Три нови банди на Sofia Rocks 2013

Шоуто е на 26 юли
Обновена: 29 мар 2013 10:08 | 29 мар 2013 10:08, Петя Славова
28

Enslaved. Снимка: Sofia Rocks 2013

Три нови банди влизат в афиша на рок феста на годината. Част от Sofia Rocks 2013 ще станат още немската траш метъл машина Hämatom, норвежката прогресив/ блек метъл групировка Enslaved и американската ню метъл/ алтърнатив банда, номинирана за ГРАМИ, Spineshank.

С хедлайнер на събитието Rammstein и британските зверове от Bullet For My Valentine, фестивалът обещава да бъде повече от впечатляващ. Датата 26 юли 2013 ще бъде паметна, а центърът на София за четвърта поредна година ще бъде разтресен от мощен рок.

Траш метълите от Hämatom са част от течението NDH (Neue Deutsche Haerte). Бандата е създадена в Мюнхен, Германия през 2003. Големите им музикални влияния са Rammstein, Die Krupps и Ministry. Издават своя дебютен Nein! През 2005, а вторият им албум Wut (2008) смазва с тежки китарни рифове и напрегнати барабани, целият е с текстове на немски, вдъхновени от стари европейски приказки. Следват още два студийни албума: Stay Kränk (2010) и Wenn man vom Teufel spricht (2011). През 2012 преиздават албума Wut и вадят и лайв продукция - Schutt und Asche (Live). Бандата е била част от много значими фестивали, включително и Wacken Open Air през 2011.

Другите гости Enslaved са норвежка прогресив/ блек метъл банда, създадена през 1991. По това време основните виновници за групата Ивар Бьорнсон и Грутле Кйелсон са едва на съответно 13 и 17 години, като преди това двамата свирят и в дет метъл формация – Phobia. Името Enslaved е вдъхновено от демо трак на Immortal - Enslaved in Rot. В началото звукът им е на типичната норвежка блек метъл група, но скоро започват да търсят нови хоризонти и нови начини да изразят себе си. Самите те отхвърлят етикета „блек метъл” и предпочитат „екстремен метъл”. От 2000 година насам прогресив влиянията в звученето им са все по-осезателни с всеки нов албум. В началото пеят предимно на норвежки, а в първия си албум имат и три парчета с текстове на исландски, но след излизането на Monumension (2001) започват да творят основно на английски. Голяма част от текстовете им съдържат препратки към Северната митология.

Щатската ню метъл/алтернатив банда Spineshank е създадена през 1996, номинирана за ГРАМИ, с издадени четири албума и продажби от над 540,000 копия.  Групата се ражда от предишно формирование – Basic Enigma, които се разпадат, след като част от членовете й и бъдещи такива на Spineshank чуват албума на Fear Factory от 1995 Demanufacture и решават да поемат в нова посока. Spineshank и до днес твърдят, че Fear Factory са най-голямото им влияние. Самият Дино Казарес е близък техен приятел и той е човекът, който, след като слуша техен демо запис, ги кани да подгряват концерт на Fear Factory в Лос Анджелис. След това за съпорт ги канят и нечовешки банди като  Coal Chamber,  Soulfly, Sepultura и Danzig. Лейбълите веднага ги забелязват и атакуват с предложения, дебютният им албум Strictly Diesel излиза за Roadrunner Records през 1998. В него вокалът на Fear Factory се включва с вокали в парчето Stain, следва и съвместно европейско турне на двете банди.
Вторият албум на Spineshank The Height of Callousness (2000) е силно индъстриъл повлиян. През 2001 бандата участва на Ozzfest и пътува на турне с групи като  Disturbed и Hed PE.

Sofia Rocks влезе в историята с паметното шоу на Голямата траш четворка. През 2010 Metallica, Slayer, Megadeth и Antrax забиха на една сцена като никога до тогава. България не просто стана свидетел на събитието, но предаваше лайв за целия свят. Помним, именно нашата дата, част от първия Sofia Rocks, беше избрана за снимки на концертните изпълнения, които милиони фенове гледаха в реално време в кино салони на всички континенти, а целият запис се овековечи по-късно в специално DVD.

След траш легендите част от фестивала са били банди като Alice in Chains, Stone Sour, Whitesnake, Guns N Roses, Trivium, Ugly Kid Joe, Kaiser Chiefs, Clawfinger, Manowar, Within Temptation. Разбира се, след SOFIA ROCKS 2013 любима банда на феста моментално ще станат немските машини Rammstein, които забиха за първи път в България именно като част от афиша през 2010.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Bullet преди 11 години
До MOONSORROW -.- Bullet sa ''тийн-парцали'' seriozno??? -.- BFMV e naistina dobra grupa...ti ili ne si 4uval pesnite im ili imash nqkakvi seriozni problemi :)
19
0
 
3
 
! Отговори
<3 BFMV преди 11 години
kakvo pravqy fenove na Preslava tuk?? get out of here now!!!! -.-
18
0
 
3
 
! Отговори
<3 BFMV преди 11 години
До Анонимен ''Тия Bullet са мега *** група и в никакъв случай не е метъл.'' stfu or I will find you and kill you. :))) BFMV forever
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До vlady До Tulski ami Bullet? :/ spored men te si zasluxavat...
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен ne e taka pyrvo 4uj nqkoq pesen na Bullet fof my valentine i togava govori. (unikalni saa..)
15
4
 
0
 
! Отговори
рокаджия преди 11 години
Тази година няма да дам 100 кинта за билет не разбрахте ли.Ще ходя само в Румъния и това ше е
14
0
 
7
 
! Отговори
LethianDream преди 11 години
Креслава няма какво да я чувам, тя е сбъркала жанра, ако беше почнала кариера в еротичните филми щеше да събере бая награди с този естествен бюст.
13
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе я чуйте Преслава и тогава говорете
12
1
 
8
 
! Отговори
Blake преди 11 години
До Анонимен: А при нормалните хора поп-фолка води до повръщане и отврат... Жива музика било, ужас... Живо порно си е, с повърхностни и първосигнални текстове и *** музика...
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре би било който ви пише статиите да има малко понятие от музика поне, а и граматика няма да е зле. Говори се за *** групи още повече легенди, а нито една от изброените не е ***. Смешни ставате. Вземете се малко в ръце! То вярно сигурно не ви плащат много, но това не е извинение за мърлячество.
10
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де, кое и е хубавото на тяхната "музика"? - отчайващо стърганеАз слушам поп-фолк, който е жива музика, истински ритми,кара те да танцуваш
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Rank 1Мазен чалгаааааааааааар!
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
poviarvaite mi samo 4est pravi na organizatorite i balgarskite fenove 4e ima takiva festivali v Balgaria dnes!predi 25-30 godini zavijdahme na Ungaria 4e Scorions i dr.praviha kontserti tam a nie ne6tastnitsite na edna zna4ka se radvahme.....kufeiite i za**te golemite pretentsii
7
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това тяхното не е музика а невъобразим шум
6
24
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Добре, бе! Как може да се пее на немски? Това е кошмар! И Скорпиънс, и Хелоуин са немци, ама защо ли си пеят на английски, как мислите? *** метъл, или какъвто и ще да е метъл на немски, то е ужас, бе!
5
1
 
15
 
! Отговори
LethianDream преди 11 години
Enslaved са много технични музиканти, много съм доволен, че ще забият на София Рокс. Останалите две банди са стилово идентични с Булет и Рамщайн, ще ни подгреят за хедлайнерите. Първият коментар ме разсмя- да, ние сме диваци, а ти си гледай Азис и Креслава!
4
1
 
12
 
! Отговори
jj преди 11 години
До Анонимен 3Мейдън - в Букурещ... След фиаското преди година, смятам че никога повече няма да се сетят за България...
3
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искаме Мейдън, не анонимници!
2
1
 
20
 
! Отговори
Niki преди 11 години
Heavy Metal forever!
1
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Диваци