Пеевски ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента

Започваме да питаме по всички въпроси, заяви той
Обновена: 29 яну 2024 08:47 | 29 яну 2024 08:02, Нели Христова
315
Пеевски ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента
Снимка: БГНЕС

"Защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали?"

Това питане отправи към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Според Пеевски в обществото не трябва да остават съмнения за институционален чадър или прикриване на нарушения, свързани със злоупотреба с власт или корупционни практики, тъй като единствено по този начин държавата ще докаже своята евроатлантическа ценностна принадлежност и принципи.

Той настоява компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които многократно е писано и говорено в публичното пространство. Скандалните разкрития, заради които Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш”, станаха известни като Кешгейт - пътят на Копринката на името на президентския съветник Николай Копринков.

Преди седмица Делян Пеевски обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев.

"Обществото има въпроси, а ние сме избрани от хората и аз задавам тези въпроси. Къде са тези дела и защо нищо не е съобщено", запита председателят на ПГ на ДПС.

Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши", категоричен е Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
0
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 месеца
Здраствуйте Паляци,путинофили?!Как е папкате ли,слушкате ли?Мерси за пудкрепата ви към мен в сайта и надявам са кат излезя пред пРезиденството да размахам пак юмручету,да ми дойдити на сбирката и да победим корупциятъ!!Ша упитам за трети път тая курица не птица да я съборя!!Аз съм и са качил на главата с вашта помущ и съм и турил перде на очити с рускуто знами,ама тя тая курица не ми са подчинява,ами пудскача и ша *** фръли!Ейгу тоа младеж *** заплашва,а то сий за страх.Бая народ ушетя напуследък!
210
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само факти представям. С..в..и..нян Сланиненски е избран със 7 000 гласа ,докато генерал Радев с 2 милиона гласа .До тук спирам
209
0
 
2
 
! Отговори
ПЪТЯТ НА ХАЙВАНЧЕТО преди 3 месеца
ОТ МАЛКОТО ХАЙВАНЧЕ СТАВА ГОЛЯМО ХАЙВАНЧЕ ЦЯЛ ШООППАААРРР. В ЦЕЛИЯТ ШООППАААРРР ИМА МНОГО МРЪВКА ЗА КЛЬОПВАНЕ. ВОЖДЪТ НА ПЛЕМЕТО ЧОВЕКОЯДЦИ ОТ ЮЖНО ТИМБУКТУ Е ИЗПРАТИЛ ГЛАВНИЯ ЛОВЕЦ НА ПЛЕМЕТО ПАН-ЧОН-ХА ДА ГО ОТВЛЕЧЕ ЗА ГОДИШНИЯ БАНКЕТ НА БЛАГОДАРНОСТТА!!!
208
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя си мисли ,че всички са като ППДБ ГЕРБ,Радев да не Христо Иванов, Кирчо или Атанасов.
207
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още пет века сте под робство това заслужавате рая.
206
2
 
4
 
! Отговори
Климбо преди 3 месеца
Да не уцелиш пътя към"Родопа" ,шопаре!!!
205
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А бе откога стана турчин,откога ти почерне ***!?
204
1
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Много се е раз пи щолила "феноменалната" кад ъна доанова. Излага со по ла
203
2
 
6
 
! Отговори
Бспар преди 3 месеца
Лоша работа за сглобката и дпс ! Щом се организираха всичките от корупцията срещу президента очаквайте скоро нещо голямо да се роди,страх тресе *** в която са герб,сдс,пп, дб и дпс ......... Белене е на ход май !!!
202
0
 
11
 
! Отговори
Джоко преди 3 месеца
Няма човек с по интелегентна физиономия в ПАРЛАМАента !
201
1
 
15
 
! Отговори
да се забавляваме преди 3 месеца
С напъните на този грозен тлъстунгер.Ако имаха нещо сериозно срещу президента, до сега да са го сготвили. При тази удобна прокуратура и съдебна власт, няма да е проблем. Но тъй като нямат, задоволяват се само с лаене по медиите. Доста елементарно.
200
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Груууух... грууух.. квииик...квииииииик... квииииииик!
199
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Без съмнения,президентът се страхува от Пеевски.Не виждам вдигнат юмрук срещу него,а чувам само треперещия му глас,на президента де.
198
10
 
4
 
! Отговори
ясно преди 3 месеца
Радев получава констипация аат страх какви имена Ушев Копринков все ченгеджийски КГБ другари
197
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ужас един чипиран във вашингтон грухчо деня и нощя *** от екраните на телевизиите
196
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ее народе до къде се докара -от свинефермата да те управляват-- сам си си виновен
195
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Peevski geroi!
194
10
 
7
 
! Отговори
ПОДАРЪЧЕН ПЛИК.. преди 3 месеца
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГО ВИДЯ ПО ТЕЛЕВИЗОРА, КОГАТО БЕШЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА РАДЕВ......
193
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо не опаеестят как така един индивид който го разследваха за много далавери изведнъж стана толкова активен на политическата сцена,до къде ли ще ми доведе този ***
192
18
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 3 месеца
Крайно време е българите да се събудят и да прогледнат в "честността"на радев и на неговите служебни правителства,както и в корупционните схеми на цялото президентство.Време е рейтинга на този лъже-патриот да тръгне стремглаво надолу и в крайна сметка да бъде гласуван импийчмънт и да бъде свален от този пост.