Вълчев обвини Асен Василев в политика на измамническо богатсво

Заради инфлацията нямало реално увеличение на заплатите
3 апр 2024 16:09, Инна Ангелова
61
Вълчев обвини Асен Василев в политика на измамническо богатсво
Снимка: БГНЕС

За последните две години средната работна заплата наистина нараства номинално, но заради инфлацията реално няма увеличение, заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев. Той коментира твърденията на финансовия министър Асен Василев, според когото през последните години има истински ръст на доходите, когато той е начело на финансовото министерство.

"Вижда се, че в периода 2010-2012 година средната брутна работна заплата расте средногодишно с 6,35%, а в периода 2022-2023 г. – с 0,89%. Номинално последните две години СБРЗ нараства повече, но заради инфлацията реално няма увеличение", заяви Вълчев. Той обвини Василев, че е предложил политика на измамническото богатство.

"Лъжат те, че ти дават, а те ограбват. Ограбени са всички спестители. Реалната стойност на спестяванията на българите е намаляла с 30 млрд. лева за последните 2,5 години. Надуваш инфлацията, обезценяваш спестяванията, събираш номинално повече средства в бюджета, въпреки че пада събираемостта, увеличаваш номинално харчовете и се хвалиш на избори, че си увеличил доходите. Това е измамническата бюджетна политика на Асен Василев“, категоричен е депутатът от ГЕРБ-СДС.

Според депутата е най-добре да все въведе политика на “стабилната бедност”, защото така се осигурява реален ръст на доходите, а бизнесът има среда да инвестира. Все пак по-високите заплати идват от растежа на бизнеса.

Той със сарказъм коментира и разпределението на задачите по популяризиране на главоломния напредък от управлението на ПП-ДБ - Асен Василев измисля „постиженията“, Венко Сабрутев изготвя графиките, а Кирил Петков ги представя, като човек с най-добри презентационни умения и доказан продавач на нови продукти. „Слушам ги и как рязко са вдигнали доходите и пенсиите. Разбира се, говорят само номинално и забравят за инфлацията”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Какво чудо е направил!? Дългът ни е над 40% от БВП! Цените растат неудържимо, енергетиката е срината! Какво ни чака!? Не добро! Пак някой ще трябва да ни спасява с крути мерки и после пак ще бъде виновен спасителя, а не мошеника Асен Василев! Да се надяваме, че нашите служби във взаимодействие с партньорски служби ще успеят да пипнат и Асен Василев и Румен Спецов да се изнесат, както и заделените авоари, които са значителни!
18
9
 
3
 
! Отговори
Истината!!! преди 1 месец
Благодарение на управлението на ПП-ДБ и държавтите бюджети, които направи министър Асен Василев и това, че вдигна пенсиите и доходиглте на българите в тази световна инфлационна криза, България премина леко през нея!!!! А плювачите наети от Шиши и Боко да се засрамят и да си заврат главите в пясъка, защото заради Борисов бяхме на дъното на ЕС. Асен Василев само за 9 месеца ни изведе 1 стъпало нагоре!
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента няма по-добър финансист от Василев. Всички други са счетоводители, не финансисти. Какъвто бюджет им заповядат господарите - такъв ще направят. Тоя човек успя по време на война и рецесия в Европа да направи истинско чудо - повишаване на пенсии и то значително и почти всички заплати. Как някои хора на бялото викат черно, не ми е ясно.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до:ИстинатаТо заради такива американски финансисти дълговете на Сащ са до луната.Само че докато те могат да печатят пари ние не можем.
15
6
 
4
 
! Отговори
Вълчев е преди 1 месец
Завършил счетоводство в Свободен Варненски университет, където студентите ги събират буквално от улиците.А беше министър на Образованието.Резултатите му бяха плачевни.
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя както и да го обидиш,все ще му е малко.Не могат да се примирят,че им спряха лапачката и всеки ден лъжи и клевети на килограм.
13
11
 
4
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
Простотията на българина е пословична. Когато някой умен и добре образован човек като Асен Василев отдава енергията, знанията и времето си, за да направи живота на българите достоен и по-поносим, винаги се намират такива завистливи, отвратителни клеветници като Вълчев, за да омаловажат усилията на човека Василев, да го затрият, да го смажат, да го унищожат. Защото не могат да понесат успеха му и това, че е по-умен от тях. Вместо да обменят опит и знания с него, за да израства България, те затрив
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На асан драскачите са излезли пак от психото. Тва дето бил вдигнал нещо си е все едно аз да изтегля кредит от на някой името, после да му дам 20 лева и той да си го плаща. За тия години имаме 20 милиарда лева нов дълг. Ей така ви качиха доходите, ама сметката ще се плаща. Сега и с високите лихви, перфектно е. То ще се разбере до няколко месеца, като получите сметките за ток и т.н. :)))
11
4
 
7
 
! Отговори
нищо ново..... преди 1 месец
За жалост е прав!Такава бе и практиката на комунистите през 1989-1995.Държавата, ръководена от шайка, ограбва населението чрез инфлацията, после същите разбойници с бели якички ограбват държавата чрез низ от административни ходове. Накрая хвърлят на тълпата няколко дребни престъпника като Нотариуса . А пред съюзниците представят раздути отчети и измислени статистики за процъфтяваща страна.
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая гербава калинка защо се прави,че не знае откъде дойде инфлацията?И че в Румъния,Хърватска,Естония е много по-висока от нашата?А ако те бяха на власт при тая инфлация,дали щяха да дадат същите пари,или щяха да ни занулят?
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 9 месеца, Василев направи чудеса. Ако ГЕРБ не бяха съборили правителството, щеше да има още едни добри 9 месеца. Най-добре е като се прави правителство, да се даде мандат поне от 4 години. Ти един магазин да вземеш, ти трябва година-две поне да го разработиш, та камо ли държава. Е, за ГЕРБ поне е ясно какво могат. 3 мандат застой и шуробаджанащина до шия. Схемички, далаверки и до там.
8
9
 
9
 
! Отговори
Истината!!! преди 1 месец
Видни американски финансисти са казали, че "От пестене няма полза" и " Парите трябва да се въртят"!!!! Асен Василев е изключително умен министър на финансите и некадърниците му завиждат, че вдигна доходите на населението на България!!!!
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми ...лъжа няма в думите на Вълчев този път - не само че ни ограбиха, вкараха ни в зверски дълг, ами и в личните спестявания почнаха да бъркат. Добре се променихме...така се променихме, че наесен пак Баце на бял Жип ....
6
4
 
6
 
! Отговори
без изненада преди 1 месец
Кумчо Вълчова ерберска работа.
5
7
 
10
 
! Отговори
Чест, почитания Асен преди 1 месец
Асен Василев изведе България едно стъпало нагоре от дъното, където мутрата Борисов ни държеше цяло десетилетие!!!!!!
4
10
 
9
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
Асен Василев е уникален финансист, вдигна пенсии и заплати и всички некадърни бивши и настоящи управляващи скачат да го клеветят, обиждат и плюят, защото разбират своята немощ и некомпетентност!
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонименкое е хубаво? Асен Василев спаси България от бедност.
2
5
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
За такива като Вълчев е много важно народа да си остане гладен и беден, за да бъде управляван лесно от мафията! "БЕДНОСТТА Е НАЙ-СПРАВЕДЛИВОТО НАКАЗАНИЕ ЗА ГЛУПОСТТА НА ЕДИН НАРОД!!!" Роналд Рейгън
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво го е обвинил,ама защо сега?Докато им бяхте подарили цялата власт в зглобката не бяха ли измамници?Бяха!Вие станахте ли съучастници на измамниците? Станахте!