Комисия в НС привиква Боби Михайлов заради мача

Иска да пита чия е препоръката да се играе без фенове
15 ное 2023 21:07, Стела Стоянова
44
Комисия в НС привиква Боби Михайлов заради мача
Снимка БГНЕС, архив

"На днешното заседание на Комисията за младежта и спорта в Народното събрание се реши по мое предложение идната седмица да привикаме президента на БФС – Борислав Михайлов и представители на МВР".

Това обяви заместник-председателката на ДСБ, депутатката Кристина Петкова  на профила си във Фейсбук.

В своя пост Петкова заявява, че искат да получат отговори на въпросите: Какви са причините за създадената ситуация с мача България – Унгария? Чия е била препоръката да се играе на друго място при затворени врата и без фенове?

Още по темата

Причина за това е скандалът около мача България - Унгария. Първоначално УЕФА препоръча двубоят да бъде изместен извън София и да остане без публика заради писмо от БФС и СДВР. Според полицията се готвели протести и били възможни ексцесии, което принуди централата да обяви за домакин все още строящия се стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Кметът на града, както и строителят на съоръжението обаче категорично отказаха двубоят да се проведе там заради продължаващите строително-монтажни дейности по козирката. Заради тях не може да се осигури безопасността на присъстващите на и около стадиона.

Самият президент на БФС Борислав Михайлов заплаши, че ако мачът не се проведе, УЕФА ще ни изключи и последиците биха били много сериозни за целия ни клубен футбол. От футболния съюз потърсиха и като пожарен вариант "Арена Арда" в Кърджали. Кметът Ерол Мюмюн прие радушно идеята, но постави условие на трибуните да бъдат допуснати зрители. Оказа се, че освен това Кърджали не изпълнява условие на УЕФА градът да е разположен на до 90 километра от действащо летище.

Така, след близо 2 седмици перипетии и неясноти, в крайна сметка европейската футболна квалификация между България и Унгария ще се играе в четвъртък на Националния стадион "Васил Левски", какъвто бе и първоначалният план.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 5 месеца
Щом и фенове и публика не могат да гледат мача какъв е смисъла от този спорт а ?
20
0
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 5 месеца
Другари в България няма аристокрация и никога не е имало,няма и как да има някога.Тъй наречените капиталисти не обичат да дават пари на работниците си,камо ли за стадиони и млади таланти,които не могат да продадат за пари.Очевидно и държавата е в същото положение след създаването си 1878г.Щом се е наложило княза да не е Българин ясна е работата.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой гласува закон,според който всеки родител да трябва да плати по 10 хиляди на клуба,в който е играло детето му,за да премине в мъжки отбор,това е изнудване и то спира спортната кариера на младите таланти.Кой гласува закон да няма задължителни квоти за български момчета в ,,А-група",което отново не дава възможност на 18-годишните да се изявят първенствотото на страната,така те не могат да натрупат опит.Това са реалните проблеми,с които се сблъскват родителите,а не Боби Михайлов
18
1
 
2
 
! Отговори
Цочо Снайпера преди 5 месеца
Нема нужда да го викат в НС, викнете го в Софийския централен и го целете в перуката
17
1
 
4
 
! Отговори
закривай БФС преди 5 месеца
държавата се занимава с ритнитопковци и перукан :)
16
0
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 5 месеца
Боби Михайлов да има достойнство най-после да се омете от БФС! Никой не го иска! Той провали българския футбол!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
тоя па ше му окапе перуката от страх :() ще кажеш че пъпа му хвърлен в бфс
14
1
 
7
 
! Отговори
: преди 5 месеца
Така е когато имаш всичко на всичко един стадион , цяла една държава - 1 срадион и даже той е на ръба , АФРИКА !
13
0
 
11
 
! Отговори
17ноември1993 преди 5 месеца
30 години по-късно това поколение съсипа българския футбол. Дано този петък точно на годишнината тия си дадат оставките виждайки, че не се намери НИТО ЕДИН който да каже добра дума за тях покрай срамната ситуация в която се сами се поставиха. Наздраве и сбогом.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 12.От герой превърнал се през 1994 год. се оказа най мразения сега сред футболните среди и запалянковци./Мразен в футболни среди .Мразен е в цяла България сигурно по мрвзен и от Пеевски
11
0
 
15
 
! Отговори
Банкеръ преди 5 месеца
Перуци ще изтрезнее накрая.Нямали с Лечков вина за липсата на качествени играчи в Национала.Нали Вие измислихте родителите да плащат за да играят децата им в клубовете.Е играха ама нямат нужните качества.Треньорите са виждали,че не стават ама за пари говорим не за сливи.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е как Бобито да изтърве кокала той обича да се глези особенно на дрешки, часовници и аксесоари само колана на панталона му Louis Vuitton е минимум1000 лв. Той отдавна е абдикирал от футбола няма да забравя крилатата му фраза която изстреля когато го преизбраха. Сега трябва да надградим това което сме постигнали. Тези думи казват всичко, колко самозабравил се човек е начело на БФС. От герой превърнал се през 1994 год. се оказа най мразения сега сред футболните среди и запалянковци.
9
0
 
17
 
! Отговори
Бобката Михайлов преди 5 месеца
Ако е преди 11 сутринта или след 6 вечерта не ме търсете, имам ангажименти.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това което наблюдавате е ефекта на това кво се случва с един човек ,като застане на височайша позиция и над него няма надзор.Изкривява ти се огледалото и почваш да правиш глупости и не разбираш че си станал луд глупak.Същото става с Путин с Орбан с Ердоган и с перуката.Той си мисли че е умен,че никой не може да му каже нищо,че е всесилен а в действителност е станал кон с капаци.з
7
0
 
13
 
! Отговори
УЕФА преди 5 месеца
Ако имаме нередности с утрешния мач, налагаме най-тежката санкция на БФС начело с Борислав Михайлов : 14 календарни дни без пиене. Решението не подлежи на обжалване!
6
6
 
2
 
! Отговори
Vnc преди 5 месеца
Всичко беше наредено отвън само и само да не дойде Виктор Орбан. Виновни са и нашите подлзурковци.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да извикат и Преслава за допълнителен амбианс
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя ходи като някой главатар на Коза Ностра в Сицилия. Е**ти държавата, е**ти чудото
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
да му дадат няколко чашки да се отпусне.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Понеделник сутрин-Грозданка.Вторник сутрин-Грозданка.Сряда сутрин-Грозданка.Четвъртък, петък, събота, неделя.Понеделник вечер-Грозданка.Вторник вечер-Грозданка,Сряда вечер-Грозданка.Четвъртък, петък, събота, неделя.Със една е зле, нужни са ти две,ала със три лесно стават четири.Пет е добре, шест е по-добре.Седмата върви-грозданка къркам до зори.