Плевнелиев скочи на Радев: Безотговорен е, а става дума за сигурността!

Президентът нарушавал закона година и половина
235
Плевнелиев скочи на Радев: Безотговорен е, а става дума за сигурността!
Снимка: БГНЕС

Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безотговорност. Така президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) коментира пред БНТ проведените срещи през седмицата в президентството и в Народното събрание за националната сигурност след ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Плевнелиев разкритикува президентът Радев като посочи, че година и половина нарушава закона и не свиква КСНС, който законът го задължава да го свика веднъж на 3 месеца.

Още по темата

"Медиите изострят своето внимание през последните седмици, обществото си казва: какво става? Държавният глава не спазва закона. Още веднъж по най-арогантният начин вместо да свика КСНС година и половина закъснение при положение, че ври и кипи около нас, по законосъобразен начин той прави точно обратното. Той не спазва отново закона пред очите на хората, като като хора частично, но не пълния формат, който закона го задължава", обвини Плевнелиев.

По думите му разделението между институциите "кани вълка в кошарата". Той даде пример с израелската държавност, която в годините е била много тежко разделена, бяха "обезглавени" службите и ръководството на армията и сякаш "ние сме на път да направим същото нещо в България".

Плевнелиев изрази притеснение и съжаление, че в такъв момент нашето държавническо ръководство изглежда по този начин.

"Не може да има два КСНС, не може държавният глава да кани когото си иска и когото си не иска, защото неговото его или защото не му е удобно отново нарушавайки Конституцията и не може да се дублира съвет, който е толкова важен за сигурността на гражданите някъде в Народното събрание или на трето място. Министър-председателят има своя Съвет по национална сигурност и е длъжен да го свиква на месечна база, ако трябва и на седмична база тогава, когато е трудно и тежко",скочи още той.

Това, което не разбрах и бях дълбоко потресен беше отново действието на държавния глава, добави Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Плевнелиеврадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
32
 
16
 
! Отговори
Плевнелиев беше преди 6 месеца
Добър президент навсякъде уважаваха България по негово време а не сега като при Рундьо не уважение и присмех.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Резултат от Политиката на Хазарските Роми Глобалисти и Хазарският Ром Сорос. Премьер-министр Шотландии Хамза Юсуф сообщил, что его родственники находятся в Газе.
35
21
 
20
 
! Отговори
селянин от Хасковско преди 6 месеца
С 15 бона заплата , генералска пенсия, безплатно жилище, охрана и плюскане - пука му на оная работа на другаря РадеФ за някакви си, морал, конституция, военни кризи и най-малко пък за дереджето на възрастните и простолюдието. Времето го показа. За него единственото важно беше, че баламурниците отново го избрахa, иначе имунитета и авантата отиваха на кино ! Никога толкова празен индивид не е бил поставян на върха на държавата !
34
14
 
27
 
! Отговори
Hassan Nasralla преди 6 месеца
Този чехлю, защо пак го пускате в сайта като новина..Плевнис е амеба, мекотело на герб и Тиквата .
33
10
 
24
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
Тоя много мрази Радев ! Защо ли !? Ееее, защото ги превъзхожда хиляди пъти 1
32
13
 
12
 
! Отговори
БЕН ХУР преди 6 месеца
Абе тука чета разни олигуфрени от Изруждение пишат че искали анексия от Русия,Това са сепаратисти и терористи и точно така започнаха тещата в Украйна!И Румата Русняка ще ни разправя че нямало заплаха за националната сигурност.В България има клетка на Хамас и тя е съставена от русофили и путинисти включително!Дори оня ден си правиха джихадистко парти пред НДК.
31
9
 
10
 
! Отговори
Мда преди 6 месеца
Трябва да го вземе нетаняху за свой говорител - само като заплещи несвьрзани глупости и палестинците сами ще се разбягат от газа да освободят територии на изрел без да ги убиват с бомбите
30
10
 
11
 
! Отговори
Радев преди 6 месеца
Мен ме е назначил Решентников и се отчитам само пред Путин. Нито ме интересуват закони, нито единение на нацията и институциите. Моят Вожд изповядва философията разделяй и владей!
29
8
 
15
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Обективизъм направо струи от днеска.бг. Само грачещи по Радев, включително ох.люв от снимката, но не и хора, които подкрепят президента. Тоя удобно забравя, как банкянския се изказваше когато си иска и по теми, които си иска и без неудобни въпроси беше цар на монолога.
28
7
 
8
 
! Отговори
Сравнение преди 6 месеца
В сравнение с посредствения президент Плевнелиев, Радев е истинско *** върху президентската институция.
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сигурността отивай да я търсиш на Козяк 16, а не от президента. Върнете оръжието дето пратихте на Украйна и тогава говори за сигурност. Върнете парите дето харизахте за оръжия на снимки и тогава търси сигурност. А сега дай да си измием ръцете с някой, че ние се ocpaxMe и ако мине номера. Един бие тъпана, друг обира парсата.
26
2
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
В България всеки мъж си мисли, че мнението му е по- точно и правилно от на другия, а всъщност - голям праз - никой не го е еня за мнението ти. Една голяма дърдорковщина и първосигналност, без градивни дела...
25
2
 
12
 
! Отговори
гошо преди 6 месеца
На тоя няма ли кой да му каже, че Бойко си намери ново магаре и го пенсионира. Но все пак благодаря като му видях снимката ходих да повръщам два пъти и сега съм като нов... Може ли по-често да му слагате снимката , може като фон, действа и разхлабващо.
24
5
 
12
 
! Отговори
абе преди 6 месеца
имахме преди един президент - Роска Плевнелиева, и добре че при неговия мандат нямаше война....всички щяхме да загубим самоличността си!
23
10
 
5
 
! Отговори
БЕН ХУР преди 6 месеца
Рус0робите салухитуахабити са спяща клетка на Хамас в България.Те представляват реална заплаха за националната сигурност разбира се те са инфилтрирани навсякъде включително и в българските служби за сигурност.Хитайте Емилиан Гебрев той може да ни разкаже повече пи темата.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Красная сабака...Е па плевела какъв не е ли комунст пардон комсомолски секретар благославяй го кВо чакаш
21
9
 
4
 
! Отговори
Красная сабака преди 6 месеца
Комунисти има ли тук? Ваща кожа червена
20
13
 
5
 
! Отговори
Айде преди 6 месеца
Всички русофили в Донбас
19
24
 
5
 
! Отговори
БЕН ХУР преди 6 месеца
Браво на гн Росен Плевнелиев това е поведение на истински държавник!
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Послушко е тоя. Каквото му кажат, това казва. Без свое мислене, мнение, чест, мъжкарство.... Едно абсолютно НИЩО Е.