Министър Цеков за управлението: Обединяващите приоритети са по-силни от временните дрязги

У нас едновременно строим 5 магистрали, което не е нормално за една държава
18 ное 2023 10:03, Елка Василева
10
Министър Цеков за управлението: Обединяващите приоритети са по-силни от временните дрязги
Кадър: Нова тв

Обединяващите приоритети са по-силни от временните дрязги. Това заяви пред Нова тв министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

„Управлението винаги е в риск, особено когато то се крепи на мнозинства между партии, които по принцип са политически опоненти. В настоящата ситуация няма кой знае каква сензация”, поясни той.

За състоянието на пътищата

„Участъкът Ботевград-Мездра е част от бъдещата магистрала, която трябва да свърже Видин с Ботевград, оттам със София посока „Кулата” през магистрала „Струма”, за да осигури свързаност между Гърция и Румъния през България. По договор този участък трябва да бъде готов в края на 2025 г., като в края на тази година предстои да се отвори трасето за движение, но ще продължат работите по изграждането на мостовите съоръжения”, обясни Цеков.

„Истината е, че у нас едновременно строим 5 магистрали, което не е нормално за една държава. Бюджетът е една рамка, която дава гъвкавост на министрите да инвестират пари там, където се строи. В бюджета на АПИ има 2 милиарда и половина и съм сигурен че в момента, в който бъде разрешен правният казус с индексиране на цените по договори за „Хемус”, ще се активира строителството. Това ще стане до края на годината”, поясни още регионалният министър.

Той коментира и новината, че тол камерите вече ще снимат за превишена скорост.

„Националното тол управление разполага с над 300 рамки, на които са монтирани камери. Те са високо технологични и имат възможност да засичат моментна и средна скорост. Досега не бяха сертифицирани за такъв тип измервания. Подадохме документи за сертификация и процесът вече е завършен”, каза още Андрей Цеков.

Относно протеста по време на мача България-Унгария, той каза следното: „Не трябваше да се допуска събиране на враждуващи агитки, които са емоционални хора, на едно място”.

Той коментира и състоянията на 14 участъка на пътища, които са проверени през октомври.

„Установен е един участък с пропадане и слягане на асфалтовата настилка, а при 3 има недостатъчна дебелина на асфалта. Проверени са 7 моста, като при всички са установени конструктивни дефекти. Поканили сме всички изпълнители да ги отстранят за собствена сметка", твърди министърът на регионалното развитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Изобщо интересуват ли ви пътищата в държава Ходил ли си в Северната част на страната Какво те интересува 3 год нищо по цялата инфраструктура на държавата
4
2
 
2
 
! Отговори
Не ви стиска нали преди 5 месеца
Попитайте Мария Габриел защо я изгониха от Евро комисията! Връзки с ОПГ(Мутри)!
3
2
 
3
 
! Отговори
Аз съм z преди 5 месеца
Да му сложа една тлъста кожена краставица в остъта .
2
1
 
9
 
! Отговори
превод : преди 5 месеца
Да крадем заедно е по-силния инстинкт !
1
3
 
1
 
! Отговори
от село преди 5 месеца
Ако не бяхте изгонили боко ,до сега щеше да е построил магистрала до луната !