Плевнелиев скочи на Радев: Безотговорен е, а става дума за сигурността!

Президентът нарушавал закона година и половина
235
Плевнелиев скочи на Радев: Безотговорен е, а става дума за сигурността!
Снимка: БГНЕС

Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безотговорност. Така президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) коментира пред БНТ проведените срещи през седмицата в президентството и в Народното събрание за националната сигурност след ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Плевнелиев разкритикува президентът Радев като посочи, че година и половина нарушава закона и не свиква КСНС, който законът го задължава да го свика веднъж на 3 месеца.

Още по темата

"Медиите изострят своето внимание през последните седмици, обществото си казва: какво става? Държавният глава не спазва закона. Още веднъж по най-арогантният начин вместо да свика КСНС година и половина закъснение при положение, че ври и кипи около нас, по законосъобразен начин той прави точно обратното. Той не спазва отново закона пред очите на хората, като като хора частично, но не пълния формат, който закона го задължава", обвини Плевнелиев.

По думите му разделението между институциите "кани вълка в кошарата". Той даде пример с израелската държавност, която в годините е била много тежко разделена, бяха "обезглавени" службите и ръководството на армията и сякаш "ние сме на път да направим същото нещо в България".

Плевнелиев изрази притеснение и съжаление, че в такъв момент нашето държавническо ръководство изглежда по този начин.

"Не може да има два КСНС, не може държавният глава да кани когото си иска и когото си не иска, защото неговото его или защото не му е удобно отново нарушавайки Конституцията и не може да се дублира съвет, който е толкова важен за сигурността на гражданите някъде в Народното събрание или на трето място. Министър-председателят има своя Съвет по национална сигурност и е длъжен да го свиква на месечна база, ако трябва и на седмична база тогава, когато е трудно и тежко",скочи още той.

Това, което не разбрах и бях дълбоко потресен беше отново действието на държавния глава, добави Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Плевнелиеврадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
5
 
6
 
! Отговори
Деса Простакеса преди 6 месеца
Му отива на Рундьо Пилона
96
8
 
6
 
! Отговори
Фатмака за преди 6 месеца
Нищо не става
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Я ждрольо е жив и все така умен.Друго си е да те шибне по връта господ.
94
12
 
6
 
! Отговори
мдааа преди 6 месеца
Рундю Пипонов Пилонски се мисли цар и не признава нито конституция нито народното съблрание .Народното събрание според думите му било нелегитимно.Само той е легитимен и като такъв гази конситуция и закони като селски бахчеванин
93
6
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
е па плев -ню си Е празно пространство!...Поне между ушите..
92
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
До И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!....Драги,и не забравяй,че Исус дойде да "ВКАРА В ПЪТЯ" брутално отклонилото се племе на Израил от Божия Път !..Както казва Той:..-"Здравия няма нужда от лекар,но болния"...Самите юдо-летописци са записали Проповедите Му,но ПЛЕМЕТО на Яков,Исаак ,Адамус и другите,НЕ допускат да приемат Законите:..-"НЕ кради!","Не лъжи!"," Не убивай!"...и другите..И по най-бруталния начин разпъват Този,който дойде да ги спаси...Така че СВЕТЪТ няма никаква вина,че еврейските чудовища го направи
91
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Завалията, Радев не му обръща капка внимание сякаш е празно пространство. Защо страда този човек толкова дали ще се сети някой?
90
2
 
3
 
! Отговори
до 83 преди 6 месеца
До КОНСТАНТИНОВ и кой си ти че раздаваш присъди,един самозабравил се от крадене па ра зит това си ти ,гледай само да не стигне господ и до теб,дано скоро ви подпука всичките като тебе,господа дето е над вашия гну сен бг господ,че тогава не ви виждам,ако трябва да плащате да кражбите и убийствата дето всеки ден вършите ,не ща ст ни ци,жалко ,че с парите си не можете да си купите грам човещина и малко *** м
89
2
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 месеца
И да вика и да не вика дали ще го чуете?
88
8
 
21
 
! Отговори
Петър преди 6 месеца
Най слабия и противен президент Плевенлиев-Банев
87
8
 
4
 
! Отговори
И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! преди 6 месеца
Че нашият Господ Иисус Христос е ЕВРЕИН! Както са евреи и неговите 12 Апостоли. Това, че днес имаме тази християнска цивилизация, всичко това което сме днес, го дължим на ЕВРЕИНА ХРИСТОС и неговите верни ученици-апостоли. Които продължиха делото му. И ни превъзпитаха нас, дивите преди 2000 години европейци. Тези 13 евреи ни наляха в главите малко ум и разум. Научиха ни кое е добро и кое зло. Нали и досега 10-те Божи заповеди са неписани закони за нас европейските християни?
86
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никой друг президент не си е позволявал да плюнчи по предходния или следващия. Тая подметка дискредитира президентската институция, би трябвало да му се отнеме титлата президент и да бъде представян в студията само като Росен Плювналиев.
85
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
крадливеца дето измами хиляди българи работили в германия с показа смра-адл-ивата муцунка
84
4
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
ха ха ха!...Тоест:..-ПТЮ!....П...АЛЯЧО !
83
7
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
престанете да ни напрапвате този чиляк не го ли виждате какви ги плещи
82
7
 
31
 
! Отговори
иво преди 6 месеца
освен да му тегля една хубава майна на тоя друго немога
81
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е няма как да мине Радев по некадърност.
80
18
 
18
 
! Отговори
Рундьо Пилона преди 6 месеца
Е най големият позор който България може да има
79
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да, ама от двете Деси само Радевата е грозна.
78
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никой не може да падне под Радев. Той държи дъното и не пуска.