Плевнелиев скочи на Радев: Безотговорен е, а става дума за сигурността!

Президентът нарушавал закона година и половина
235
Плевнелиев скочи на Радев: Безотговорен е, а става дума за сигурността!
Снимка: БГНЕС

Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безотговорност. Така президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) коментира пред БНТ проведените срещи през седмицата в президентството и в Народното събрание за националната сигурност след ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Плевнелиев разкритикува президентът Радев като посочи, че година и половина нарушава закона и не свиква КСНС, който законът го задължава да го свика веднъж на 3 месеца.

Още по темата

"Медиите изострят своето внимание през последните седмици, обществото си казва: какво става? Държавният глава не спазва закона. Още веднъж по най-арогантният начин вместо да свика КСНС година и половина закъснение при положение, че ври и кипи около нас, по законосъобразен начин той прави точно обратното. Той не спазва отново закона пред очите на хората, като като хора частично, но не пълния формат, който закона го задължава", обвини Плевнелиев.

По думите му разделението между институциите "кани вълка в кошарата". Той даде пример с израелската държавност, която в годините е била много тежко разделена, бяха "обезглавени" службите и ръководството на армията и сякаш "ние сме на път да направим същото нещо в България".

Плевнелиев изрази притеснение и съжаление, че в такъв момент нашето държавническо ръководство изглежда по този начин.

"Не може да има два КСНС, не може държавният глава да кани когото си иска и когото си не иска, защото неговото его или защото не му е удобно отново нарушавайки Конституцията и не може да се дублира съвет, който е толкова важен за сигурността на гражданите някъде в Народното събрание или на трето място. Министър-председателят има своя Съвет по национална сигурност и е длъжен да го свиква на месечна база, ако трябва и на седмична база тогава, когато е трудно и тежко",скочи още той.

Това, което не разбрах и бях дълбоко потресен беше отново действието на държавния глава, добави Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Плевнелиеврадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
10
 
1
 
! Отговори
Росен Хамбургския преди 6 месеца
67 Мани го тоя гаден и вреден български хляб мисля за твоя холестерол руски тр о л яж ми саламо без хляб.
56
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Еврейчето Радев днеска се е молил в Синагога!! Какъв позор за България!
55
20
 
7
 
! Отговори
McKennedy преди 6 месеца
62 Да така беше простата банкянска мутра го изложи на прескомференцията даже в новогодишното обръщение беше му сложил 100% без да знае в шампанското екстази и говори някакви глупости на които и аз му се смях.Но е факт че Росен Плевнелиев беше най-добрият бъргарски президент!
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Такава е нашата жалка действителност. Бивши ***, използвайки привилегиите на родителите като верни кадри на партията, сега са най- оттявлените критикари и антикомунисти. Такива напористи отблъскват с тази непочтеност и будят съжаление и ирония.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Безотговорен е... също като тебе!
52
3
 
21
 
! Отговори
? преди 6 месеца
Банова, защо пак го изпусна от контрол!!! Омръзна ни да му "пазим авторитета дори когато той неможе"!
51
13
 
14
 
! Отговори
Радеф е мутра преди 6 месеца
Като Бойко
50
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До анализаторВсичко което сте писали е абсолютно точно. Бих добавил, че този човек, по една случайност станал президент е на светлинни години от настоящия президент Радев, затова всеки път, когато му дадат думата плюе срещу Радев, и не се усеща, че това е много грозно и го дискредитира още повече.
49
13
 
20
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
Румен Радев е най-представителен и показва българите като спретнати и интелигентни и е със характер. За разлика от мутрите.
48
15
 
10
 
! Отговори
Такива са наще русоф преди 6 месеца
Разпродайте държавните предприятия и до 24 часа няма да остане и един русофил в България
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Безотговорен е равносилно на вреден.
46
4
 
24
 
! Отговори
ХАХА преди 6 месеца
Плюнката като беше президент нищо не свърши освен да мънка по телевизора на нова година на фототапет на американските Скалисти планини и тиквата да му шляпа баници зад врата по мисирските им пресконференции!Хахха
45
19
 
8
 
! Отговори
реалност преди 6 месеца
Целия свят знае, че България е троянския кон на фашистка Русия в Европа, благодарение на един ушат рашиски слуга на Дондуков , зомбирани копейкаджи и изкукали червени пенсионери .
44
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Прав е, така са нещата.
43
10
 
6
 
! Отговори
Сандокан преди 6 месеца
Абе тука чета разни олигуфрени от Изруждение пишат че искали анексия от Русия,Това са сепаратисти и терористи и точно така започнаха тещата в Украйна!И Румата Русняка ще ни разправя че нямало заплаха за националната сигурност.В България има клетка на Хамас и тя е съставена от русофили и путинисти включително!Дори оня ден си правиха джихадистко парти пред НДК.
42
1
 
16
 
! Отговори
Неразбрал преди 6 месеца
Нищо не разбрах от сбирщайн писаницата на някакъв странен български език!Но каквото и да е казала плевнята явно е поредната му европгейска ди ария и булонски лай!
41
1
 
23
 
! Отговори
анализатор преди 6 месеца
Неуважаеми господине,ако баща ти не беше "изтеглен" в ОК но БКП-Благоевград,никой нямаше да те знае в гр.Гоце Делчев.Случайно герберастката разбойническа организация те направи министър,и 2 г по-късно те избраха за президент.Подчинен на един банкянски разбойник и крадец.Президенстването ти премина под този знак.И се опитваш да даваш акъл.Скрии се,и не се показвай.
40
14
 
10
 
! Отговори
made in РЕШЕТНИКОВ преди 6 месеца
Фигуранта е изял е много пари на България за носенето на една мазна фуражка и продължава да взема , без да е дал НИЩО !!!! Един пилот от селскостопанската авиация е много по-полезен в сравнение с този проруски злобен кариерист и доказан разединител.
39
8
 
13
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
"селяните от Хасково" да не завиждат на генерала ,не е крал, заслужил си е това което му се полага ! Такива като него се броят на пръсти на едната ръка , а продажници и *** бол !
38
6
 
17
 
! Отговори
мдаа преди 6 месеца
А според един друг луд за връзване "Възпирането на Русия е основна задача на българската армия, според новата военна стратегия на Тодор Тагарев". Тия юролиберасти не сам добре в главата. Ще ни вкарат във война с Русия, че украинците са на края вече. Защото благото на САЩ трябва други луди, които дава воюват с Русия.