Петков: Уважавам решението на Денков да подаде оставка на 6 март

Прекалено много говорим за позиции, трябват реални действия и реформи, смята той
19 фев 2024 20:15, Красимир Ангелов
74
Петков: Уважавам решението на Денков да подаде оставка на 6 март
Снимка: БГНЕС

"Прекалено много говорим за позиции, а всъщност, истинският въпрос е: Какво искаме да се случи в следващите 9 месеца – реални действия, реформи и позитиви за българските граждани. На базата на тези цели трябва да кажем каква искаме да бъде структурата на правителството, така че да има стабилност, за да се постигнат тези цели", заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в Пловдив.

Още по темата
Той обясни, че за него темата с ротацията на правителството е важна, но по-важна е темата за смяна в регулаторите.

"Ще имаме ли истинска реформа в съдебната власт? И какво правителство ни трябва, за да продължим тези реформи, както и какво мнозинство ни трябва в парламента. Това са истинските теми. Всичко друго е повърхностно обясняване защо още не сме стигнали до разбирателство", посочи още Петков, цитиран от пресцентъра на ПП.

"Готови ли сме да направим тази реална стъпка за България с реформа в тези структури, които не са били реформирани от години. Какво стана със службите? Как може да искаме да имаме справедливост, ако думата "служби" продължава да бъде химера в нейната промяна.

Реформа в службите, реформа в регулаторите, прозрачен процес, продължаване работа по основните приоритети на България, и правителство, което ще даде възможност това да продължи", обясни Петков и допълни, че колкото по-малко промени се правят в правителството в този момент, толкова по-малко стрес в обществото ще има.

"Всички видяхме, че правителството работи добре, без значение критиките. Уважавам премиера Денков, че е дал своята дума и ще я спази като подаде оставка на 6 март"

"Задачата е да видим какво ще постигнем за България в следващите 9 месеца, а не кой какви постове ще заеме. А когато решим големите въпроси, следват кадровите въпроси. Веднъж завинаги трябва да направим промените, които българите вече 30 години знаят, че не се случват и само гледат как правителство след правителство не ги реализира", завърши съпредседателят на ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Про100 Киро преди 2 месеца
пак е хапнал от пицата с кристали...
65
0
 
1
 
! Отговори
ХоХо преди 2 месеца
Кирряк Петков , ко шъ прайте с Молеца Ники ? Искал бил да пътува !
64
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Кирчо, на времето имаше лозунг: всичката власт на народа, сега ти казваш : всичката власт при нас... Хич не ти се иска да има ротация но си се договорил с бат Бойко и понеже го излъга един път едва ли ще ти се отвори парашута втори път. По скоро е да стъпиш на мина....
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 60/ А кога ще го бесим?
62
0
 
2
 
! Отговори
МММ преди 2 месеца
До Анонимен 61 Пак те, но ще се помъчим още доста, за назидание.. В България си имаме цикъл на 40-50 години.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 61 Нищо чудно в крайна сметка да е пак тя, обаче след доста време.
60
1
 
2
 
! Отговори
Евро Сглобка преди 2 месеца
Сглобката е европейска и ЕС решава, за ужас на копейките!
59
0
 
4
 
! Отговори
333 999 преди 2 месеца
Махайте се веднага! Ти...на снимката и всички предатели около теб, които продължавате да се гаврите с тоя народ....хващайте си самолетите и се махайте от тук, щото народът ше ви утепа с камъни!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много е късно на 6 март!
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От турско робство ни освободи Русия. А кой ще ни освободи от променкаджийско робство?
56
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Петков- новият Левски на България!
55
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Кои ли пък се интересуват от мнението на ридери и политици като тези. Те нака да си се уважават, а премиерката им ще излиза в байчивство. Така е след симетриите и ротациите им. Честита 2024 г.
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Английското *** Парапетов пак с обичайната си словесна диаррия? "Всички видяхме, че правителството работи добре, без значение критиките." Кои всички - Шопаря, Тиквата, Посолството и самия Парапетов ли? Народа пропищя от натрапената "сглобка" обаче за тях тя си работи добре - сложиха си главен прокурор, изпраха се чудесно, хванаха се на цицка със своите фирми, промениха законите и конституцията за да може безнаказано да вършат икономически престъпления... И затова им е чудесно
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добро предложение към Сарафов е издаването на условни присъди на невъзпитани *** за обсебване и тормоз!
52
0
 
13
 
! Отговори
Само преди 2 месеца
минералната вода по магазините 5 литра стана 2.60 лв. По 2 литра и половина вода дневно на месец е 40 лева, за година 500 лева. Само за вода 80% от месечна годишно отива. Студена вода ВИК София 42 лева, за сам човек янеури със загуби общи части. 504 лв годишно за студена вода, която не е питейна, хлорирана, идва под наклон, Концесионерът плаща смешна такса. Годишно само за вода 120% от месечна пенсия над 1200 лв. Жив геноцид. Във Франция, Белгия,Германия в част общини вода ВИК е БЕЗПЛАТНА.
51
0
 
11
 
! Отговори
Канадецо преди 2 месеца
От 8000 лв. годишна средна пенсия, 7000 лв. отиват за вода, ток, сградна, парно, топла вода, студена вода, телевизия, мобилен, данък сграда и смет, такса вход и ремонти, лекарства, здравни осигуровки, загуба общи части вода. Кажи как с остатък от ХИЛЯДА лева ще ядеш 12 месеца? 800 лв е дредната пенсия за страната. ОСТАВКА на ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС. Плащаш повече студена вода от Държави с пустини. Докога ще се гаврите с този народ. По десет хиляди взимате заплати, не ви дреме за цени на ток, вода
50
0
 
9
 
! Отговори
Канадецът преди 2 месеца
да каже с колко процента са увеличени само за 2024 консумативи? Увеличиха с десет процента пенсиите, 2 месечни пенсии годишно ЗА СТУДЕНА ВОДА 41 лв. ЯНУАРИ. Втора пенсия сградна без да ползваш парно. Трета пенсия топла вода. Четвърта пенсия такса вход и ремонти. Пета ток. Шеста пенсия телевизия и мобилен. 7 пенсия стационарен и дънък смет. 8 пенсия здравни и лекарства. 9 пенсия зъболекр. 10 пенсия лекарства.11-та пенсия за мин. вода от магазин. Остават СТО лева на месец за ХРАНА. ОСТАВКА ПП, ДБ
49
0
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
подаде ли остава премиера по конституция отиваме на избори. Как мислят да я направят тая ротация?
48
2
 
5
 
! Отговори
Факти преди 2 месеца
Путин ще Ви овъжи скоро...
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма ли да качите песничката на Манол Пейков за Крокодила Гена?!