Експериментът в Dnes.bg: Пеша от Терминал 2 до 1. Опасно ли е?

Проверихме толкова ли е зле инфраструктурата след метрото
Обновена: 4 май 2016 15:45 | 9 апр 2015 09:30, Александър Попов
85
Експериментът в Dnes.bg: Пеша от Терминал 2 до 1. Опасно ли е?
Снимка: Dnes.bg

От седмица софиянци се радват на ново разширение на метрото, което вече достига до летище "София". Тържественото откриване бе заоблачено обаче от критики от ползващи влакчето.

Нашият читател Павлин Гогов ни сигнализира, че било затруднено придвижването от Терминал 2 до Терминал 1 за пешеходци. В района има немалко бизнес сгради, в които работят стотици хора и доста от тях им е по-удобно да ходят до службата си с влакчетата, а после пеша.

По неговите думи било опасно за хората, тъй като колите профучавали на сантиметри от тях, трябвало да се ходи в "индианска нишка", а в лошо време има риск да отидеш на работа с изцапани от преминаващите автомобили дрехи.

Решихме да проверим на място инфраструктурата, още повече, че помним калта, която трябваше да се гази след откриването на метростанцията в "Младост" 3. Ето и какво заснехме:

Оказа се, че от спирката до метрото и по целия маршрут до Терминал 1 си има тротоар. Достатъчно широк за пешеходците и този път няма за какво да се мрънка. Трябва да допълним, че за разлика от много места в столицата, тротоарът е със здрави плочки, няма шахти с липсващи капаци. Така че всеки, който е решил да извърви пеша разстоянието, може да го направи без никаква опасност. Останалите могат да използват градския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
5
 
! Отговори
ss преди 9 години
прочел съм го, тва е измиване на ръцете не shuttle, бусче...30 мин киснеш кат прани ***, смешна работа
31
1
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
35,щом на ss му се налага да гледа коментара на 22 за да разбере, че има шатъл, не мислиш ли, че нещичко не е съвсем наред :DВече писах и за проблемите на този шатъл. Бусче за 15-тина човека на половин час е. Пак е нещо, но може да се подобрят нещата.Всички мои (и не само) мнения са с цел градивна критика. Метрото е полезен и екологичен транспорт и съм силно ЗА използването му. Затова ми се иска да бъде максимално удобно.
30
0
 
1
 
! Отговори
ss виж 22 преди 9 години
Виж коментар 22.
29
3
 
8
 
! Отговори
ss преди 9 години
във белите страни между терминалите има shuttle , тука пак не са измислили нещата
28
6
 
9
 
! Отговори
СМЯХХL преди 9 години
Потресаваща статия и репортаж ! Че Българина ако не мрънка, той не може да диша. Троловете ако не спамят - НЯМА КВО ДА ЯДАТ.Днес.бг ако напишат нещо смислено, сигурно трябва да е 30 февруари.
27
2
 
5
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
23, не става дума за връзка между терминалите заради прекачване, а защото използващите Т1 не могат да ползват метрото по удобен начин.
26
1
 
3
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
Пропуснах да те попитам кои са пряко свързаните с летището "промишлени зони" - автоцентровете ли? А и да са, мястото им не е на пътя между терминалите. Ако не си съгласен с мен, вместо да остроумничиш, отиди обясни на проектантите на Шарлл де Гол, Фиумичино и прочее, че не си разбират от работата, защото не са разположили тези сервизни площи и помещения на пътя между терминалите.Със здраве.
25
1
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
22, Русев,не, не е летищна зона, приятелю.Или поне не са писти, което вероятно имаш предвид. Складове, промишлени зони, паркинги, бели петна.
24
7
 
2
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
Хора, наистина. Кой пътува между двата терминала? Например, някой човек, живеещ на Плиска, ще предпочете да си хване автобусът и кеф ти Т1, кеф ти Т2. Същото е и ако се връща от чужбина. Всичко живо лети през Т2 с изключение на много ранните полети на Wizz Air.
23
9
 
5
 
! Отговори
bahti преди 9 години
Какво му е на тротоара бе, вие с фадроми ли ходите по него?! Айде стига, само знаете да мрънкате.
22
1
 
3
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
#15, Георгиева,действително има безплатно бусче, но пак не е съвсем доизмислено. Първо, няма инфо - трябва да знаеш за него и да питаш. Второ, може да се напраи на 20 минути вместо на 1/2 час (за които спокойно може да извърти между терминалите). Или дори да пуснат повече на брой коли - ако 50 човека от пристигащ самолет искат едновременно да достигнат метрото... сещате се. Трето, няма място за багаж, или поне шофьорът не го отвори, когато пътувах и се наложи да заема едно място с куфара си.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно нещо или го правиш както трябва или не го правиш изобщо .В случая това е направено за отбиване на номера тротоара е излишен в моето село е по широк я има я няма 150ч пенсионери и 30 тина по млади
20
0
 
4
 
! Отговори
до 20 от пловдивчани преди 9 години
Благодаря г-н Русев за информацията . Чудех се дали с билета от метрото може да се ползва шатълбус за Т1 ,оказва се че е безплатен .Браво на г-жа Фандъкова!
19
1
 
20
 
! Отговори
Blake преди 9 години
а какво пречи да се направи топла/закрита връзка между двата терминала?
18
6
 
18
 
! Отговори
Rusev преди 9 години
За тази цел си има безплатни маршрутки от Т1 до Т2 и обратно. Тръгват и спират пред зона "Излитащи" и на двете летища. Не знам за какво се реве...А относно коментара, защо нямало път по права линия а се заобикаляло; това е летищна зона приятелю, не може да се прави тротоар където ни скимне. Повече така наречени от теб "промишлени зони" са предприятия пряко свързани с летището. Къде трябваше да се направи севриза на Луфтханза Техник? В Младост ли?
17
0
 
8
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
Както много други са го отбелязали - какво правим ако имаш куфар 23кг. и ръчен багаж? Това с 2-3 куфара - кой пътува с толкова бе, хора? Всеки има право на 1 куфар. Надали хората масово плащат по 100 евро отгоре за куфар, нали? А и къде се забравя и спринта заради кучетата по разните му охранителни вишки, складове и пр.? Иначе връзка между двата терминала има - автобус. Друг е въпросът, че трябва да е безплатна и да важи само срещу предоставен билет от метрото.
16
6
 
20
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Хайде сега да си представим, че вали и господинът носи със себе си 2-3 куфара.Честито!!! :)А, защо не и да е тъмно, а не светло както на експеримента?В нормалните страни има закрита връзка между терминалите или има линия(автобусна или мини-метро), която свързва различните терминали, ако са много отдалечени.
15
0
 
19
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Трябва да пуснат безплатен автобус, който да обслужва пътниците от метротт (Терминал 2) до Терминал 1. Така е в цивилизованите страни!
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на тоя трябва да облъскам главата в знака и стълбовете да го пусна в дъждовно време с жена деца и 3 куфара .За мен това не е тротоар дори за междублоково пространство .Смешно е за столица на Европейска държава
13
1
 
8
 
! Отговори
Георгиева преди 9 години
Да вметна,че има и безплатен шатъл между Т1 и Т2,който се използва от всеки,който желае.