Зловещата вечеря на една язидка! Кой болен мозък може да го измисли?

ИД дали на жена в плен да изяде сготвен 1-годишния й син
Обновена: 29 юни 2017 12:34 | 28 юни 2017 22:00, Елка Василева
155

Не се вижда краят на борбата с радикалните ислямисти от Ислямска държава. На света междувременно стават известни все по-ужасяващи свидетелства на жертви на ИД.

Виан Дахил, която е язидка, член на иракския парламент, гостува в египетската телевизия Extra News и разказа какво е чула от жертви на Ислямска държава. Интервюто й, преведено от Middle East Media Research Institutе, веднага се разпространи в интернет, пише "Индипендънт".

Макар че подробностите са ужасяващи и нечовешки, за тях трябва да се говори, защото те показват жестокостта на ИД.

Дахил разказа историята на пленница в терористичен лагер, която дни наред била оставена без храна.

"Три дни не й били давали нищо, нито храна, нито вода. След това й донесли чиния с ориз и месо. Жената изяла храната, защото била ужасно гладна. Когато свършила, терористите й казали, че са сготвили месото на нейния едногодишен син, когото били взели от нея и тя точно това е изяла", каза Виан Дахил за ужас на интервюиращия, който не успя да овладее емоциите си от шока.

Тази жена е била спасена от лапите на "Ислямска държава".

Виан Дахил разказа и други ужасяващи форми на изтезания от страна на терористите. Предаде думите на момиченце, чиито шест сестри били пленени в лагер. Една от тях – на 10 години, била изнасилена до смърт пред очите на сестрите си и баща си.

Около 10 000 язиди са били убити или пленени по време на операциите на ИД в Ирак през лятото на 2014 г., пише "Индипендънт". Терористите са държали жените като сексуални робини, другите са били убивани и хвърляни в масови гробове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж ся... Арамейският език също е от там (Близък Изток) и се счита за един от първите. Тюркските езици, чак в далечна Азия, е доказано лингвистично, че произлизат от него. Макар и с днешно звучене, да са много по-различни. А езиците в Индия например, са смесица между старотюркски, местни гуджарати, бенгалски и др. Реално, доказано е, че генетично всички сме от Африка. Така и науката! Тя следва хората, а не камъните. След Африка, науката е била в Близък изток, после Балкани и Азия и т.н.
99
3
 
28
 
! Отговори
Idealist преди 6 години
Хиляди влагодарности на Чичо Сам!
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярващ съм,така ми се е стекъл животът,че няма как да не вярвам в Господ.Даже бих казал,че съм убеден.За жалост ми става все по-трудно.......
97
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен до 66 преди 6 години
Ееееееееееи ама ти пишеш на Български, и говориш на Български, и ми се пишеш на мюсюлманин.Съжалявам за теб ама вследствеие на нахлуването на мюсюлманите, по нашите земи, е изгоряла пра пра пра праааа бабааа ти.Когато Турците си тръгват след войната, тук остават Турци които нямат нищо общо с Турция, понеже никога не са живели там.Прибират се основно тези които са родени и имат роднини в Турция.Ти си от тези които са потурчени, или твоите предци са си дали вярата.
96
1
 
8
 
! Отговори
До 101 преди 6 години
Първата значима цивилизация е тази на шумерите, но писмените сведения за нея са доста оскъдни. Фактите са, обаче че достиженията на древните гърци и египтяни са фундаментални за съвременната наука. Всъщност научния подход, изучаването на света около нас е изцяло заслуга на древните гърци. Но все пак има и други велики древни цивилизации, като китайската да речем, със сигурност са взаимствани идеи, със сигурност няма един определен древен център от които науката да е струяла.
95
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а аз чух, че мюсюлмани карат други мюсюлмани да си ядат децата. Заради *** ви мюслимански войни затрихте и малкото останало наследство от античността в БИ. Сега ще ви е още по-лесно да твърдите че преди исляма не е имало нищо. Религиозни Диваци.
94
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А хан Крум си е бил канчето на Тангра и подобни герои между другото.
93
5
 
3
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Глупости. Всичко е крадено от древния и мощен Айгюптос. И това не са араби. Хотентите са първата цивилизация организирала. Държава без роби.
92
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 99Дори и така да е, по това време Tigris и Euphrates (Месопотамия) и древен Египет са велики цивилизации, преди да дойдат мюсюлманските варвари и да започнат да свалят мрамора от великите Пирамиди за да строят грозните си джамии и минарета. Арабите копират всичко от тези цивилизации, а после се опитват да си ги присвоят. Но всеки човек, който не е завършил ислямистко шкоу знае, че персийци, финикийци, римляни, гърци, египтяни, индийци са носители на цивилизационните достижения!
91
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мани, аз познавам християни, които в 2017-та година, все още си мислят, че човек е създаден от кал. И жената, че е създадена от ребро!
90
3
 
7
 
! Отговори
До 93 преди 6 години
Аз даже съм чувал, че в пещерите преди милиони години *** са изповядвали исляма. Даже наскоро в една пещера намериха коран на милион години. За жалост според последните проучвания на имамите, мюслитата били още ***.
89
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Арабите не поставят началото на науката, нея дължим преди всичко на древните гърци, а и египтяни, но те я съхраняват и така дават мощен тласък на европейския ренесанс."Близо си... но науката в древна Гърция идва пак от Близкия Изток. Прочети за т.нар. "житни пояси". Цивилизацията напредва, там където са били те.
88
1
 
7
 
! Отговори
До 93 преди 6 години
Приятел виното никога не е било забранявано в Арабския халифат, дори халифите са си го попийвали, има писмени доказателства за което. А Хан Крум най-вероятно е бил християнин.
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Древна Гърция е майка на..." (и т.н.)Древна Гърция... копира всичко от траките (по-точно пеласги). Тракийски царе са ходили в Близкия Изток, така например Голиат (от легендата за Давид и Голиат, е тракийски цар), от племето Филистинци. На което племе се казва Палестина. Има много спорове, но едно е ясно... Гърция освен на философията, на нищо друго не е майка. Всичко им е донесено от между Tigris и Euphrates!
86
0
 
24
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Мохамед е живял в пети век след раждането на Христос,тъй че корана е преписван от библията с някои корекции от пишещите,според нареждането на господарят им.
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето историята е също толкова коварно нещо, както религията. Всеки си има виждане , всеки си има негова история ...води само до спорове и конфликти. Трябва да се спре вече с това ровене назад.
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето по териториите където хората са мислели, Месопотамия, Египет, най-вероятно са били белите начело, преди да се преселят по-насевер. Поради един елементарен факт. Арабинът е *** и мързелив и неможе и връзките на обувките да си върже и затова ходят с ***.
83
0
 
5
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Нито ред за Асеновград, нищо народа се събужда, на всеки му мера според мера!
82
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което са направили арабите в периода 7 до към 15 век е да съхранят и развият трудовете на античните автори, това далеч не са фанатици, като днес, а едни доста отворени към света хора. Арабите не поставят началото на науката, нея дължим преди всичко на древните гърци, а и египтяни, но те я съхраняват и така дават мощен тласък на европейския ренесанс. Може да се каже, че без арабите днес може в Европа щеше да властва инквизицията.
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 85"Преди ислямските школи, НЯМА напреднала наука." Това имамът ли ти го каза? Или си завършил ислямистко школу? Древна Гърция е майка на демокрацията, философията, политическите науки, историографията, математиката, астрономията, драмата, театъра.. по това време събратята ти са висяли по дърветата и в пещерите. Прочети малко за Древен Египет и за Древна Персия, и за невероятните им достижения, че направо на човек може да му стане лошо как ислямистите в Турция ви промиват мозъците.