Depeche Mode с първи нов сингъл от 4 години

Пилотното парче от албума "Delta Machine" е "Heaven"
Обновена: 4 фев 2013 08:09 | 4 фев 2013 08:07,
12
Depeche Mode с първи нов сингъл от 4 години
Depeche Mode Снимка: Reuters

Избраната за „най-влиятелна и успешна електронна банда в историята” идва през пролетта с новия си, 13-и студиен албум "Delta Machine".

В еуфорията около него бандата се отправя и на световно турне, което надяваме се няма да пропусне България този път и трябва да удари София на 12 май. На 1 февруари, след като изминаха почти 4 години от последния им албум, бандата пусна най-после нова продукция, пилотния сингъл от "Delta Machine" - "Heaven". 

Парчето може да се стори доста мудно на голяма част от меломаните, като се осланя по-скоро на меланхоличното развитие на мелодията, останало леко сиво и незапомнящо се в последния им албум "Sounds Of The Universe".

Бързите и ударни звуци от така успешния "Playing The Angel" не се долавят, поне в този водещ сингъл от новия албум.

Не бива да забравяме обаче, че някои от най-паметните класически хитове на бандата от Източна Англия бяха конструирани именно така и не хващаха ухото още с първото слушане, но именно в тази комплексност се криеше тяхната магия и възможността им да се утвърдят и да не омръзват години наред.

Проблемът на "Heaven" със сигурност не е в липсата му на лесно за приемане звучене, а по-скоро в липсата на дълбочина и кулминация – то преминава като една бърза и тъжна балада, изпуснала да достигне своя връх. По този начин "Heaven" не впечатлява в един от ключовите за бандата параметри за успешен трак – емоционалната кулминация, подплатена с докосващ текст.

Видеото обаче отново е на ниво, като е снимано в църква в Ню Орлиънс и буди доста мистични препратки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: нов сингълDepeche Mode
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Включихме и "Адам" Уайлдър за всички фенове на "Depesh".
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
я
7
0
 
0
 
! Отговори
dan преди 11 години
Песента започва по подобен начин като While my guitar gently weeps на Бийтълс.
6
0
 
1
 
! Отговори
грешки преди 11 години
1. щом на тях иМ харесва.2. култОва
5
0
 
2
 
! Отговори
аз съм коментар 1 :) преди 11 години
Както написах, щом на тях и харесва да продължават. Не съм аз, който ще им казва какво да правят. Просто изказах лично мнение за любимата ми група. Ще допълня, Депеш Мод имат статута на група, която предопредели със своето изкуство едно цяло поколение. С други думи така наречена култува група. Аз искам да останат такава. Предпочитам да слушам отвреме на време най-добрите им неща, вместо да се задоволявам с със според мен посредственот, само защото са Депеш. Това е само мнение, може и да греша!
4
0
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Depeche са ми една от любимите банди и в отговор на твоя коментар:Да, липсва Адам Уайлдър и да Song of faith...е един от най-силните им албуми, да не кажа най-силният, но както сега.Като го няма Адам да спрат да свирят и творят ли?Ами, може следващия албум да е втория Songs of faith...или Ultra...или Music for...Ако обичаш някоя банда, то не я предаваш така лесно, а я подкрепяш и в по-слабите и творчески периоди.
3
1
 
2
 
! Отговори
m преди 11 години
тия двамата под мен нищо не разбират.
2
1
 
1
 
! Отговори
Svilen75 преди 11 години
Мислех да пиша коментар, но предния казва всичко :)Само ще добавя, че Депеш са сред любимите ми банди. Да не кажа на първо място. Вече имам още една любима банда - Soulsavers :)
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Средна работа! За потенциала на Мартин Гор откровено слаба. Както съм казвал и преди, Депеш трябваше да спрат преди 10 години. Не уцелиха обаче момент. След творческата колуминация на Songs of Faith and Devotion и Ultra. Както и да е щом и харесва да продължават, но ми се струва някак изкуствено. Повече ми допада сътрудничеството на Дейв със Soulsavers. Много липсва Алан Уайлдър. След неговото напускане се загуби музикалната енергия на иначе отличните композиции на Мартин Гор!