ПП-ДБ предлага при повишение на цените прекратяване на договора без неустойка

Това би засилило конкуренцията между мобилните оператори
115
ПП-ДБ предлага при повишение на цените прекратяване на договора без неустойка
Снимка: БГНЕС

Депутати от ПП-ДБ готвят промени в Закона за електронните съобщения, с които абонатите на мобилните оператори ще могат да прекратяват договора си без неустойки при повишение на цената.

Още по темата
Според Мартин Димитров това е нещо, което се дискутира от години, но никога не е правено. Той смята, че ако тези промени в закона бъдат приети, ще се засили конкуренцията между мобилните оператори.

Поправката, която ще бъде предложена в Закона за електронните съобщения предвижда, че ако едностранно цената бъде увеличена поради индексация, това е основание без неустойки, да се откажеш от договора.

Според Ивайло Мирчев нещата ще си дойдат по местата, тогава когато започнат да работят регулаторите.

"Ако ние сега имахме работеща КЗК, този произвол на мобилните оператори нямаше да може да се случи", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
7
 
! Отговори
М0КИ преди 2 месеца
64 Точно така защо държавата спасява с дотация с народна пара бизнесите на ДС мафията?!!В коя държава по света го има това?!!!Може в някакви като Русия и Беларус.
60
1
 
7
 
! Отговори
Глупаво решение. преди 2 месеца
Всички оператори предлагат едно и също ховно за приблизително еднаква цена. Абсолютна картелизация. Същото както с ЕРП-тата. Ужким си свободен да избираш кой да ти е доставчика, но собственика на мрежата винаги държи монопола. Мобилните оператори имат една обща мрежа, чийто собственик най-вероятно е виваком, понеже те наследиха БТК. От там насетне, всички разговори минават през една и съща физическа мрежа, която е трагична на моменти. И да смениш оператора все тая.
59
0
 
11
 
! Отговори
Обикновенно преди 2 месеца
В най корумпираните държави цените та всичко са най високи
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
;) Ами не сме пазарна икономика ..ако бяхме пазарна икономика,нямаше държавата да спасява (налива милиарди)всяка година,тецове,топлофикации,дкцета мекацета ...
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изключително популистко и глупаво предложение, целящо да замаже колосалната некомпетентност на ПП-ДБ!!!
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Погледнете само за справка цените на месечните договори на операторите в Румъния. Повече от 2 пъти по-евтини са от нашите, а предлагат повече. Защо така се получава?
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо в България няма конкуренция между мобилните оператори? Поне един от операторите да не беше увеличавал цените или ако ги беше намалил щеше да има много повече приходи и печалба от другите оператори които увеличиха цените. Мисля, че е най добре държавата да даде мрежа за 4ти мобилен оператор който да е с по ниски цени от другите мобилни оператори и за да си задържат клиентите искат не искат ще трябва да намалят цените.
54
1
 
3
 
! Отговори
Припрян Запрянов преди 2 месеца
Изтече ми договора, сега ше отида при друг оператор да видя каква далавера ще ми предложат, че сегашния много хитрува. Знам че всички са еднакви, но прецака ли ме един оператор - задължително се местя на друг, а когато ги обходя всички почвам отначало и те така.
53
0
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 2 месеца
Евала батко.
52
1
 
3
 
! Отговори
кИкИ Истината преди 2 месеца
"Не искаме нито една позиция. Искаме да отговаряме на 100% за 50% от позициите" - тая НоваМатемака разбирате ли я?!
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали сме пазарна икономика типична за демократичните държави. Тогава защо се налага Държавата да регулира пазара и формирането на цените? Това е типично за плановата икономика, която пък е типична за социалистическите и комунистически страни.
50
0
 
4
 
! Отговори
Ще гласувам преди 2 месеца
За тоя който обещае да легализира варихуаната ако ще да е на Путин партията.Не ми пука.
49
0
 
1
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 месеца
Мобилните оператори, освен, че вдигат цените, слагат разговори, които абоната никога не е провеждал и дерят яко! При такива случаи, трябва операторите да върнат парите на абонатите, които те са им дали от началото на договорните отношения. Аз съм още по-радикален;))) Вместо да хода с разпечатката и да се карам с некви лапетии, този или онзи разговор, защо е там, когато такъв никога не е бил воден от мен, я да ми връщат парите и да го духххат!Аз, тия пари на улицата не съм ги намерил!
48
0
 
8
 
! Отговори
Всичко в БеГето преди 2 месеца
Е картел
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смееешници, та нали мобилните оператори са в картел бе! Като прекратиш договора си къде на маааайната си ще отидеш, като и другите оператори са си повишили цените също толкова? Баааси идиооотите аз от ПП-ДБ. Чудят се какви глупости да предлагат.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е все едно да ти кажат: "Ами като ти е скъп бензина, зареждай на друга бензиностанция".... навсякъде цените са еднакви, но пък имаш избор, демокрация. Едно време с една верига само, хората нямаха никакъв избор. А днаес избора е огромен.
45
0
 
1
 
! Отговори
Мобифон мафията преди 2 месеца
48 Тява такива в България
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Само за справка..ФЪФ Турция е 1. 44 лв. /един леФ и четиридесет и четири стотинки/ . Явно , ЕС е мноО , ама мноО ''ЕДИНЕН'' !
43
0
 
1
 
! Отговори
Да си купиме сателит преди 2 месеца
Ни телефони
42
6
 
4
 
! Отговори
чичо Фичо преди 2 месеца
Друзя, кат не ви кефят договорите, вземете си сим карта с ваучери. Плащаш си - говориш, не плащаш - не говориш. Без неустойки, без надписвания на сметки, може да се преместите при друг оператор когато ви скимне, чиста работа.