
! Отговори
ЗВЕЗДЕН МИГ преди 6 месеца
О, КЛЪВНЬО ДРЪВНЬО КАРИКАТУРАТА НА БУДА ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ПАК Е ИЗПЪЛЗЯЛ ОТ ДУПКАТА И РАЗНАСЯ ЗЛОВОННАТА СИ МИРИЗМА. Я РИОКОС ДА ГО КАРАНТИНИРА!!...
108
3
 
8
 
! Отговори
BONZO преди 6 месеца
Плевнелиев скочил на Радев.Баси та'шака.
107
1
 
11
 
! Отговори
САТАНА преди 6 месеца
Туй плевелче само мрънка
106
4
 
12
 
! Отговори
Русофоби неграмотни! преди 6 месеца
"Плевнелиев разкритикува президентът Радев като посочи, че година и половина нарушава закона и не свиква КСНС, който законът го задължава да го свика веднъж на 3 месеца." - рядко неграмотно изречение, дори и за нивото на този сайт
105
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние сме единствената толкова дълбоко разделена нация....прекалено много слуги на Русия тук, ни дърпат към тяхната си бърлога!
104
2
 
7
 
! Отговори
Хикса преди 6 месеца
Ей като виждам какви ора се кандидатираха за кметове и съветници,вече хич не ти се ядосвам и хич съ не чуда как си достигнал толкова високо,за да ти плащат за Простотийте къде ги ръсиш.
103
1
 
16
 
! Отговори
Граматик преди 6 месеца
А бе, тези журналисти, като си напишат статията, прочитат ли я поне веднъж преди да я публикуват, за да видят каква каша са надробили и да си я оправят.
102
9
 
5
 
! Отговори
Бананчо преди 6 месеца
Аз съм велик руски нужник . Тошко съм обемен че цяла Русня ме ползва
101
8
 
4
 
! Отговори
Боби турбото преди 6 месеца
Русия има хипер супер дупер мега гига СВЧ гигантско оръжие. Захранва се от бобен газ и е невидимо. Освен това минава през черни дупки. Ну заец погоди
100
4
 
15
 
! Отговори
Портокалчо преди 6 месеца
Съжелявам, но още помня жалката картинка как подскачаше в/у хората..когато му подариха поста.. сега станал професор по оплюване.. Пл, нямате ли малко гордост ??.. сигурно я загубихте под моста в Германия сега сте на всяка манджа - мирудия.. ?!
99
4
 
7
 
! Отговори
Рундьопитека Боби преди 6 месеца
Пак изригна...Сега чакаме да видим колко е велика Руснята
98
8
 
5
 
! Отговори
Мръсна гнус преди 6 месеца
Румен Радев