Медведев, Собянин, Шойгу... Кой ще е следващият президент на Русия?

Руските медии коментират темата деликатно и предпазливо
21 авг 2017 19:45,
124
Медведев, Собянин, Шойгу... Кой ще е следващият президент на Русия?
Снимка: Reuters

Руският фонд "Петербургска политика" направи класация на най-влиятелните политици - евентуални приемници на президента Владимир Путин.

Сред целия кадрови резерв от висшия ранг най-близо до Путин стои премиерът Дмитрий Медведев, отбелязва "Комерсант" във връзка с очакваните догодина в Русия президентски избори.

Експерти смятат политиците, включени в класацията, за участници в бъдещата управляваща коалиция от периода 2018-2024 г. Те анализират също успехите и несполуките на политиците в Русия и честотата на срещите им с Владимир Путин през лятото.

Втори след министър-председателя Медведев е кметът на Москва Сергей Собянин. В първата петорка виждаме още губернатора на Тулска област Алексей Дюмин, министъра на отбраната Сергей Шойгу и председателката на горната парламентарна камара - Съвета на федерацията, Валентина Матвиенко.

На 18-о от общо 20 места е поставен известният опозиционер Алексей Навални, при все че той никога не се е срещал с руския президент, отбелязва изданието, цитирано от Би Би Си.

За смяна на поколенията в руската власт спомена този месец на среща с млади политолози шефът на Фонда за развитие на гражданското общество Константин Костин, съветник на Сергей Кириенко - първия зам.-ръководител на президентската администрация.

"Всички много се страхуват да говорят за това, но трябва да признаем, че след 10-15 години Русия ще има друг президент и правителство, други хора ще са на командните постове", каза той.

Фонд "Петербургска политика" представя нещата деликатно и предпазливо, коментира наблюдателят Константин Калачов.

"Темата за приемници (на Путин) напоследък звучи все по-често, което не е най-добрият фон за мартенските избори", цитира експерта "Ведомости". Има схващане, че Путин на практика е изчерпал дневния си ред, вече е вписан в историята и се налагат промени - Путин изглежда почти несъвместим с някакъв иновационен сценарий, смята Калачов.

Темата за приемник на Путин изобщо не се обсъжда днес, твърди обаче Андрей Колядин, изследовател от близкия до Кремъл неправителствен Експертен институт за социални проучвания.

Според него перспективите Путин да бъде сменен са далечни и никой, освен политолозите, не рискува да планира нещата до 2024 г. - до следващия вот за президент.

Според него "е риск да обсъждаш темата за приемник, докато имаш жив, здрав и деен президент" и дори да се намеси случайността, промените все едно ще тръгнат по непредвидим сценарий.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
''Когато приключи войната ще ни е нужно поне столетие за да направим Русия като Германия.'' А. Хитлер - обяда на 5. 07. 1941г. Волфшансе.
36
6
 
7
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Света мисли за Космоса, кой ти гледа пияните рашки бояришници :)))"....Ти сигурно и за това нямаш пари, явно си на много евтина дрога. Русия не само мисли, тя е първата в космоса. Между другото, тогава имаше и двама наши космонавти. А сега май наистина само си мислим за космоса. То самолети не останаха вече... Като пишеш нещо, гледай поне откъм фактология малко да го докараш.
35
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сталин добре смачка руснаците.Ако не бяха ленд-лийз договорите със САЩ... русия отдавна щеше да е немско-японска провинция.САЩ спасиха руснаците.Затова руснаците емигрират в САЩ.
34
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На никой не му пука сво става в Русия, защото руснаците вървят към 13-ти век.Света мисли за Космоса, кой ти гледа пияните рашки бояришници :)))
33
8
 
7
 
! Отговори
дуро преди 6 години
До Анонимен 34Правилно другарю!!!! Русия е сила!!! Страшна сила! Невероятна "сила"!!!!! Тя, "властелина" произвежда цеееееееееееееееееееееееееееееееели 1.4% от световния БВП. Е, основно с продажба на петрол и газ ама това е друга тема. Според зевзеците може и да надмине Италия за 18-то място в света ама шанса е 1;100:))
32
7
 
4
 
! Отговори
Само санкции ! преди 6 години
Я да турят още санкции на Кремъл, пък да избират което жуже си искат :)))
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно е,че сте пропуснали Рамзан Кадиров.В руските източници го има.И комента- рите щяха да са къде по-интересни...
30
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ Е ПУТИН ИМА ДА РЕВЕТЕ ОЩЕ ЯНКИ
29
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При всички положения САЩ са бита карта, няма никакво значение кой ще бъде президент на Русия, защото Русия е сила.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В комунизма няма мърдане. Титуляра и Резервата, ще се мен кат още дълго. Такова е . Поколения , ще си заминат под властта на тея двамата.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медведев, Собянин, Шойгу... Кой ще е следващият президент на Русия?=====Нито един от изброените. Новият президент на Русия се казва Дмитрий Рогозин.
26
5
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
До 26Мен не ме интересува,колко е висок в сантиметри.Като се нареди сред други хора за снимка,и всички се оглеждат и се чудят къде е .
25
7
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
Тия половината от списъка са със забрана да влизат в ЕС. Голем смех ще е тоя нов президент на Русия, дето ще си седи само там.
24
5
 
8
 
! Отговори
Любопитен ? преди 6 години
А ако някой от тримата изброени горе стане президент, какъв ще го дърли товарищ путин, ще ходи да преследва щуки ли ... ?!
23
3
 
6
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до 23тез заселилите се , от къде доходи, да не работят в Бг. Дръжки, идват и си харчат *** от Русия. Ама и ти чул не дочул да се изтръшкаш...
22
4
 
10
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Гарантирано - няма да е Медведев!, а шансовете на Навални са дори по-ниски и от тези на Димон (така наричат Медведев в РФ)Мисля, че след този, който ще замести Путин ще е пълна изнената за Запада..., за пореден път!!!
21
12
 
11
 
! Отговори
До Mr.STARBUCKS преди 6 години
Ти си един неграмотен ***. Путин е висок 172 см, което е доста далеч от понятието за хипофозно джудже. Бившият шампион при най-тежките Тайсън е по-висок от Путин само с 6 см. Защо не отидеш и да кажеш лично на Тайсън, че е джужде?
20
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин и Медведев са като съпрузи, нали живеят заедно.Значи Медвежонок ще е наследник.Поредния Жужек ;)
19
11
 
9
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Шойгу и Путин ще спретнат много гаден номер на Тръмп: Единия ще му седне на мъжеството а другия ще го завърти силно за да може да му го счупи.
18
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия затъва всекидневно...Без значение кой я ръководи.Това е най-некадърната нация на света.Дори у нас се заселват, защото е много по-хубаво от Русия ;)Но никой не отива в Русия, нали ?!Това е велика магучая Рашинистанская :)