Левите партии в България се нароили - много войводи, малко четници

Станишев не очаква БСП да го номинира за евродепутат
62
Левите партии в България се нароили - много войводи, малко четници
Снимка: БГНЕС

Левите партии в България станаха твърде много – положението е „много войводи, малко четници“. Това каза евродепутатът и бивш премиер на страната Сергей Станишев по повод листите за предстоящия европейски и национални избори, пред bTV.

„Първи май за левите хора винаги е оптимистичен ден. Принципно левицата е оптимистична – идеологията на лявото е свързана с промяната на света към по-добро, той да бъде по-справедлив, правата на всеки човек да са защитени, условията на труд да са добри, како и доходите. Това са каузи, които касаят всеки един българин“, поясни той.

Според него, ако се погледне реалността, тя не е толкова оптимистична, предвид предстоящите избори. Той припомни, че още преди месец се е обърнал публично към всички леви партии, които са станали твърде много, че „единственият шанс за достойно представяне на лявото в европейските избори е широко ляво-центристко обединение“.

Сергей Станишев отчете със съжаление, че този „изпит не беше издържан от левите лидери“.

„Както се казва у нас: „много войводи, малко четници“. Вижте какво става сега – има четири леви листи за изборите, които се борят за гласовете на българите. Може да се окаже, че тези четири листи ще се борят за 3 мандата от 17 в Европейския парламент. Това е много тъжно“, поясни той.

Според него европейските избори са съдбовни, но те ще бъдат „захлупени от грозната национална кампания, която не носи никаква визия за бъдещето“.

Той каза, че няма да участва в днешната лява среща, която е инициирана от лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Първо тя каза, че никой от настоящите евродепутати не стават. Второ – очевидно, след като тя е наредила собствена листа за изборите, явно гони не пет, а шест европейски мандата“, поясни той.  

Той отчете грешките в българската политика – няма визия за бъдещето, ежедневно се използва език на омразата, няма междупартиен диалог и национален консенсус.

„Нямам никакви илюзии, че ще бъда номиниран от настоящото ръководство на БСП за част от евролистата, защото не веднъж от 2018 г. съм изказвал своите критики открито, а това днес се наказва. Аз имам самочувствието, че съм си свършил добре работата в ЕП. Видях наскоро едно социологическо проучване, че съм един от двамата евродепутати с най-високо доверие сред избирателите“, отговори Станишев на въпрос за политическото си бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: БСПСтанишев
Още от Политика
Радев: Българите ще работят тук, когато има адекватни доходи и сигурност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
BG преди 2 седмици
Аман от мишки нямаше да ходи в Брюксел .а на сутринта се събуди там .изненада.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
8 декември 2005 г Станишев и Инкасатора подписаха довора за Американските ТЕЦ на които после държавата им плащаше по 630 милиона Евро квоти въглероден двуокис на година естествено от Бюджета на България ...Господина който е родом от Херсон вместо да ни даде личен пример как се умира за родината Украйна и да отиде да си защитава родният град ми се развява като Евродепутат. Същия въведе 10% данък който в момента ЕС ни задължава да премахмем Годината е 2008 .
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много вожд, малко индианец е приказката. А ти вожде накъде си ни пивел?
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 50 Сигурно е паднала от мотоциклета. Казват, че се била качила на османски файтон, ама на този файтон задкулисно му дърпали юздите от Кремъл.
46
2
 
1
 
! Отговори
BLOOD-RED ПАРИ преди 2 седмици
ЧЕРВЕНАТА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ТУРЦИЯ наскоро беше избрана съвместно с ИТАЛИЯ да бъдат домакини на световното първенство по футбол и това сложи началото на Червеното Кърваво Пиршество с геноцид над българският етнос във Борисовата градина с организатор *** Христо Стоичков....Континента ЕВРОПА е ХРИСТИЯНСКА ИЛЮЗИЯ която според материализма и точните науки НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ а вече НЯМА ХРИСТИЯНСТВО и нормално ИЗЧЕЗНА ЕВРОПА така че ПЛАЩАТ на ЦСКА и Христо Стоичков да УНИЩОЖАТ ЕВРОПА
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
СтаниШефф, къде е Елена?
44
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 2 седмици
На Станишко дори да му пратят заповед за мобилизация, не знам дали ще успеят да влязат в замъка му в Швейцария, където се е уединил с бившата жена на онзи милионер, който беше в затвора и който имаше от първия си брак дъщери почти на нейната възраст.На Станишко тя роди ин витро, щото вече беше над 40 г., но потомството му трябваше да бъде точно от нея. При "богоизбраното" племе нещата стоят така. Той пък до 36 г. нямаше нито ден трудов стаж и първата му работа беше на пост министър-председател
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 5 Ти може и да си имал изброените от теб три неща, но доста хора ги нямаха и сменяха местоработата си доста пъти не защото искат, а защото нито правата му са били уважавани от шефа и от партийния секретар, нито условията на труда са били такива, каквито уж ти гарантира охраната на труда. Относно заплатите, хайде не се подигравай с хората и не послъгвай. И затова в крайна сметка приемаш да сменяш по три превозни средства до местоработата си, защото случайно там си намерил почтен шеф.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много вожд, малко индианец.
41
2
 
1
 
! Отговори
ПОМИЯР БРЮКСЕЛ преди 2 седмици
Хенри Кисиндър ли беше АРМЕЙСКИЯТ КЪРВАВ РУСОФОБСКИ КРЪСТНИК на ЦСКА и кариерен застъпник на шефът на ПЕС роден на рождения ден на ЦСКА и Карл Маркс Сергей Станишев изрекъл по БНТ 1 някъде около 1990 цитирам по памет:"РУСНАЦИТЕ СА ЕТНОС НА АРМЕЙСКОТО САМОИЗТРЕБВАНЕ ЧРЕЗ НЕПРЕКЪСНАТИ ВОЙНИ И ТЯХНАТА СОБСТВЕНА ЧЕРВЕНА АРМИЯ на СССР ще ИЗТРЕБИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИТЕ РУСНАЦИ"............гледах го и слушах по БНТ 1 около 1990 но не съм сигурен за политика от САЩ та ако е бил друг техен политик,ИЗВИНЕНИЯ
40
4
 
1
 
! Отговори
Ало Глупаците преди 2 седмици
Нито Станишев е ляв нито Боко и Дебелото са десни. Става дума за купища пари които Дебелото и Боко крадат а Станишев им пречеше и го омаскариха и вие телетта проЦти го гриснахте като балък на вход край ЦУМ !!!
39
6
 
6
 
! Отговори
Capital Group преди 2 седмици
Всъщност лявата идеология е за некадърници, умствено слаби и мързеливи хора! А дясната идеология е за креативни, развиващи се, прогресиращи, умни и мислещи хора!
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нали държавата финансира участието.
37
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Българина е глупав и наивен. Тоя не понася интелигентни и възпитани хора. На него му аресват проЦти селски бичкии като Боко и Дебелото.Какъвто народа такива и управниците му. Закона е железен и НИКЗоГА не греши!!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Станишев беше най-доброто което можеше да се случи на България след 1989г. За съжаление българите не са дорасли за такъв премиер. ДС не можаха да го подчинят, възползваха се от глупоста на българите. Омаскариха набързо човека. Бил гей, батко и братко и т.н. и.Дойде Тиквуня а с него и ПееЦки а отзад наднича ДС.А стадото просссти и блее ли блее. Срам ме е от тоя *** селски балкански народец!!!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тя и лисицата казала, че гроздето е киссело
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ Е ДЕСНИЯТ БОЙКО БОРИСОВ
33
1
 
6
 
! Отговори
G.I. Joe преди 2 седмици
Станишката е от айдуците.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Царя +Сергей+Пеевски=Внл
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така Ви излъга украинският евреин Сергийй Станишев!