Днес празнуваме 56-ия рожден ден на Angus Young от AC/DC

Виж първия клип на бандата
31 мар 2011 10:41, Екип на Dnes.bg
0
Днес празнуваме 56-ия рожден ден на Angus Young от AC/DC
Снимка: GettyImages/Guliver Photos
Днес празнуваме 56-ия рожден ден на култовия Ангъс Йънг (Angus Young), китарист на безспорно една от най-силните, влиятелни и големи рок ен рок и хард рок банди на всички времена.

Ангъс е роден на 31 март 1955-та. Той е най-малкото дете в семейство с осем деца. Юношеските си години прекарва в родния си град - Глазгоу, Шотландия, като няколко години по-късно през 1963 г. семейството му заминава за Сидни, Австралия.

Малко по-късно, през 1967-ма Ангъс се сдобива и с първата си китара - класически Gibson SG, секънд хенд, подарък от майка му. Между другото до ден днешен това е единственият модел китара, на който той свири.

И докато най-младия брат от фамилията Йънг претърква грифа на китарата от денонощно свирене, двамата му по-големи братя свирят в групи. Джордж забива в Eastybeats, а средния брат Малкълм (Malcolm Young) свири с друга местна банда.

През ноември 1973-та Малкълм включва Ангъс в току що основаната му нова банда AC/DC. На връх Нова година двамата, заедно с вокалиста Деив Евънс (Dave Evans) и барабаниста Питър Клак (Peter Clack), дебютират в клуб в града.

По-долу можеш да гледаш и първия им сингъл с първия вокалист на бандата още преди те да изберат лошото момче Бон Скот (Bon Scott). Парчето Can I Sit Next To You Girl е доста глем и много различно от добре познатия емблематичен стил на бандата, и все пак може да се усети различния и експлозивния рок енд рол в него!

AC/DC - Can I Sit Next To You Girl

Няколко месеца по-късно братята се преселват в Мелбърн. Там бандата присъединява към състава си барабаниста Фил Ръд (Phil Rudd), който остава в състава през следващите 10 години, а след кратка пауза и до днешни дни.

През 75-та групата издава и първия си албум High Voltage, а месеци след това и емблематичния T.N.T. и жестокото It's a Long Way To The Top.


AC/DC - It's a Long Way To The Top

Оттам нататък всичко е ясно! Историята за AC/DC се пише и до днес с всеки нов албум и всяко следващо турне. Но стига толкова за групата, все пак днес празнуваме рождения ден Ангъс.

Няма как, като пишем за него да не споменем и култовата му визия станала емблема за бандата и култ за многобройните й фенове.

Тя е запазената му марка. Историята около нея е, че преди да я "патентова" той е пробвал да се появява на сцената с костюми на супергерой. Сред образите, в които му се е случвало да влезе са Спайдър мен, Зорo, дори такъв на горила и Супермен. Идеята обаче за ученическата му униформа идва от сестрата на Ангъс - Маргрет. Ангъс на драго сърце се съгласява да облече на шега дрехата, с която и до днес се подвизава на сцената.

Честит рожден ден, Ангъс!


AC/DC - For Those About To Rock (We Salute You)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари