Експерти нямат съмнение: Ротацията ще се състои

Не се очакват нови парламентарни избори, смятат Георги Киряков и Юлий Павлов
Обновена: 19 фев 2024 21:04 | 19 фев 2024 20:53, Красимир Ангелов
6

"Убеден съм, че ротацията ще се състои. Дали точно на 6 март - ясно стана, че няма да стане точно тогава, а тогава ще бъде подадена оставката на акад. Денков и след наблюдаваме в момента е продължаващата предизборна борба, която не е спирала от много време насам, независимо, че изборите свършиха и се състави правителството. Предизборните сблъсъци продължиха заради местните избори, сега продължават заради европейските избори", заяви социологът Юлий Павлов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"За съжаление, наблюдаваме едно видимо вглъбяване във властовия пъп на управляващите, на тази парламентарна конфигурация. Това вглъбяване обаче пренебрегва един важен фактор в цялостната политика и това е хората. Няма ги в тази поредна предизборна ситуация. Всеки действа от гледна точка на това какви избиратели може да привлече или какви интереси на избиратели може да засегне, а не да управлява оперативно държава, която не е в много леко състояние - икономически, финансово, социално и политическо", отбеляза политологът Георги Киряков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи всичко опира до интересът на политическите играчи, а не върху обществото.

"Тази игра се играе от началото на този кабинет, тази игра се играеше и по време на кампанията, тази игра се играеше и по време на предишни кампании. Само че сега разликата е, че се стигна до съставяне на правителство от зор.  Това правителство трябва да съществува заради кризите в държавата", допълни Киряков.

Павлов отбеляза, че правителството няма изгода от нови парламентарни избори, тъй като ситуацията няма да се промени.

Киряков разясни, че тези дрязги между властта се дължат на факта, че официално и подписано споразумение за ротацията не съществува, а всичко се води по джентълменско съгласие.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Накратко : преди 2 месеца
Платени експерДи не се съмняват,че ще има ротация срещу правилната сума! Така е демократично! И евроатлантическо!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Естествено,че няма съмнение.Куче кокал лесно не пуска,а там са се събрали много пoмиapи,които лаят по заповед на посолствоТО.
3
0
 
4
 
! Отговори
Пфу преди 2 месеца
Това е *** подигравката с народа и конституцията , направо си гласувайте и отмяна на изборитеКато отстъпят кирчо и боце да идва шиши на ротация и плюсксйте колкото можете от гьрбь на изтрадалия народ
2
0
 
4
 
! Отговори
То и на мен преди 2 месеца
да ми преведат 100 00 евра и аз ще плямпам същите гльюпости...избори ще има много скоро!!!
1
1
 
5
 
! Отговори
Чети Конституцията преди 2 месеца
В частен клуб SS са се събирали само магистрати, полицаи и политици с Нацистки възгледи!Виновни естествено няма!