Николай Василев: След 100 г. България няма да я има

Икономистът е на мнение, че трябва да се вземат спешни мерки
30 апр 2024 11:51, Инна Ангелова
267
Николай Василев: След 100 г. България няма да я има
Снимка: Кадър bTV

Без изненда - населението на България продължава да намалява и да застарява. В края на миналата година населението ни е 6 445 481 души, сочат данните на НСИ. Това е 2229 души по-малко от предходната 2022 година.

Икономистът Николай Василев направи разбивка на данните и обощи, че ражданията на година трябва да са над 100 хияди, за да може населението да спре да намалява. По думите му през последните 35 г. страната ни върви стремглаво надолу по отношение на демографията – за този период ражданията са намалели от 120 000 годишно на малко над 50 000.

Икономистът допълни, че през последните години наблюдава как всички са си заровили главата в пясъчкина с принципа, че “нищо не може да се направи”. Пред bTV Василев каза, че ако тези темпове се задържат след сто години е възможно да изчезнем като нация.

Василев даде и конкретни предложения, които да стимулират раждаемостта в България.
 
Основните три от тях са: по 25 000 лв. за всяко новородено дете, незабавно изграждане на детски градини в София и в другите градове, в които липсват места, и детски добавки от 160 лв. за всяко дете в страната. Според Василев тези близо 1 млрд. лева годишно могат да дойдат от  съкращаване на раздутата държавна администрация и отдаване на концесия на големите инфраструктурни проекти.

Поредните предсрочни парламентарни избори той коментира така: "На мен последни три годни години ме се сливат в един общ хаос и на едно нищоправене. За мен няма разлика между първото и второто редовно правителство и всички служебни за този период. Това са години без реформи, без идеи, ще ги запомня с хаос, скандали и безобразно харчене на пари от бюджета", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от Политика
Богдан Богданов: ГЕРБ-СДС правят промени в последния момент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 245 Онзи с постната пица беше Симеон Дянков. Този е от умниците, които се настаниха около царя. Татко му е червен генерал, ама това не пречи на Николайчо. Нали това беше цента на предварително договорения безкръвен преход - столетницата привидно се отказва от тоталната политическа власт, но при условие децата и внуците на нейната върхушка да заграбят богатствата на България и да станат олигарси, министри и т.н.
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами прав е!
251
0
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 2 седмици
Орбан въведе правилните мерки за стимулиране на раждаемостта още преди години в Унгария и се бори като лъв срещу принудителното заселване на крупно азиатско и африканско население в ЕС, което е организирано от глобалистко-сатанинската клика, която дърпа конците на марионетките в Брюксел. В момента Орбан е единственият държавник в ЕС - затова и неговата линия спрямо военните конфликти е най-адекватна
250
0
 
1
 
! Отговори
бг до жалка картинка преди 2 седмици
кой да го осъди като народа го НЯМА !
249
1
 
5
 
! Отговори
Жалка картинка преди 2 седмици
Ако бяхме нормална държава този отдавна щеше да е в затвора. Трагедията е че нямаме нито съд нито прокуратура. И да ги закрият заедно с МВР никой няма да забележи толкова са деградирали.
248
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не мога да чакам толкова дълго.
247
1
 
2
 
! Отговори
Бул преди 2 седмици
БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА,НО НЕ САМО НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ!
246
1
 
1
 
! Отговори
Абен Орбан преди 2 седмици
До:Абе , Орбан търговеца на газ ли, затова рекламира постоянно Русия защото има папу,видяхме го и този колко милее за Унгария!
245
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще я има.България едно време в била велика и огромна със страшни войни.Имали сме наказание отгоре за проявена жестокост в битките.Вече никой не иска война и сме си изкупили греховете.Научили сме си урока.
244
2
 
5
 
! Отговори
Абе преди 2 седмици
Василев е преписвал от Орбан, ама не е гледал внимателно! Орбан дава, ама САМО на БЕЛИ хора. Така е направен законът, че лошият материал да няма достъп, но пък това да не може да бъде атакувано в съда! Впрочем, възможни са и много по-радикални мерки, но след като падне сегашната власт в Брюксел.
243
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоа не беше ли с дъртия мошеник и постната пица ? Триглавата ламя дето на упрайха за 800 дена. Със съботи и неделите.
242
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 седмици
Николайчо, ако продължават да растат цените на жилищата, също и цените на всички стоки и услуги доста по-скоро от 100 години ще изчезне българската нация! Освен това през тези 35 години на демографско падение, ти драги не беше ли министър бре? С какво допринесе за подмладяването на нацията ни?
241
0
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Ако тази гнийда беше мингайнин щях да го игнорирам просто, но тоя БОРСОУК смръдлийв е Българен и сипе такива лайхня по медиите, бих го набил ей така за поздрав, само да е близо до мен, ще го аргясам. Така да си изразя гражданското си възмущение....тууууп в носа
240
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 236 - По какъв друг (или един) начин са били правени? Примери? Анализи?
239
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
" по 25 000 лв. за всяко новородено дете" - А не - те братътъ знаеш, че се връщат с по 50-60 000 лева от помощи МИНИМУМ вече, а сега искаш, да им даваш и по 150к на "семейство". Арееее стига! Кой ще ги плаща тея пари, е? КОЙ?
238
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
разбира се държавата на говнярските некадърни мутри връзкари кой ще се застъпи за собствеността на говняра български връзкар мутра която е откраднал защото е велик връзкар смърдящ българин? 2 самолета срещу 2000 хаха некадърното лаянарско племе българско не заслужава държава, по- малко смрад и наглуи българи по- добре за живота на цялата земя
237
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя да не е ходил на астролог, та такива ги плещи.
236
8
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Не след 100,а само след 20-25 години България ще престане да бъде държавата на българите.Как ще я кръстят новите Собственици-те си знаят.
235
3
 
3
 
! Отговори
Тебе преди 2 седмици
Плъххо няма да те има къде, къде по-скоро!
234
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отново неадекватни предложения от Николай Василев. По един или друг начин подобни неща са правени и положението се влоши