Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.

Хлапетата ще слушат реч
12 сеп 2008 21:19,
158
Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.
Снимка: БГНЕС

Ако училищните директори в Северна Корея бъдат задължени със специално писмо да прочетат слово на Ким Чен Ир пред тамошните ученици за началото на учебната година, този факт едва ли ще влезе в информационния обмен на световните агенции.

Просто в Северна Корея е така- комунизъм, култ към водача, идеология до втръсване.

Но когато такъв нескромен жест към силните на деня бъде организиран в страна-членка на ЕС, най-малкото би предизвикал учудване.

Следващите редове не са пасажи от фейлетон в хумористичен вестник, тъй че четете внимателно:

Учебната година във всички училища в понеделник ще бъде открита с обръщение на премиера Сергей Станишев, съобщи в петък Дарик радио.

Училищните директори са задължени с писмо от заместник-министъра на образованието Кирчо Атанасов да прочетат слово на министър-председателя.

Директори на пловдивски училища твърдят, че началникът на Регионалния инспекторат в Пловдив Александър Буздрев ги е информирал по време на съвещание в четвъртък, че заповедта трябва да се изпълни, а обръщението ще получат по електронната поща.

Част от директорите са притеснени, че словото ще стои като кръпка към традиционния ритуал, съобщава още Дарик радио- Пловдив.

Директорите обмисляли вариант да окачат текста на таблата за съобщения или да го дадат на класните ръководители да го прочетат в час.

Колегите им от Пазарджик, които вече са получили обръщението, твърдят, че то е на видео.

„Обръщението няма политически мотив и такъв не бива да се търси”, гласи официалното становище на Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик.

В ранния петъчен следобед в редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от правителствената информационна служба, в което се посочва:

В специално послание към учителите, носещи изключително отговорната, но благородна задача да подготвят младите си възпитаници за утрешния ден, министър-председателят пожелава да ги научат какво означават гордост и независимост, за да могат да се гордеят с отечеството си, да обичат свободата и да знаят рода си....

В приветствията си по повод откриването на новата учебна година министър-председателят изразява надежда, че и учениците, и техните учители ще участват активно в празненствата и честванията на 100-годишнината от Независимостта на България. Той кани учениците да тръгнат на вълнуващо вековно пътешествие – от обявяването на пълната независимост на нашата държава през 1908 г. до днешното ни равноправно членство в Европейския съюз.

Нищо против пътешествията, г-н Министър-председател, но не и тези- задължителните и вдъхновени от признателните инспекторати.

Дали няма да влезем отново в „световните новини“? И то, както ни е тръгнало- със „срама по челото“?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като четете какво пишат хората по форумите, докладвайте за народната любов на Сергей поне Вие, че нещо май е загубил връзка с действителността , или живее във паралелна вселена на нашата...
136
0
 
0
 
! Отговори
koki преди 15 години
E ne vizda li se v ogledaloto toia pendel 4e ne prill4a na 4ovek.Dartia Dmitrii go e pravil ot rekoshet i koga e bil pod vazdeistvoto na vodkata da mu leinina.
135
0
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 15 години
Добре,ще се прочете обръщението на Станишев пред учителите,пред учениците. В него обаче няма нищо за промените в учебните планове и кои причини ги налагат.Имам предвид премахването на 13 клас в Хасковска област в професионалните гимназии.Пак се налага да слушат хората високопарни думи,а в същото време се нарушават законите-учениците са избрали да учат в петгодишна дневна форма на обучение-излъгани са.Последната година да учели в самостоятелна форма.?????Кой,кога и защо промени закона???Защо се нарушават правата на учениците??? Ето това са в този смисъл въпросите,които ще поставят учениците от 13 клас на първия учебен ден,когато ги върнат от училище.Това ще бъде поздравът,който не са очавкали.Другото са общи приказки.
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Toq sergei e mnogo prost prili4a kato xari potar samo 4e BG Versiq :D
133
0
 
0
 
! Отговори
бъдещ избирател преди 15 години
Браво Днес БГ, снимката е върховна!Качете я на билбордове из цялата страна, да си го гледкаме тоя изцъклен, недоправен и недоносен и ошашавен премиер.По-добра реклама на сегашния тато едва ли ще намерим!?
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До всички родители. НЕ допускайте да се промиват мозъците на децата. Бойкот на речта. Всеки да запее химна когато започнат да четат речта. Този е бетер севернокорейския лидер. Горките учители, просветници. Мислех че след като падна комузизЪма, повече на първи учебен ден няма да да ни говорят за Партията майка. Повръща ми се от тези политически трупове. Поредното им харакири. Явно като котки са с по 9 живота.
131
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 15 години
Сигурно са го "изненадали отзад", та така се е облещил.Гадна твар, с голия си поздрав едва ли ще стоплиш сърцата на учениците и техните учители!Наясно ли е т.нар. премиер колко училища са без отопление!
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
serGEI, DOGan i simE-ON direktno v zatvora. Tehnite partii da vurnat propusnatite EU pari v suotnoshenie 3-5-8. Dotogava nikakvo uchastie v izbori...........
129
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 15 години
Toq Sergo e egati :)Xili se kato ***:)Nie sme si vinovni, 4e pozvolqvame da ni parvqt na maimuni:(Dokato ne se vdignat vsi4ki i ne gi pometat teq bokluci nqma da stane:))))))))))
128
0
 
0
 
! Отговори
techCandy преди 15 години
Много му се иска на нашия министър, да ни доказва колко голям министър е, като неизменно ни напомня, за това от къде идва и какви са му идеалите. Що не вземе да си завре превзетата соц. реч някъде на тъмно, влажно, дълбоко и кално? Или още по- добре! Що не си завлче обратно свинския руски при братушките?
127
0
 
0
 
! Отговори
ти преди 15 години
и цялото му политбюро потурчено ВЪН, ПРЕДАТЕЛИ!!!
126
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
трябва да знае, че шайката на баща му беше загърбила датите 6-ти и 22-ри септември, защото имаше опасност да засенчат "светлите" за комуноидите дати 9-ти и 23-ти септември.Така че сега да го дава по-скромно. Защото все още има много хора да помнят. Безкрайните престъпления на комунистическата му ***.
125
0
 
0
 
! Отговори
Stelsson преди 15 години
СТАНИШЕВ!!! Ае слагай чалмата че не се издържа ве!
124
0
 
0
 
! Отговори
sion преди 15 години
Ще спечели избори Станишев ама няма да е тоя век..По некадърно и корумпирано управление държавата не познава..В какво точно е амбициозен - в краденето на европейските и нашите пари ли? Европа го изрита като мръсно коте , след 9 месеца това ще се случи и в България..Трябвало да го следваме - това да не ти е Северна Корея бе? Аман от следовници ...
123
0
 
0
 
! Отговори
ted преди 15 години
по/голямо лицемерие не бях чувал.наи/големия родоотстъпник да говори българщина,наи/клекналия да говори за гордост.малко ти остана,недоебано турско ***
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Я стига сте ревали!Абсолятно правилно.Трябва умен човек да слушаме и следваме.Стегнете се и на изборите Станишев да спечели изборите.Млад ,УМЕН,амбизиозен и пр. Това е правилната посока.
121
0
 
0
 
! Отговори
gothic преди 15 години
Пък аз, Пако, преди го слагах на твойта майка. Сега го слагам на жена ти, докато се правиш на интересен. Живот и здраве да е, след време ще го слагам на дъщеря ти. Живей щастливо!!!
120
0
 
0
 
! Отговори
Камен преди 15 години
Че си и ти НЕРФОГИЛО това ми е ясно, ама защо се пъниш толкова бясно ? Внимавай от издуване да не се наакаш, че гащичките нови тогава ще изцапаш. Абе в тия форуми няма ли млади и Ентелегенти хора, с които може да се обсъждат нещата или всичко се свежда до нивото на Пако :))))))))))))
119
0
 
0
 
! Отговори
Пако преди 15 години
Чеда мои, 45 години го слагахме на вашите майки .. и все още не сме го извадили. Не ги разбирате някои неща, но няма нищо - малки сте още, има да ядете и да растете :)
118
0
 
0
 
! Отговори
Дамяна преди 15 години
Господин Станишев, не Ви уважавам и не желая да Ви слушам.