Не, господин Сидеров!

Обществото няма да допусне провокации
Обновена: 18 юни 2013 14:08 | 18 юни 2013 07:00,
399
Не, господин Сидеров!
Сцената снощи пред централата на "Атака". Снимка: Булфото

Те не знаят какво вършат и ще се моля за тях от сърце. Тази реплика каза лидерът на ”Атака” Волен Сидеров снощи в ефира на Нова телевизия. Господин Сидеров, те ви казват – „Не”. Тези хора не искат нищо от вас, дори да се молите за тях.

Няколкостотин души – от една страна протестиращи, от друга – атакисти, стигнаха до сблъсък пред централата на партията. След  дни мирни протести напрежението ескалира. И то ескалира само заради поведението на лидера на партията. Сидеров каза нещо и за гражданска война. Не, господин Сидеров. Ние не искаме този сценрий и ви казваме „Не”. „Не” на опитите за дестабилизация - казваме всички протестиращи и всички, които не излизат по улиците.

Жандармерията се скупчи на ъгъла на улица ”Раковски” и ул. „Врабча” в столицата. Толкова тежкоекипирани части не бяхме виждали дори на протестите през февруари, които се отличиха с окървавените жълти павета. Над Сидеров пък няколко атакисти, начело с един народен представител, държаха маса. Каква метафора  - не е ли реално той отдавна паднал „под масата” на българския политически живот.

Снощи вечерта и до малките часове на днешния ден се върнахме в 2011 година, когато ”Атака” организира една от най-грозните гледки в българския политически живот – боят пред Баня Баши.

Господин Сидеров, не знам вие за кого ще се молите. Въпросът е – остана ли някой, който да се моли за вашето политическо благоденствие освен най-близката ви партийна клика.

Всички българи – подкрепящи и неподкрепящи исканията на протестиращите, се радваха, че демонстрациите минават мирно. Никой не се страхуваше да мине през центъра на София дори в часовете, когато протестите бяха най-масови.

В неделя вечерта, господин Сидеров, за първи път нарушихте бонтона. Нападнахте директно – протестиращи, полиция и журналисти. Снощи не нападахте – снощи откровено провокирахте. Вие целяхте безредици. А ние не искаме да гледаме хвърлени бутилки пред Националната опера. Нали сте ценител на изкуството, не ви ли стана неудобно?

Обществото няколко пъти ви казваше „не” през годините. Снощи ви го извика. То не беше заради вашето политическо поведение. Вие получихте презрението заради тоталната ви липса на гражданска отговорност.
Ние, обществото ви казваме – Не. Ние няма да допуснем Реджеп Ердоган на площад ”Таксим” в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
2
 
16
 
! Отговори
доктор фроид преди 10 години
преди години имаше един луд в кв. красно село - мислеше се за регулировчик.седеше в средата на кръстовището на цар борис 3 и ръкомахаше.радваше се като дете.довечера не яйца,не камъни и обиди - ръкопласкайте.викайте браво и аферим.той/те не са виновни
219
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонименХодят до централата на Атака поради една основна причина - Волен Сидеров беше уж коректив, но като такъв много лесно продаде незнайно срещу колко или какво, всички гласували за него. Тъй като подкрепи правителството, може би за хората той е един от тях,от коалицията БСП, ДПС и Атака, и няма нищо странно, че има хора пред централата му.
218
3
 
32
 
! Отговори
Адвокат преди 10 години
БСП вън, *** мизерни! Не ви искаме.
217
7
 
40
 
! Отговори
Adela преди 10 години
Вие Сидеров сте най - ярък пример как като дадеш малко власт на простия и той се *сира. Никой друг не си позволи да изкара българи срещу българи. Само ТИ долна, болна ***. И какво си мислиш, че като си се заградил с мутри ще станеш по-силен. Ами аз и много други ти "целувахме ръка", сега ти ще ни целунеш г*за, защото ни предаде.
216
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снощи гледах Алфа и БТв. камъните летяха от протестиращите към Атака. как обърнахте посоката бе журналисти. Гледам едно днес чета друго
215
34
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами като не искат нищо протестиращите от Сидеров ,какво търсят пред офиса на Атака.И как така тия "умни ,млади и интелигентни" протестиращи уж срещу всички ,не ходят и пред централата на ГЕРБ , а само пред другите партийни централи.Гледах ги до късно снощи-направо ме напушваше смях като превключа на БТВ и НОВА тв-камъните и бутилките засипват офиса на Атака ,а те казват ,че от там замерят мирно протестиращите.А протестите са разрешени до 22 и 30ч.Защо полицията не разпръсна тия пияни протестиращ
214
12
 
44
 
! Отговори
николов преди 10 години
БОЛЕНЕ НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА ТИ ГАД ТАКАВА
213
8
 
47
 
! Отговори
непростимо преди 10 години
волен си е един импотенетен дребен тарикат,обаче аз не прощавам на тези близо 250 000 не умни българи,които му дадоха това самочуствие.Той си беше същата истерична и лъжлива мижитурка и преди 1 месец
212
5
 
34
 
! Отговори
aha преди 10 години
ашкулсун сидер ефенди
211
79
 
16
 
! Отговори
Таня преди 10 години
Тази статия е поръчана от Бойко Борисов, затова чак се просълзяваме. Смотани, поръчкови "журналисти"
210
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Те не знаят какво вършат.", може би за разлика от Сидеров който знае: иска, човекът, ДА ПРОДЪЛЖАВА да е безнаказан в "акции" като напр. тези на магистралата, преди време, в самолета на германските авиолинии и много други подобни. Иска да се разпорежда и да харчи огромни средства от субсидии за любовницата си, за апартаменти, хотели, ресторанти, да прави разни вложения(?) по офшорки(?) чрез депутати, които държи в ръцете си чрез разни декларации-заеми ли бяха!???. Иска да е като някакъв бог!
209
7
 
56
 
! Отговори
отвратен преди 10 години
В неделя стоях до късно пред канал 3. Бях изумен, когато Волен Сидеров заобиколен от младежи и две девойки, със съмнително поведение се нахвърли върху журналистите от канал 3, а след това и искане на обяснение от полицията. Като гледах поведението му със самочувствие на фюрер, обидните му думи и арогантното му поведение не предизвикано от никого, си зададох въпроса: Това ли е елита на нашата политическа класа, чиито поведение е чисто шизофренично? Какво можем да очакваме? Моля отидете си с мир
208
66
 
14
 
! Отговори
anonim преди 10 години
Платени *** и хулигани да хвърлят камъни по централата на Атака, това няма да стане! Всичко си има граници. Долу ГЕРБ,БСП и ДПС!
207
59
 
12
 
! Отговори
anonim преди 10 години
Не ама да господин Сидеров! Толкова гнусна статия не съм чела, всичко е лъжа! И тя стува много пари
206
48
 
22
 
! Отговори
stefan преди 10 години
Нямат почивка платените публикации!!! Не ви ли е срам днес.бг???
205
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МИРОБЪЛГАРИ С ГЛАВНО Б ЩЕ ВИ ПРИПОМНЯ ЕДНА НАРОДНА МЪДРОСТ :"НА РЯДКО *НО НЕ ХВЪРЛЯЙ КАМЪК - ЩЕ ТЕ ОПРЪСКА!"ТАКА ТРЯБВА ДА ПОСТЪПВАМЕ С ТОЯ СИДЕРОВ- ЧОВЕК БЕЗ ВСЯКАКЪВ МОРАЛ И БЕЗ КАПКА СРАМ .
204
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До Анонименпърво опитай да завършиш училище
203
9
 
59
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Сидеров ти си срам за Ямбол!Всички сме отвратени от твоите действия и факта, че излагаш града ни. Помним добре и кой беше твой районен представител години наред тук - Гонзо /за информация на всички - най-известния дилър в региона по това време/!Скрий се някъде с твоите партийни съратници да не ни срамиш повече.
202
22
 
4
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До bashkirchoкаква медия е това бе уник, колкото по провокативна е статията толкова повече хора ще отворят безмислената им страница, толквоа по скъп ще стане банера със рекламите отстрани.
201
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мога ли да дойда на протеста с самолед и два танка?