ПП-ДБ предлага при повишение на цените прекратяване на договора без неустойка

Това би засилило конкуренцията между мобилните оператори
115
ПП-ДБ предлага при повишение на цените прекратяване на договора без неустойка
Снимка: БГНЕС

Депутати от ПП-ДБ готвят промени в Закона за електронните съобщения, с които абонатите на мобилните оператори ще могат да прекратяват договора си без неустойки при повишение на цената.

Още по темата
Според Мартин Димитров това е нещо, което се дискутира от години, но никога не е правено. Той смята, че ако тези промени в закона бъдат приети, ще се засили конкуренцията между мобилните оператори.

Поправката, която ще бъде предложена в Закона за електронните съобщения предвижда, че ако едностранно цената бъде увеличена поради индексация, това е основание без неустойки, да се откажеш от договора.

Според Ивайло Мирчев нещата ще си дойдат по местата, тогава когато започнат да работят регулаторите.

"Ако ние сега имахме работеща КЗК, този произвол на мобилните оператори нямаше да може да се случи", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
И какво може да направи една кзк нищоооо това са частни компании Киро лъже
100
0
 
1
 
! Отговори
Писна преди 2 месеца
ми от глупотевините на ППДБ. И като си прекратя договора няма да имам нито телефон, нито интернет, нито телевизия. Нов договор с друг телеком ще е на нови цени. По-добре е да не могат да се вдигат цените за времето на договора при определено ниво на инфлацията, а при надвишаването му вдигането на цената до края на договора да е само с разликата.
99
1
 
2
 
! Отговори
глас от северозапада преди 2 месеца
Във Видин вдигнаха цената на водата с 30 %, а вие ревете, че мобилните оператори са вдигнали цените с някакви 5 %! Ами ако бяха вдигнали цените с 30 %? На храните в месния Кауфланд скока на цените са с 100 % ако ги сравним с предковидните времена! Нека ПП-ДБ(ДС) да ми позволи да прекратя договора си с месното ВиК дружество и да имам възможност да сключа договор със Софийска вода и да плащам цените на софиянци, а не както е сега двойни софийски цени, защото във Видин сме по богати от софиянци!
98
0
 
5
 
! Отговори
Напълно безсмислено преди 2 месеца
предвид картелното споразумение, между телекомите в България. Те като си вдигнат цените едновременно, каква алтернатива има потребителят?
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е те и сега ти предлагат да се откажеш без неустойка в едномсечен срок след като ти пратят смс-с за повишението, но проблема е че и да се откажеш къде ще отидеш ако вече ползваш изгоден договор... то просто няма по-добри оферти
96
1
 
1
 
! Отговори
.!. преди 2 месеца
КЗК Никога ама НИКОГА не е работела! там просто вземат едни пари и от държавата и от тия дето трябва да проверяват и си стоят там на хранилка само! Колко жалби са подаване и срещу топлофикация и срещу мобилните оператори и срещу енерго дружествата и ко е станало! единствения отговор е НИЩО!!!! всичко е наред! КЗК са добре могат да си папкат колкото си искат!!! Ай да ви ...
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Защо Договорът е за да си плащаш даже ненужното, дето са го ти го включили. При това, да те заковат за две години напред.
94
0
 
5
 
! Отговори
Защо преди 2 месеца
Защо изобщо трябва да има договори. Плащам си изговореното и ако ми харесва оставам при оператора и следващия месец ако не отивам при друг. С Кауфланд и други сключваме ли договори да купуваме сирене само от тях?
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
промяната ако мине границата трябва да се радват
92
1
 
1
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 месеца
Ваучер с предплатена карта, 40-100 лева годишно те оправят, ако говориш доста по телефона. Може и с 4 лева да минеш иначе.
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шм а т ки с телефони на държавна издръжка1 И като си прекратят договорите, потребителите какво ще правят, при кого да отидат, като очевидно са се наговорили - включени не знам си колко минути, включени не знам си колко мегабайти - дум високи цени, с "включено" потребление, което едва ли се достига от 30% от абонатите. Правилното е ниски стойности на "включеното", ниска цена на абонаментните планове, който го достига, закупува допълнителни в движение.
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди 26 години си купих първия телефон , беше още цитрон и на онези пари картата струваше около 300 лева, а тогава заплатите бяха по ниски. Беше много скъпо. До 1997 Повечето от които имаха мобилни бяха с мобифони които приличаха на радиостанции по 500 грама парчето
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди 20 години колко процента ползвахме мобилни телефони? Зарибиха ни с ниски такси, безплатни устроийства и сега като сме свикнали толкова много с този начин на живот, ни дерат кожите яко. Даже банките те дискриминират на признак смартфон. Ако не ползваш смартфон - вече не можеш да банкираш електронно в повечето банки.
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е като при банките. Колко пъти си увеличиха таксите през полседните години? И не е защото им намалели кредитите, както се оправдават. Регистрират рекордна печалба и пак продължават да ни дерат с всевъзможни такси, защото държавата не се намесва да защити гражданите си.
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вярно е че за пръв път индексираха цените след появата на промяната. Преди това го имаше като опция в договорите, ама никой за 2-3% не индексираше, ама последните две години като инфлацията е 15% се нагушиха
86
4
 
7
 
! Отговори
САЩ пие кръвта на ЕС преди 2 месеца
Смешни залъгалки. И при кой мобилен доставчик ще отиде, като и трите са вдигнали цените. Прах в очите на хората. Спрете инфлацията, като седнете на масата за преговорите и премахнете уникално умните санкции, които направиха Русия първа икономичевка сила в Европа и доведоха ЕС до стремглав колапс. Време е за перестройка в съюза и после - в кошчето на историята. Гарантирано от САЩ и техните марионетки
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да прочетете съобщението от вчера на а1 и ще ви стане ясно, че вече са го съобщили, че ще е така, а корнелия и кирчовците се натискат да се правят на загрижени. Това е трета поредна година в която индексират цените, а те сега били разбрали и защо, ами защото за следващата година се очаква инфлацията да е 3-4% и никой няма да индексира цените, защото вече го направиха на 3 пъти като миналата година с 15%, а тази с 10
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ,с тия фалшиви договори нямаме никакви права ,тоя номер го правят от много години пращат ти смс и дигат цената ,яки се откажеш от договота неустойка три месеца двойни такси ,ПП ни замазват очите и лъжат
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А може ли и същите закони да ги приемат за топлофикациите. Ако вдигнат цените мога да се откажа и никой няма да ми иска да плащам сградна инсталация, даже трябва да ми плащат наем за тръбите в имота, защото аз не ги искам. Без да имам и един радиатор в апартамента всеки месец ми вземат по 90 лева.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И това не е опция, защото нямаме конкуренция. Като си прекратиш договора, къде ще отидеш, като всичките се надули цените все едно са картел? Да се откажеш да ползваш мобилен телефон в 21 век? Ако се появи например държавно дотиран оператор с нормални цени и ще видите как всичките бандити ще смъкнат цените. Ако държавата не се намеси, ще ни дерат кожите колкото си искат.