Медведев, Собянин, Шойгу... Кой ще е следващият президент на Русия?

Руските медии коментират темата деликатно и предпазливо
21 авг 2017 19:45,
124
Медведев, Собянин, Шойгу... Кой ще е следващият президент на Русия?
Снимка: Reuters

Руският фонд "Петербургска политика" направи класация на най-влиятелните политици - евентуални приемници на президента Владимир Путин.

Сред целия кадрови резерв от висшия ранг най-близо до Путин стои премиерът Дмитрий Медведев, отбелязва "Комерсант" във връзка с очакваните догодина в Русия президентски избори.

Експерти смятат политиците, включени в класацията, за участници в бъдещата управляваща коалиция от периода 2018-2024 г. Те анализират също успехите и несполуките на политиците в Русия и честотата на срещите им с Владимир Путин през лятото.

Втори след министър-председателя Медведев е кметът на Москва Сергей Собянин. В първата петорка виждаме още губернатора на Тулска област Алексей Дюмин, министъра на отбраната Сергей Шойгу и председателката на горната парламентарна камара - Съвета на федерацията, Валентина Матвиенко.

На 18-о от общо 20 места е поставен известният опозиционер Алексей Навални, при все че той никога не се е срещал с руския президент, отбелязва изданието, цитирано от Би Би Си.

За смяна на поколенията в руската власт спомена този месец на среща с млади политолози шефът на Фонда за развитие на гражданското общество Константин Костин, съветник на Сергей Кириенко - първия зам.-ръководител на президентската администрация.

"Всички много се страхуват да говорят за това, но трябва да признаем, че след 10-15 години Русия ще има друг президент и правителство, други хора ще са на командните постове", каза той.

Фонд "Петербургска политика" представя нещата деликатно и предпазливо, коментира наблюдателят Константин Калачов.

"Темата за приемници (на Путин) напоследък звучи все по-често, което не е най-добрият фон за мартенските избори", цитира експерта "Ведомости". Има схващане, че Путин на практика е изчерпал дневния си ред, вече е вписан в историята и се налагат промени - Путин изглежда почти несъвместим с някакъв иновационен сценарий, смята Калачов.

Темата за приемник на Путин изобщо не се обсъжда днес, твърди обаче Андрей Колядин, изследовател от близкия до Кремъл неправителствен Експертен институт за социални проучвания.

Според него перспективите Путин да бъде сменен са далечни и никой, освен политолозите, не рискува да планира нещата до 2024 г. - до следващия вот за президент.

Според него "е риск да обсъждаш темата за приемник, докато имаш жив, здрав и деен президент" и дори да се намеси случайността, промените все едно ще тръгнат по непредвидим сценарий.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
11
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
- До сега беше Путин.Новият ще е ***-Това беше яко, браво бе !
56
6
 
8
 
! Отговори
До пущиняк преди 6 години
"Путин всъщност на български се превежда като Пътов, "Ти кво се засягаш бе, пенделтак ;)Руснак ли си или обикновен доллен предателл ?!
55
2
 
4
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Малката Ангела Меркел Мухамед се родила на 16 август в западния германски град Мюнстер. Семейството избрало Ангела за първо име на детето, а Меркел - за второ."....А вие тука обсъждате Трутнев или Трутньов дали има шанс с това име.
54
3
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
Айде пак разни за името взеха да се хващат- то Путин всъщност на български се превежда като Пътов, ама това не ви пречи да се подигравате на руснаците ще фамилията на президента им е на женски полов орган.
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шойгу означава в превод - цигганинн
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шойгу означава ... ***...Путин също е грозно ... ама кво да правят мужисите ;)
51
6
 
6
 
! Отговори
Ванга преди 6 години
До сега беше Путин.Новият ще е ***.
50
7
 
5
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 6 години
До: номера 52 и 60Бам! Разкрити сте! И двамата сте платени руски *** на Путин от централата в Питер! Познах ли?Винаги е имало смесени екипажи, има и сега, и се планират в бъдеще.И това не е някаква военна или държавна тайна. Не знаят само тия които ги мързи да проверят в интернет мрежата.
49
5
 
7
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До Василев,Гражданин- умник, как по-точно заключи, че Русия е най-богатата държава в света? Путин е отделен въпрос- впрочем и аз мисля, че се е изчерпал като политик вече!
48
2
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
До пущинякТиквеняко, Трутнев ( а по-правилно Трутньов ) означава Търтеев.Никога няма да изберат президент с това име ако ще да е златен.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин. Или Медведев. Те се менкат. Правят си рокади.И така, до края на света!
46
11
 
6
 
! Отговори
Футболист преди 6 години
Хора пишете глупости .....идете на екскурзия в Русия ...Москва , Петърбург, Казан Сочи ....това са съвременни европейски градове - мегаполиси ...а чужденци там колкото си искаш ...Просто изкавам лично мнение последните 3 години (професионално) съм бил и в Сочи ив Казан и в Москва !Много бъркате за Руските мегаполиси ...... София ряпа да яде !Да ..в провинцията нещата са много зле ...но то къде не е така
45
5
 
0
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
Аз пък залагам на Трутнев! Много стабилен и влиятелен политик, освен това и съпредседател на светованта киокошин организация! Този "слага в джоба си" и Медведев и Собянин, пък и в момента отговаря за цял един руски регион!
44
7
 
12
 
! Отговори
Русия през 2017 год. преди 6 години
Голяма група пияни роми излязоха в центъра на Москва с брадви и колове и започнаха да бият всички хора. Полицаите се скриха в районните управления и започнаха стачка за по-големи заплати. Премиерът Медведев подписа указ за затваряне на всички атомни централи с цел влизане в ЕС, а също рязането на всичко ядрени ракети, бойни самолети и танкове за влизане в НАТО. Следващата седмица президента Путин ще участва в Гей Прада, където ще се продава дрога с намаление за деца под 14 години.
43
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия дори не изпраща екипажи до МКС!Вече летят само американски и европейски космонавти.А МКС няма нищо общо с Русия от 40 години, защото се поддържа само от 7 западни държави и Япония. Китай и Индия се включват временно.Русия продаде МКС както продаде и Аляска!Русия е аут...
42
4
 
5
 
! Отговори
Калитко преди 6 години
емигрирам от Дания в Русия... утре по първи петли.Само заради петрола и космическите им технологии...
41
4
 
4
 
! Отговори
Калитко преди 6 години
емигрирам от Дания в Русия... утре по първи петли.
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля, следващото жуже да влезе !Медведев, очаквахме те ;)
39
4
 
5
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Хубав въпрос. "Кой ще е следващия президент на Русия"? Все едно да питат осъдения на смърт а Аризона/например/ дали иска последната вечеря да е пилешко или телешко..
38
6
 
10
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До анонимен 40,Така е, прав си- света мисли за Космоса, а руснаците- не , ама това не им пречи редовно да си пътуват дотам, а тези 'мислещите за космоса' ходят да им се молят да ги транспортират дотам!