Iron Maiden говорят за новите си парчета

В дълго и обширно интервю, Iron Maiden разтълкуваха последния си албум песен по песен, разказвайки любопитни неща около процеса на създаването на всяко парче
19 авг 2010 17:29, Екип на Dnes.bg
0
Iron Maiden говорят за новите си парчета
В Дълго и обширно интервю, Iron Maiden разтълкуваха последния си албум песен по песен, разказвайки любопитни неща около процеса на създаването на всяко парче.

Част от него ни беше любезно предоставена от Animato Music/ EMI, така че ако се чудиш как са се пръкнали песни като "Satellite 15…The Final Frontier", "El Dorado" и "The Alchemist", сега е моментyt да разбереш.

‘Satellite 15…The Final Frontier’  е доста различна от това, което сте издавали преди, от къде се взе идеята?

Стив: Ами, Ейдриън имаше начална идея за песента, която аз просто взех и сглобих. Написах текст и събрах всичко на едно място. Не съм много сигурен, че това беше точно каквото си представяше Ейдриън и че крайният вариант му допада много, защото когато я чу каза "уау, не очаквах да се получи така, но пък звучи доста добре". Мисля че дава доста добро начало на албума - различна е, вълнуваща, злокобна и sci-fi на куп.

Ейдриън: Аз си направих собствено студио във вкъщи и в продължение на един месец всеки ден записвах по нещичко. И началото на това парче се появи точно в тези сесии. Не знам как се стигна до него. То е по-тежко, по-модерно, някак си, но при всички положения по-различно от това, което сме правили до сега. Изсвирих всичко каквото имах пред Стив, а той имаше визия за албума и точно това му допадна много за интро, но искаше и да звучи различно, като нещо отделно. Малко се пообъркахме докато го избистряхме, но накрая просто смесихме моите и неговите записи, сложихме вокали и то взе, че стана.

El Dorado беше пусната първа от албума в публичното пространство, нещо като тестова песен. Защо избрахте точно нея?

Стив: Избрахме El Dorado, защото си мислихме, че ще е добра лайв песен. В смисъл, трудно е да избереш "тестър", особено за албум като този, защото мисля, че е толкова разнообразен, че всяка една песен може да е тестър за него всъщност, никоя от тях не може да го представи по-добре от другите. Можехме да изберем всичко, но се спряхме точно на тази, защото усещахме, че ще е много силна за живи изпълнения, а когато я репетирахме се чувствахме добре от начина, по който звучеше. Доста добра рокерийка е, има усещане в нея за тежка Thin Lizzy нишка...

Нико: Това, което наистина ми хареса около тази песен, е историята й, която е страхотна - различни думи и дреболии разпръснати насам-натам, но всъщност общата картинка е завряна право в лицето ти. Започнахме с много общ поглед върху парчето и после постепенно да го развиваме. Ако например аз избързам малко преди другите, особено на солото, мога напълно да загубя нишката на песента. Харесва ми как е подредено всичко, мелодията е супер и края й е зверски - свършва, както започва.

The Alchemist?

Яник: В нея вкарах доста прогресив неща, но си помислих, че има нужда от нещо по-рокерско вътре, така че се погрижих и това да намери място в нея. В крайна сметка я почуствах като по-старите неща на групата ни, сигурно и доста от феновете така са я усетили, защото им допадна.

Брус: The Alchemist е песен за доктор John Dee. В оригинал трябваше да се казва The House of Doctor Dee, но Яник мразеше името и си казхме "добре, ще го сменим... о, мамка му, нямаме представа как я да я кръстим сега". Тогава на мен ми хрумна The Alchemist. Той е бил главен учен в двора на кралица Елизабет Първа, а както можете да се досетите, тогавашните учени са били хибриди от много различни дисциплини - бил е астроном, навигатор, бил е алхимк, също като повечето учени тогава. Доктор Дий е бил изявен окултист, но не е имал разни странни видения, затова е разчитал на други хора да му разказват своите видения, а той ги е тълкувал след това. По-късно срещнал и един тип на име Едуард Кели, който бил най-добрият медуим, с който някога е работил. Кели виждал невероятни неща, не сме сигурни дали е бил измамник или си е вярвал, но със сигурност е бил доста разстроен психически човек. Той не само успял да съсипе кариерата на доктор Дий, но оправил и жена му някъде по пътя. Всъщност е било нещо като средновековна история за размяна на съпруги. Ако сме ви грабнали интереса около този персонаж, какво чакате, потърсете си повече информация за него!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари