Задава ли се зима на недоволството?

Нарастват гневът, протестите и политическата нестабилност по света
20 окт 2011 17:00, Елка Василева
51
Задава ли се зима на недоволството?
Снимка: Reuters

С глобализирането на движението "Окупирай Уолстрийт" и продължаващите вълнения в Близкия изток изглежда все по-вероятно да станем свидетели на зима на недоволството, пише Reuters.

Из кулоарите в Уайтхол, във Вашингтон, в аналитичните центрове и дори в инвестиционните банки се носи мрачна мълва, според която тазгодишните събития, които се случиха до момента, могат да са само началото, пише Ройтерс.

Някои се опасяват, че светът е изправен пред систематично нарастване на гнева, протестите и на политическата нестабилност, което може да продължи с години, а дори и с десетилетия.

В много страни младото поколение, обвързано чрез социални медии, губи вяра в традиционните структури като правителство и бизнес, смятайки, че е предадено и че са му отнети възможностите за развитие.

В развитите страни мнозина от средната класа се опасяват, че благоденствието им е изчезнало, настоявайки някой да понесе отговорността, а световният елит да намери начин отново да се постигне икономически растеж.

"Това може дълго да ни съпътства", каза Джак Голдстоун, преподавател по обществени политики в университета "Джордж Мейсън" във Вашингтон и експерт по демографските въпроси.

"Имаме поколение, на което му писна богати западни страни или богати хора от Запада да му казват какво да прави. В Египет свалиха едно управление, но може да не харесат и това, което ще го замени и след това да свалят и него от власт. Ще бъдат
трудни времена."

В западните страни отначало кризата доведе до по-малко улични протести, отколкото се очакваше. Но сега изглежда, че те се увеличават. Гърция, Испания, Италия и Великобритания - всички те преживяха едни от най-тежките вълнения от десетилетия
насам.

Протестите в САЩ срещу световната финансова система, които започнаха в нюйоркски парк в средата на септември, се разпространиха в десетки други страни, като стотици, понякога десетки хиляди хора излязоха по улиците.

Много от тях бяха мирни, но в Рим бяха подпалени автомобили и полицията водеше битки из града с активисти на "Черния блок".

В Лондон и няколко други града протестиращите в палаткови лагери продължиха да стоят и не се разотидоха.

"Дори и малък начален брой протестиращи може да вдъхнови още много хора да дойдат и да се присъединят към тях", каза Тим Харди, основател на ляв блог и редовен участник в лондонските протести. "Ако успеят да организират базов лагер, очаквам, че броят им ще се увеличи."

Миналия петък клонът на американската банка "Голдман Сакс" в Милано беше нападнат от разгневена тълпа. В по-голямата си част протестите бяха мирни, но вероятно ще доведат до политически натиск върху финансовата индустрия.

Политиците вече говорят за по-строги регулации и целево покачване на данъците, а медийното внимание все повече се измества към операциите в местата по света, известни като данъчен рай и към потайните банки.

"Думата е отговорност", каза Хаят Алви, който чете лекции за близкоизточната и националната сигурност във Военноморския колеж в САЩ.

"Това е сезонът на търсенето на отговорност и на исканията за прилагане на върховенството на закона, особено към управляващите политически елити, а и към икономическите."

Размириците от август във Великобритания показаха, че последвалите кризата вълнения не е задължително да бъдат политически, когато буйни младежи от крайните градски квартали използваха социалните мрежи, за да координират грабежи и палежи.

С оглед на промените, които се осъществяват в голяма част от света, някои очакват да се увеличи и този вид нихилистично насилие.

С края на лятната жега в Близкия изток, изглежда, регионът се готви за нови проблеми.

Протестиращите в Египет, които свалиха Хосни Мубарак през февруари, все повече се оплакват, че управляващите военни ще манипулират изборите и че не са извършени никакви истински промени. Миналата седмица се разиграха най-тежките сблъсъци от
падането на Мубарак насам, основно между военните и християните копти.

Мнозина в Тунис, първата страна от региона, която свали от власт лидера си, имат подобни оплаквания.

Конфликтът и сблъсъците в Сирия изглежда се влошават, съдейки по спорадичните сведения за дезертиращи войници и други, които грабват оръжието срещу Башар Асад. Анализаторите съзират опасност от нови протести и в Саудитска Арабия, Бахрейн и други страни в следващите месеци.

Множество други дисидентски движения демонстрират все по-голяма увереност. В Израел, Индия, Чили, Китай и другаде протестиращите по интернет или по улиците често пъти успяваха да извоюват отстъпки.

Някои смятат, че сегашният гняв срещу автократичните режими, банкерите и елитите е симптом на фундаментални промени в структурата на населението по света.

В Близкия изток и Северна Африка един от двигателите на протестите беше значителна част от представителите на младото население, борещи се да си намерят работа. Към тази образована, споделяща западните ценности група, използваща възможностите на социалните мрежи, за да координира протестите си, бързо се
присъединиха и представители на още социални прослойки, разгневени от повишаването на цените на храната.

В западните държави има напрежение, което е породено от застаряването на населението, което води до увеличаване на разходите от страна на правителствата, намаляване на растежа и блокирането на достъпа до работни места за младите хора.

В най-лошия случай експертите предупреждават, че това може да доведе до проблеми, които да продължат с десетилетия.

"Именно тези демографски проблеми са двигателят на голяма част от това, на което сме свидетели", каза Голдстоун от университета "Мейсън".

"Това прави политиката много непредсказуема. Може да се стигне до парализиране на обществото, но можем да станем свидетели и на драматични залитания към ляво или дясно. Можем да станем свидетели на различни идеологии като през 30-те г. Все още сме в началото на случващото се."


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Какво ни интересува този или онзи политик, кмет или общински съветник, ЕС, СССР или САЩ, когато.- Чакаме от 22 години Парламента, Правителството и Президента, да започнат да спазва "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията и Лисабонската стратегия:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 248лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 640лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2020лв., а средната заплата е само 640лв...Или:- 70% от работещите (1.8 мил.) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 5.0 милиона Към тази цифра трябва да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил.Истината:- 6.6 милиона от българското население са Социални аутсайдери. - Да не забравяме и около 0.5 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 248лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.1 милиона, а всичко това е:- Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека!Извод:- В България живеят Нормално около 0.3-0.5 милиона души Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря Парламент, Правителство и Президент И НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ТОЙ
44
1
 
2
 
! Отговори
BG преди 12 години
Nie Bulgariate nali sme obze, vse ni e tai. Horata otdavna sa go kazali - PROSTA MASA,SLABA DARZAVA.
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не и в България. Нас ни е хубаво да сме бедни и да ни управляват мутри.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 150 години, мине-немине едно поколение, все се връщаме към комунизма...
41
3
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха 39 преди 12 години
Голям ентусиазъм те клати, ама от изписаното не виждам ама грам нещо ново или рационално :). Глобалният въпрос не е как да бутнеш една стара система и да я замениш с някоя друга, също толкова стара, защото това не върши работа, а с какво да я замениш. А истинският отговор е много *** и е свързан с абсолютните закони на природата. Свежда се до това, че ресурсите на планетата са недостатъчни да задоволят нуждите на всички. Оттам насетне, при положение че имаш само две величини за да промениш резултата нямаш кой знае колко опции. Едната е това, което е в момента - една част (ставаща пропорционално все по-малко, поради нарастването на населението) разполага с необходимите блага, а останалата (огромната част) ги осигурява на първите. Ако ги вземеш от тях и тръгнеш да ги разпределяш на всички ще отидеш в идеологиите на комунизма и т.н, като резбира се това далеч не е нещо ново, а практиката е доказала, че в повечето случаи един такъв модел или се извръщава или се разпада от самосебе си, защото в идеалния вариант всички ще имат крайно недостатъчно. Другият ти вариант е да намалиш популацията :). Тогава баланса на нужди и блага ще бъде възстановен в някаква степен и вероятно системата ще продължи да си функционира във вида в който е. Дори и да искаш и да успееш да измислиш нещо революционно ново пак ще трябва да минеш през този път. Лошото на този модел обаче е обстоятелството, че основното намаление на популацията ще дойде за сметка на втората от посочените по-горе групи, защото първата е добре обезпечена материално, за да го постигне с лекота. В края на крайщата изводът е, че капацитета на благата няма как да се увеличи толкова, че да има за всички, а това винаги и във всеки случай ще води до изграждане на системи на неравенство. Друг е въпросът ти къде ще бъдеш в тия системи :)
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда,задава се, даже крещи : ИДВАААМ!Не че не беше крайно време. Явно съвременият модел на управление и на съединие/обединение не функционира. Явно трябва нов световен ред! Ние българите май отдавна го чакаме...
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами замисляли ли сте се, че кризата може да е породена от строежите на съоражения за оцеляване при климатичните промени, които "евентуално" ще настъпят.
38
0
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Тест за интелигентност,а?Човек и да не е готвил, поне е ял и не е толкова трудно да се сети.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално е !Все пак 2012 приближава!
36
0
 
1
 
! Отговори
Achoice преди 12 години
Здрасти на всички!vbox7/play:9982230916За съжаление, видеото все още е неоткриваемо по ключови думи, затова го разпространяваме по този *** начин. Ако, все пак, идеята в него ви харесва, помогнете ни да го разпространим.Благодарим Ви предварително!
35
2
 
5
 
! Отговори
jj преди 12 години
Умишлено ни бутат към промяна режима в цял свят!За да си прокарат новите идеи - всички в китайския модел!
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много хора се питат защо и ние не сме на улицата с протести,както е в момента в цял свят.Ето какво искам да споделя с истинските българи от форумите-ще прозвучи странно,но всъщност постъпваме правилно.От векове схемата ВЛАСТ-ПАРИ-КРЪВ-ЛЪЖИ работи безотказно в цял свят,създавайки илюзията,че така ще бъде винаги.Но има закони далеч по-реални и обхватни в предвиждането си точно КАКВО и точно КОГА да стане.Те не се интересуват от бизнеспечалбите на този или онзи мутант,нито от това колко страшен и безмилостен е той,или какви военни сили и изнудване може да насочи срещу тях.Една чаша се пълни само дотогава,докато водата не стигне до самия ръб,и вече даже САМО ЕДНА капка да искаш да долееш-няма място.Това е закон неизмислен от човек.Нямало е как при приемането му някоя Цецка Цачева да има възможност да изключи микрофона,или да спретне поредния абсурд за прегласуване или отхвърляне.Законът не са го съобразявали и с ''разрешението/благоволението/!!" на ЕС или САЩ.Той си действа без да се впечатлява от техните "санкции" или глоби...Не е предвидено да му бъде гласуван вот на недоверие ,но не на първо,ами и на 99999999999999999-то четене!...Следствие на този закон е и ситуацията в момента ,водеща до края на вековните експлоататори на човешка сила,способности и живот.Системата прекали с всичко:с унищожаването на природата,с ограбването и свеждането до робско беднадеждно положение милиарди хора,с печатането на пари с повод и без повод,с узаконяването на най-гнусни престъпления,с насаждането на омраза и зложелателство на хората един към друг,с увеличаването на безработицата непрекъснато,с изкривяване ценностната система на младите,с овластяването на най-гнусни ***/и даже възхваляването им в холивудски филми/!!Чашата се пълнеше.....Някоя война тук или там беше спасителния резултатен ход,когато играта загрубее,а и печалбите от една война хич не бяха /и не са/ за пренебрегване.Затворите,глобите,заплахите, убийствата - вършеха работа и "обществения ред" се запазваше при всяко недоволство.Но...дойдоха GSM-мите и Интернет.Плановете на мутанта да направи невъзможна или излишна ЖИВАТА комуникация между хората/за да говорят плащайки сметки на операторите вместо да разговарят лице в лице/,както и да превърне Интернет в инкубатор за геймъри и бизнессамотници,неспособни на обединение и някаква борба - неочаквано се провалиха и постигнаха точно обратния резултат!Управляващите света предвидиха нуждата си от подготовка на армии и все по-смъртоносни оръжия ,както и времето,когато ще се наложи да избиват собствените си народи.Но не предвидиха масовото осъзнаване и високоскоростната организация за отпор от довчерашните послушни роби. Всичко се разви светкавично и те не са готови да реагират адекватно.И ето,че този път НЯМА КАК да арестуват всички,нито ДА ГИ ЗАТВОРЯТ или избият,защото на улицата са стотици хиляди от всякакъв калибър,род и вид.Правят се опити те да бъдат показвани от платени журналисти като сбирщина просяци,стари хипита,скинари,клошари...ама истината е друга-там има и такива,но също и ВСЯКАКВИ други. Те в момента не са организирани и не им е ясно точно какво трябва да се постигне,и това е разбираемо-никой не ги е учил как да премахнат системата и с какво да я заменят,но скоро нещата ще се избистрят и вече организирано ще бъдат предприети конкретни действия.ТОВА ВЕЧЕ СЕ СЛУЧВА ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТИ,ПАРТИИ,РЕЛИГИОЗНИ организации и водачи,самите хора уточняват исканията си,БЕЗ държавата!!!!!!! Тя вече не трябва. / Дано обаче всичките им действия са мирни,без сблъсъци с полиция, палене, побоища,това в Рим е погрешния начин и само дава повод за ответен удар./ Свободата на информацията направи невъзможно лъгането и преиначаването на истината от официалните медии .Именно Мрежата създаде възможност за обединяване и когато то е факт-*натискът от улицата*/ЛЮБИМ ИЗРАЗ на нашите политици!!!..../ ще реши нещата. Случващото се в момента е началото на огромно световно преустройство,което ще промени света не само откъм Системата,но и откъм Държавата,така както сме я познавали досега.Неизбежно е,предсказано е отдавна ,причините за това са много,но ще стане много дълго ако обяснявам подробно тука.Ще се спра само на най-важното,засягащо и нас.Нашият случай КАТУНИЦА показа много ясно,че дълготърпеливия като вол българин също е на границата на преливане на чашата и нещата няма да останат така.Вместо да се вслуша в справедливите му искания,поредното правителство от "целуващи ръка" на ЕСЕС и САЩ го оплю в платените си медии и "далновидно предвиди",че след изборите Б-я ще се успокои!!!.....Не само,че няма да се успокои,ами ще изригне! Първо обаче трябва да имаме търпение протестите по света да премахнат евроамериканския фашизъм.Едва когато стане това-нашите марионетки тука ще бъдат принудени да не воюват срещу собствения си народ. Според това,което прочетох в Мрежата,/в Атина ли беше,в Рим ли.../ заради паленето и чупенето ОТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ демонстранти СА АРЕСТУВАНИ 70 ЧОВЕКА, А ПРИ НАШИТЕ ПРОТЕСТИ от общо хиляди СА АРЕСТУВАНИ СТОТИЦИ!!!!!Вдигнем ли се сега-уплашената от световната ситуация държавна машина ще ни унищожи,за да хареса на Великите сили и да покаже ЛОЯЛНОСТ И ПОСЛУШНОСТ .Една част от протестиращите ще глобят,друга ще затворят,а останалите ще се скрият по домовете си...защото ние нямаме случай в цялата си история,в който МИЛИОНИ хора да са се вдигнали,а ДЕСЕТКИ да са останали в къщи,при нас е обратното-ДЕСЕТКИ се вдигат или излизат на протест,а МИЛИОНИ си остават в къщи.Това дава възможност за бърза разправа с потърсилите справедливост ...и за НАЗИДАНИЕ и възстановяване "обществения ред" от Системата....!.....Българина обаче някак инстинктивно усеща,че трябва да се изчака в днешните събития.И е прав.Много Катуници тлеят.........
33
1
 
12
 
! Отговори
защо преди 12 години
Много хора се питат защо и ние не сме на улицата с протести,както е в момента в цял свят.Ето какво искам да споделя с истинските българи от форумите-ще прозвучи странно,но всъщност постъпваме правилно.От векове схемата ВЛАСТ-ПАРИ-КРЪВ-ЛЪЖИ работи безотказно в цял свят,създавайки илюзията,че така ще бъде винаги.Но има закони далеч по-реални и обхватни в предвиждането си точно КАКВО и точно КОГА да стане.Те не се интересуват от бизнеспечалбите на този или онзи мутант,нито от това колко страшен и безмилостен е той,или какви военни сили и изнудване може да насочи срещу тях.Една чаша се пълни само дотогава,докато водата не стигне до самия ръб,и вече даже САМО ЕДНА капка да искаш да долееш-няма място.Това е закон неизмислен от човек.Нямало е как при приемането му някоя Цецка Цачева да има възможност да изключи микрофона,или да спретне поредния абсурд за прегласуване или отхвърляне.Законът не са го съобразявали и с ''разрешението/благоволението/!!" на ЕС или САЩ.Той си действа без да се впечатлява от техните "санкции" или глоби...Не е предвидено да му бъде гласуван вот на недоверие ,но не на първо,ами и на 99999999999999999-то четене!...Следствие на този закон е и ситуацията в момента ,водеща до края на вековните експлоататори на човешка сила,способности и живот.Системата прекали с всичко:с унищожаването на природата,с ограбването и свеждането до робско беднадеждно положение милиарди хора,с печатането на пари с повод и без повод,с узаконяването на най-гнусни престъпления,с насаждането на омраза и зложелателство на хората един към друг,с увеличаването на безработицата непрекъснато,с изкривяване ценностната система на младите,с овластяването на най-гнусни ***/и даже възхваляването им в холивудски филми/!!Чашата се пълнеше.....Някоя война тук или там беше спасителния резултатен ход,когато играта загрубее,а и печалбите от една война хич не бяха /и не са/ за пренебрегване.Затворите,глобите,заплахите, убийствата - вършеха работа и "обществения ред" се запазваше при всяко недоволство.Но...дойдоха GSM-мите и Интернет.Плановете на мутанта да направи невъзможна или излишна ЖИВАТА комуникация между хората/за да говорят плащайки сметки на операторите вместо да разговарят лице в лице/,както и да превърне Интернет в инкубатор за геймъри и бизнессамотници,неспособни на обединение и някаква борба - неочаквано се провалиха и постигнаха точно обратния резултат!Управляващите света предвидиха нуждата си от подготовка на армии и все по-смъртоносни оръжия ,както и времето,когато ще се наложи да избиват собствените си народи.Но не предвидиха масовото осъзнаване и високоскоростната организация за отпор от довчерашните послушни роби. Всичко се разви светкавично и те не са готови да реагират адекватно.И ето,че този път НЯМА КАК да арестуват всички,нито ДА ГИ ЗАТВОРЯТ или избият,защото на улицата са стотици хиляди от всякакъв калибър,род и вид.Правят се опити те да бъдат показвани от платени журналисти като сбирщина просяци,стари хипита,скинари,клошари...ама истината е друга-там има и такива,но също и ВСЯКАКВИ други. Те в момента не са организирани и не им е ясно точно какво трябва да се постигне,и това е разбираемо-никой не ги е учил как да премахнат системата и с какво да я заменят,но скоро нещата ще се избистрят и вече организирано ще бъдат предприети конкретни действия.ТОВА ВЕЧЕ СЕ СЛУЧВА ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТИ,ПАРТИИ,РЕЛИГИОЗНИ организации и водачи,самите хора уточняват исканията си,БЕЗ държавата!!!!!!! Тя вече не трябва. / Дано обаче всичките им действия са мирни,без сблъсъци с полиция, палене, побоища,това в Рим е погрешния начин и само дава повод за ответен удар./ Свободата на информацията направи невъзможно лъгането и преиначаването на истината от официалните медии .Именно Мрежата създаде възможност за обединяване и когато то е факт-*натискът от улицата*/ЛЮБИМ ИЗРАЗ на нашите политици!!!..../ ще реши нещата. Случващото се в момента е началото на огромно световно преустройство,което ще промени света не само откъм Системата,но и откъм Държавата,така както сме я познавали досега.Неизбежно е,предсказано е отдавна ,причините за това са много,но ще стане много дълго ако обяснявам подробно тука.Ще се спра само на най-важното,засягащо и нас.Нашият случай КАТУНИЦА показа много ясно,че дълготърпеливия като вол българин също е на границата на преливане на чашата и нещата няма да останат така.Вместо да се вслуша в справедливите му искания,поредното правителство от "целуващи ръка" на ЕСЕС и САЩ го оплю в платените си медии и "далновидно предвиди",че след изборите Б-я ще се успокои!!!.....Не само,че няма да се успокои,ами ще изригне! Първо обаче трябва да имаме търпение протестите по света да премахнат евроамериканския фашизъм.Едва когато стане това-нашите марионетки тука ще бъдат принудени да не воюват срещу собствения си народ. Според това,което прочетох в Мрежата,/в Атина ли беше,в Рим ли.../ заради паленето и чупенето ОТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ демонстранти СА АРЕСТУВАНИ 70 ЧОВЕКА, А ПРИ НАШИТЕ ПРОТЕСТИ от общо хиляди СА АРЕСТУВАНИ СТОТИЦИ!!!!!Вдигнем ли се сега-уплашената от световната ситуация държавна машина ще ни унищожи,за да хареса на Великите сили и да покаже ЛОЯЛНОСТ И ПОСЛУШНОСТ .Една част от протестиращите ще глобят,друга ще затворят,а останалите ще се скрият по домовете си...защото ние нямаме случай в цялата си история,в който МИЛИОНИ хора да са се вдигнали,а ДЕСЕТКИ да са останали в къщи,при нас е обратното-ДЕСЕТКИ се вдигат или излизат на протест,а МИЛИОНИ си остават в къщи.Това дава възможност за бърза разправа с потърсилите справедливост ...и за НАЗИДАНИЕ и възстановяване "обществения ред" от Системата....!.....Българина обаче някак инстинктивно усеща,че трябва да се изчака в днешните събития.И е прав.Много Катуници тлеят.........
32
0
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Муцка, направи му омлет с натрошено сирене и докато е топъл нарежи отгоре салама на дребни кубчета. Маслинките на салата с лук на колелца и оцет. Ще те уважи отвсякъде :)
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъсна безпощадно истината, че и те, и ние на изток досега сме били управлявани от мухльовци и мошеници. Точно за бизнеса и държавниците говорим. Възниква необходимост от твърда ръка навсякъде, иначе се разпадаме. Ние сами ще си поискаме диктатура. Новите диктатори ще са добри, ако пазят средната класа и бедните и облагат богатите и ги гледат под лупа. Само че това едва ли ще се случи, пак ще играят заедно с богатите, само че в условия на диктатура.
30
1
 
2
 
! Отговори
$ преди 12 години
Опържваш яйцата, слагаш сиренето и салама и объркваш всичко. А маслините слагаш в чинията като украса. Дано не съм закъснял с отговора.
29
6
 
7
 
! Отговори
Младоженка преди 12 години
Гледам че статията е посещавана и се извинявам за това че не съм по темата но да ви питам нещо.Млада булка съм,на 4 месеца брак съм и не съм много навътре в готвенето а нямам комший който да питам за една манджа как се прави.В смисъл че в хладилника ни има маслини,сирене,яйца и шпеков салам.Може ли да се измисли някаква манджа с тези продукти ама да не е пържено нещо че мъжа ми има язва.И по възмоност манджата стане за около 40 мин че в 20 :30 трябв ада е готова.Мерси за отговорите.
28
0
 
4
 
! Отговори
лили преди 12 години
до живеещите на ул.копривщица в пловдив за да защитите иван балински се обърнете към хелзински комитет за защита правата на човека адв.анета генова защитата е безплатна,а главния прокурор да види най-после от районна прокуратура пловдив могат от улицата да те вкарат в лудницата -сталин и берия са ангели сравнение с рп-пловдив.
27
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само скотска България (най-грабената държава) седи и мълчи. То не беше ***, полицейски и депутатски произвол. Затова сме и ще сме зле. Защото всеки дърпа към себе си и мисли само за себе си. Ама нямате сърце да се опънете на терора в държавата ви. Тогава си живейте в този терор.
26
4
 
2
 
! Отговори
Хампарцумян - БулБ преди 12 години
До 28: И аз това казвам, че 3-та BMW, макар и новата е детска играчка ама щерката като се е запънала... та за това де. Иначе лично аз ще поръчвам новата 6-ца, паднала ми е на сърцето а и ми приляга някак - ще я сменя със старата ..или пък със 7-та не знам. Имам ги и 2-те.До останалите: Оставете ги тия *** на Запад - вие в БГ мислете за ежедневното си оцеляване, защото се задава люта зима..