Григорова похвали Нинова за предложението за широко обединение на лявото

Това обаче се правило преди регистрацията на коалициите
1 май 2024 21:05, Нели Христова
39
Григорова похвали Нинова за предложението за широко обединение на лявото
Снимка: БГНЕС

Похвална е стъпката на Корнелия Нинова за широко обединение на лявото, каза в Кюстендил лидерът на "Солидарна България" Ваня Григорова по повод събраните днес от лидера на БСП леви партии и движения.

"Но така се прави преди да се регистрира коалицията в Централната избирателна комисия.  Сега листите са формирани, а такива действия могат само да разочароват левите избиратели", каза Ваня Григорова. "Всички в ляво осъзнаваме необходимостта от това да бъдем заедно, но ето такива действия, да се съберат хора показно, без да има практическа полза, определено възмущават останалите формации", допълни още лидерът на "Солидарна България".

"Нинова събра преди последните парламентарни избори 26 леви партии и организации по същия бутафорен начин, в резултат на което процентите на БСП паднаха под девет", каза Манолова, лидер на "Изправи се България". "Докато Нинова е председател на голямата партия в ляво, а Борисов – на голямата партия в дясно, нито ще има обединение на лявото, нито на дясното. Това не е заради личностния проблем, а заради вождистките настроения и взимането на еднолични решения", допълни Манолова.

От Кюстендил днес започна предизборната обиколка на "Солидарна България". Началото ѝ дадоха председателя на коалицията Ваня Григорова, Мая Манолова - лидер на "Изправи се България" и водачът на листата за предсрочните парламентарни избори в Кюстендил Милена Георгиева. В откриването на кампанията участваха общинските съветници на "Изправи се България", активисти на организацията, която в Кюстендил, в Деня на труда, отбеляза две години от учредяването си.

"Защитата на 700 хиляди работещи бедни за нас е важна, защото за нас това са хора, които не просто не могат да си осигурят Великденска трапеза, а търпят лишения заради ниското възнаграждение", каза Мая Манолова. Тя посочи, че от 933 лв. минималната работна заплата, тези хора реално получават по 700 лв. "чисти пари". "Затова една от нашите каузи е минималната работна заплата да гони издръжката за живот и да се преборим за необлагаем минимум. Монополите и битката срещу тях е друга наша кауза. Ще настояваме банките, търговските вериги, големите корпорации, телекомите енергийните дружества, да бъдат обложени за техните свръхпечалби, които да кумулирани във фонд "Солидарност", който да подкрепя уязвимите групи", допълни Мая Манолова.

"Вероятно си спомняте, че работодателите се опитаха да отменят първите три дни болнични, които покриват. Спряхме това безобразие, но през тази година, с последния държавен бюджет, на работодателите беше опростен единият ден от тези три. Той се поема от нашите осигуровки. Така позволихме да се замрази майчинството на нива от 780 лв. Затова представителите на работниците трябва да са там – в Парламента, за да бдят за безобразията, които им се готвят, платени от лобистите на бизнеса, така че работниците да се тези, които плащат всички кризи. Ние ще бъдем тези, които в Народното събрание ще браним тези интереси", посочи Ваня Григорова.

Григорова допълни, че целта им ще бъде спирането на източването на пенсионната осигурителна и здравна системи към паразитни структури, "както това в момента се случва".

В Кюстендил беше представен и водачът на листата на "Солидарна България". Милена Георгиева е адвокат по професия, на 37 години, с едно дете на шест години. Живее и работи в Кюстендил. "Щастлива съм, че съм част от отбора на силните жени", каза Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Политика
Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
НЯМА ОБЕДИНЕНИЕ.... преди 1 седмица
...защото властта и кокъла е сладък за всеки комунист и левичар....
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Гражданин, к.11 Не смятам, че Нинова и двете С-та - Свиленски и Симов- са по-свестни от Манолова,Григорова, К.Паскалев, Миков, Първанов. Нинова е типична интригантка, типичен деспот и отявлен сатрап в своята партия. Казвам сатрап, защото последните 6-7 години чрез верните й ИБ и НС тя гони всичко, което реши да се противопостави на нейните възгледи,решения и действия. Тя разпръсна ППО в Пазарджик, Пловдив, Ямбол, Враца, Видин, сега - в столицата. Мисля, че скоро ще има 4-6% електорат.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заглавието на публикацията е подвеждащо - би следвало да бъде:В.Григорова обясни шмекерията на Нинова, защото обединение се прави ПРЕДИ РЕГИСТРАЦИЯТА НА КОАЛИЦИЯТА В ЦИК, другото са селски хитрости на Ниновица и сие. Резултатът и сега ще бъде намаление на избирателите на БСП. Нинова е едноличен вождист, а не демократичен председател на партията. Тя ,Свиленски и Симов сеят раздор в лявото пространанство.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пази боже- леви милионери обрали народа си да защитават бедните работници- само тук и в Раши стан го има.
17
1
 
2
 
! Отговори
Земеделец преди 1 седмица
Ваня и Мая са крали череши в кКюстендилско
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
зад нея таков като паж
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
григорова вече е аут, с нейните лидерски амбиции, всички да се съобразяват само с нея
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая се надявам скоро да не я виждаме никога. Нея, Нинова и всичките скъсани кокошки, на които светът не им стига.
13
1
 
7
 
! Отговори
26 леви партии ? преди 1 седмица
ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА ! ЕЙ ТАКИВА КАТО ВАС ЩЕ ИЗЯДАТ БЮДЖЕТА НА БЪЛГАРИЯ ! ДА НЕ СМЕ НЕНОРМАЛНИ, ЧЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ И ДА ХРАНТУТИМ ГОТОВАНЦИ КАТО ВАС !
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БСП добре да си помисли кой за какъв пост и длъжност предлага., кандидатите да са само верни членове на БСП. Всички предложени до сега, заели ключови длъжности и постове и в ЕС и в Бг, ги предадоха. Какъв авторитет ще има партия, която издига хора, които после я предават, а и има ли необходимост БСП от такива, които след грабване на кокъла се обръщат срещу БСП.:))
11
0
 
4
 
! Отговори
Я гледай преди 1 седмица
Тази сега ква е? Лидер на партия ли е вече? Поредната патерица на Герб и БСП.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
1991 ЧЕРВЕН СОЦИАЛИСТ се изказва на конгреса на БСП в стил другари и другарки всички знаят че ние червените членове на БСП сме мастърите на Държавна сигурност и за това предлагам и поддържам идеята прехода от комунизъм към демокрация да продължи с отворени действащи лагери в Ловеч, Белене,Скравена и прочие защото са необходими..............Стенограмата от червеният конгрес я има но още му крият името на тоя гръб
9
1
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
Там, където е Мая Манолова, няма как да има успех. Една от най-противните личности в българската политика.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази Григорова се взе много наголямо. За кметските избори й дадоха едно голямо рамо. Осъзнава, че една обединена левица е ключа за успеха, но въпреки това подлива вода и ще отцепи част от избирателите. Пълна демагогия. Едно говори, друго прави. И тя се полакоми за власт.
7
1
 
1
 
! Отговори
Герой Подкрепата преди 1 седмица
Стара Загора,а наздраве в Ориент Трена Азиатски по доброволни самопризнания на шефа всичко е откраднато и изплагиатствано от Полша без собствено производство..........и искате напред?..........само назад са железните релси към Тодор Живков
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Все пак на гърба на БСП!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Все пак на гърба на БСП!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази нещо се е препомислила. Полковника каза че е напазарувана от ДПС..
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Корнелия Нинова изгони поредната мутренска калинка хаха браво!
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И тази ще разпада НАТО и ЕС!