Според Георгиев кметът Терзиев е заложник на амбициите на Бонев

В борбата за постове те забравят най-важното - хората, казва той
1 дек 2023 14:12, Нели Христова
14
Според Георгиев кметът Терзиев е заложник на амбициите на  Бонев
Снимка: БГНЕС

Месец след изборите най-голямата политическа група в общинския съвет не успява да състави мнозинство. Работата на общината е блокирана, а кметът Васил Терзиев остава заложник на личната амбиция на Борис Бонев да е председател на съвета на всяка цена.

Това каза бившият председател на СОС и настоящ общински съветник Георги Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

"Вчера Борис Бонев направи показно на кмета Терзиев, показвайки как ако той не е кандидат за председател, няма да има работещ общински съвет. Това поведението на ПП-ДБ-СС е водевилно и щеше да е комично, ако не продължаваше заложническата криза на Терзиев.

Основният въпрос е кой е лидерът на спечелилата изборите коалиция – кметът Терзиев или съветникът Бонев? Дотук във вътрешната битката за надмощие надделява Бонев.

Надявам се кметът Терзиев като легитимния лидер, спечелил доверието да управлява столицата ни, да прояви лидерство и да покаже ясно кой води хорото и най-вече накъде. Решаването на лидерския въпрос в групата ПП-ДБ-СС е основополагащият въпрос за работата на новия кмет.

Първата задача пред кмета и коалицията му ще е да се определят политически - леви или десни са и така да осигурят на София стабилно управление с ясно мнозинство.

В борбата за постове и за разплащане на предизборните договорки, колегите не мислят за най-важното - хората и техните грижи, които сме избрани да решаваме заедно", казва още Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Бонев с 16% сте избрани и няма как да си мислиш че си някой
11
0
 
3
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 5 месеца
Не само Терзиев, а всички шопи са заложници на едно гейче с отвратителна визия, лъхащо на мръсно и наглост ! Подобен индивид е точния избор за столичани ! Да им е честит геят горд !
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гошко беше прецакан от своя вожд Тиквата, тъй че и да реве и да скача вече няма смисъл. ИЗползваха го за масовка и после издигнаха Хекимян, за да е сигурно че ще загубят. Очевидно това е било договорено в сглобката - кой на кои населени места ще е кмет. Колкото и да си мисли електората че избира, че нещо зависи от него, истината е друга
9
2
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Излизайте и чистете навън всички заедно че е невиждана досега бъркотия
8
5
 
5
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 5 месеца
До :)"Заложници сме всички на ГЕРБ"-абсолютно вярно!!!И то колко години вече?!Много им е трудно да преглътнат загубата,но най- вече ги е страх,мнооого ги е страх!!!
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крадеца Георги Георгиев вика дръжте крадеца и държи цяла София за заложник вече 3-та седмица!
6
5
 
8
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 5 месеца
Чудно ми е,защо този отстъпи първенството на Хекимян?Толкова се напъваше,такива плонжове правеше преди изборите,а накрая "гризна дръвцето"и любимец вече е арменчето.18 г.управление на ГЕРБ-цялата столица е опасана от фирми на мутрите,договорите така са направени,че при разтрогване софиянци ще плащат милиони.Фъндъцата и този да кажат какви заеми са вземали и какво ще плащаме.Как този съвместява всекидневната си работа-8ч.и преподаването в СУ?Мутрите са готови на всичко,за да саботират работата.
5
4
 
6
 
! Отговори
:) преди 5 месеца
Заложници сме всички на ГЕРБ. След като някой спечели в БГ политиката всички гледат да му правят мръсно, да го спъват да му пречат.. за да сме още по-зле, по-бедни и по-мизерни за да не го избираме повече и да не му помагат за да ги изберат тях и след това се повтаря сценария. И за това сме бедни
4
1
 
8
 
! Отговори
До = преди 5 месеца
Изобщо не ме интересува какви са, там са за да вършат работа. И в парламента, и в СОС по цял ден ни занимават с това кой кого не харесвал и как се заяждат. И на мен не ми харесва колежката, ама, ако се тръшна, че я не искам и по цял ден се заяждам с нея, което пречи на работата, дали пък ще ме търпят и заплата ще ми дават. В крайна сметка няма да се женя за нея, имаме професионални отношения и това, че не ми харесва, не е определящо за работата ни.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какъв толкова е този Бонев, че чак Терзиев му е заложник?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заложници сте всички на болнте си амбиции и комплексарщина. Де да беше само Терзиев заложник на Бонев, всички сте нечии заложници. Ами, сядайте да работите, а, като не можете, излизайте по улиците падналите клони и дървета да събирате, поне нещо да свършите. Там пак може да си се дърляте на воля.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
горкоту ДС синче :)))