Вълчев обвини Асен Василев в политика на измамническо богатсво

Заради инфлацията нямало реално увеличение на заплатите
3 апр 2024 16:09, Инна Ангелова
61
Вълчев обвини Асен Василев в политика на измамническо богатсво
Снимка: БГНЕС

За последните две години средната работна заплата наистина нараства номинално, но заради инфлацията реално няма увеличение, заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев. Той коментира твърденията на финансовия министър Асен Василев, според когото през последните години има истински ръст на доходите, когато той е начело на финансовото министерство.

"Вижда се, че в периода 2010-2012 година средната брутна работна заплата расте средногодишно с 6,35%, а в периода 2022-2023 г. – с 0,89%. Номинално последните две години СБРЗ нараства повече, но заради инфлацията реално няма увеличение", заяви Вълчев. Той обвини Василев, че е предложил политика на измамническото богатство.

"Лъжат те, че ти дават, а те ограбват. Ограбени са всички спестители. Реалната стойност на спестяванията на българите е намаляла с 30 млрд. лева за последните 2,5 години. Надуваш инфлацията, обезценяваш спестяванията, събираш номинално повече средства в бюджета, въпреки че пада събираемостта, увеличаваш номинално харчовете и се хвалиш на избори, че си увеличил доходите. Това е измамническата бюджетна политика на Асен Василев“, категоричен е депутатът от ГЕРБ-СДС.

Според депутата е най-добре да все въведе политика на “стабилната бедност”, защото така се осигурява реален ръст на доходите, а бизнесът има среда да инвестира. Все пак по-високите заплати идват от растежа на бизнеса.

Той със сарказъм коментира и разпределението на задачите по популяризиране на главоломния напредък от управлението на ПП-ДБ - Асен Василев измисля „постиженията“, Венко Сабрутев изготвя графиките, а Кирил Петков ги представя, като човек с най-добри презентационни умения и доказан продавач на нови продукти. „Слушам ги и как рязко са вдигнали доходите и пенсиите. Разбира се, говорят само номинално и забравят за инфлацията”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
2
 
! Отговори
до36 При Борисов преди 1 месец
А сиренето стана 20 лева,кашкавалът 30 Едно яйце левче !За имотите да не говорим!!!
38
5
 
4
 
! Отговори
Алооо преди 1 месец
До 37. Не манипулирай и не лъжи, не те ли е срам! Цяло десетилетие дъното на дъното в ЕС бяхме заради Борисов и високата корупция. Където бутнеш все корупция беше, всички пари да кръговете на ГЕРБ! Откакто Борисов не е на власт малко си пооправихме, но това е само началото! Борбата с мафията ще е дълга, докато българския народ израстне интелектуално
37
4
 
4
 
! Отговори
До24 Мафията вън преди 1 месец
Явно ти или не си живял,илине живееш в България или си невръстен пъпчивец !?!? 10 години бедност??????? Ти явно още не работиш,нямаш семейство и деца ,за да напишеш подобна глупост.......Точно мафията спонсорирана от Божков и подобни извади на жълтите павета,,умнокрасивите "с които почна хаоса и ни върна години назад .А бяхме влезли в чакалнята на Еврозоната заедно с Хърватска! Мисъл и памет,пубере !!!
36
7
 
4
 
! Отговори
При Борисов преди 1 месец
Пенсията му беше 650лв.Сега е 1480лв.Ще гласувам за Асен Василев.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убеден съм вече, че едни хора без особени знания и умения взеха много пари от ппдб, просто щото са били свързани с партийната номенклатура. Затова и толкова усилено ги защитават, след всички глупости и лъжи които сътвориха. Ако не възхваляваш измамите последните месеци, си копейка. Ей така и дядовците им в БКП навремето, ако не си с партията си срещу нея хахахха
34
3
 
4
 
! Отговори
От 01.01.2024г. преди 1 месец
Мин раб.заплата е 933 лв.Това прави увеличение от 19,6% Но това е сложна сметка за счетоводителя Вълчев.
33
2
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
До Анонимен Разбрахме, че баба ти е с максимална пенсия, следователно е от червената номенклатура, а ти самият си бил уреден като верен кадър, без опит с висока заплата!
32
6
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Красимир Вълчев е марионетка на ГЕРБ и затова плюе по Асен Василев.
31
2
 
5
 
! Отговори
Стига! преди 1 месец
Някой очевидно те ограбва и теб и родителите ти, а и всичките ти близки, а ти го харесваш , подкрепяш и хвалиш. Какво е това - късогледство, корупция или политически мазохизъм.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква инфлация пада?Индийската ли?Кажи един продукт от първа необходимост който е поевтинял.
29
2
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
Заблуден ли си или ***, или и двете!? Мошеникът Асен Василев и неговият главен помагач Румен Спецов нищо добро не са направили за България, напротив! Но те се надяват, че ще са офейкали, когато и заблудените от ПП-ДБ българи ще разберат как са били измамени! Силно се надявам нашите служби да са се задействали и да не им дадат възможност да се измъкнат от отговорност!
28
3
 
2
 
! Отговори
До опетков преди 1 месец
А трябва ли със специалност счетоводство да си министър на Образованието?
27
2
 
7
 
! Отговори
До Парадокс преди 1 месец
Вярвай ти в ,,добре образования "шмекер Василев. Пилците се броят наесен,казва народът.Такива първосигнално вярващи като теб ,са му опора да продължава с фалшивите си финансови хватки,които децата ни ще трябва да оправят! Парадоксе ти и на царя сигурно си вярвал и видя колко ,,успешен "беше........Всеки един *** който дойде от някъде и каже на този народ това което иска да чуе е приет с възторг от първосигнално вярващите.......А 20те милиарда нов дълг е нищо за парадокса
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 10 "Цените растат неудържимо" в пробитата ти картуна. Инфлацията продължава да пада вече 4 месец. Ако не е раздутото банково кредитиране, щеше да падне още повече. Абе вие в кой свят живеете?
25
5
 
3
 
! Отговори
Ханк Ром преди 1 месец
Само да напомня ,че тоя кльощав нефелниk Вълчев направи поръчка за писалки за министерството на образованието за 6 милиона лева (тогава беше в инспектората). Кунева тогава още беше в политиката и я спря. После стана министър на Боко и за половин година си вдигна палат в кв. Симеоново. Също твърдеше ,че снимките от нощното шкафче на Боко Тиквунский не трябва да се политизират.
24
8
 
3
 
! Отговори
Мафията вън! преди 1 месец
До 16. Важно е как живее един народ, достойно или бедно? Ако е бедно, значи политиците му са некадърници! 10 години бедност при Борисов и сега само за 9 месеца с финансиста Асен Василев изплувахме! Обаче на Мафията на Шиши и Боко й секнаха парите и пок го събориха. Затова сме пок на избори! Съмо ПП-ДБ! Другото са старите муцуни от тъмния Преход на 90-те!
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Красимире,Вълчев,За последните три години моята заплата се повиши с 50%,а пенсията на баба ми със 100%.Инфлацията никога не е била толкова.Затова си заври анализа там,където слънце не изгрява и престани да тровиш въздуха с твоите газови изпарения.
22
5
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 1 месец
Що да не можеш да печатап, бе? Ето защо ни е еврото! И какво му е лошото на печатането на пари? На бедните хора и на средната класа, нищо не им пречи. Животът е един и трябва да се живее подобаващо. Богатите биха загубили, но бедни и средна класа имат изгода.
21
3
 
5
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Истината!!! Бяхме на дъното, сега сме под него.
20
5
 
1
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Вълчев е Във Варненския свободен нямат дисциплина "счетоводство". Тя е в ИУ Варна. За да направиш тези прости сметки, които изтъква тук Вълчев не е нужно да имаш икономическо образование. Резултатът всеки го вижда и усеща през джоба си.