Почина легендарният Джо Кокър

Певецът си отиде на 70-годишна възраст
Обновена: 22 дек 2014 20:59 | 22 дек 2014 20:52, Александър Попов
94
Почина легендарният Джо Кокър
Снимка: Reuters

Легендарният британски изпълнител Джо Кокър почина на 70-годишна възраст в САЩ, щата Колорадо, където живееше от много години., съобщи BBC.

Неговият агент Бари Маршъл не посочва причините за смъртта на певеца.

"Той беше уникален и ще е невъзможно да се запълни мястото, което той оставя в сърцата на почитателите си", заяви Маршъл.

Кокър е гастролирал три пъти у нас. Изнася концерт в НДК в София през 1994 г., а две години по-късно пее на сватбата на бизнесмена Николай Банев. Последната му изява у нас бе през 2011 година.

В кариерата си е записал 22 студийни албума, последният от които е Fire It Up от 2012 година. Сред най-големите хитове на певеца са You Can leave Your Hat On, You are so beautiful, Summer In The City, Unchain My Heart и др.

Той е удостоен с ордена на Британската империя през 2007 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Джо Кокър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Златния Орфей не е ли пял ?? Май да !
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е че пича си е поживял така,че урунгелите от нашата държава,трябва да живеят 1000 години и пак няма да го стигнат :)
57
2
 
10
 
! Отговори
-- преди 9 години
Всъщност не разбирам защо отново толкова много хора са се почувствали длъжни да коментират нещо, за което нямат мнение или идея... За мен Джо Кокър беше уникално явление като глас и сценично присъствие. Беше и един от малкото живи участници на Уудсток, което само по себе си го прави легенда.Ще липсва...
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О! Почивай в мир! Още един велик певец ни напусна! И то точно в навечерието на Коледа! :(( Ама пък каква компания се е заформила горе... явно и Господ е искал коледен концерт и е решил, че Джо Кокър му трябва.
55
4
 
12
 
! Отговори
Срам преди 9 години
Срам ме е, само като чета лай**ните ви коментари!!! Както винаги, традиционно по селски сте на**али и тази новина!!! RIP Joe!
54
2
 
7
 
! Отговори
55+ преди 9 години
Просто си плача , тази новина ме довърши ..............
53
2
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
76, а ти шутът на форума ли си?
52
7
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
Успехът на Куин е синтез от много фактори- точни текстове, музика... но най-вече поведението на Фреди Меркюри, който много добре сочетава присъствието си на музикалната сцена с налиращи точно в този момент - 70-те и 80-те г. идеи във Великобритания: феминизмът,еманципацията на гейовете, обществената реакция на доста суровото управление на тачъристите /80-те/... Куин уцелват обществения момент
51
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
Joe Cocker & Jennifer Warnes - Up Where We Belong
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 75Нима ако Фреди нямаше тоя магичен глас, щеше заради бисексуалността си да има толкова фенове по света? Нима и аз щях да съм му фен? Нима ако Георги Христов нямаше такъв глас, аз щях да съм му привърженик, понеже се *** с италианец?
49
3
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
73, само че този глас не е някакъв изолиран компонент, а е част от класова,етническа,социална и пр. среда, която същият този глас отразява.И в зависимост от мястото, което този глас заема в посочените други компоненти,той може да се свърже с определени идеи и да подхпомогне тяхното актуализиране,превръщането им в дневен ред... Ако беше важен гласа и нищо друго, хората нямаше да търчат по стадионни концерти,където много често звукът е отвратителен.Без социалната роля,рокът,пънкът,попът не могат
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Freddie Mercury- The Show Must Go On!Най-великата песен ипълнена от най-великият певец на тази земя! Поклон пред Джо Кокър иначе!
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до циникОще първият път те разбрах защо тоя Бауи е на-големият за теб. Мен обаче не ме интересува какъв характер е човек, дали е масон, дали е бохем и т.н . Аз като си пусна музиката на някой, не ме интересува автобиогравфията му , а гласът му какво ще ми даде като усещане за сетивата ми. Ако искам да знам какъв човек е, ще ходя да прочета автобиогртафията му, не да слушам гласа му.
46
3
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
а бе, 64, обяснил съм достатъчно добре защо величието в поп и рокмузиката не се определя от чистотата на вокалните данни!Другият ми голям любимец -. Джело Биафра също няма кой знае какви големи вокални таланти, но е велик!
45
4
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
66, английските медии може да са всякакви, но няма други медии, които да разбират от музика,мода и кино повече от тях!
44
3
 
4
 
! Отговори
циника преди 9 години
65, е какво означава "средностатистически музикант"? Мик Джагър да не би да има особени гласови данни? Това което искам да кажа е, че големите роквеличия се различават от останалите не по вокалната си техника, а по умението си да се идентифицират с определени идеи /социални, политически, естетически, философски и пр./и да придават на тези идеи обществена енергия.Вокална техника търся когато ходя на опера!
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 64Абе ***, сам се оплиташ в тъпотиите си. Казваш че Бауи за теб е най-големият в поп музиката. Това не означава ли, че е с най-великият глас респективно? Щото за да определиш някои в поп музиката за най-голям, това значи че той е най-голям зартади гласовите си дании. Много си ми смешен!
42
4
 
4
 
! Отговори
Бауи? преди 9 години
До циникаТой е един самохвалко и набеден талант. Няма никакви гласови качества и изпълнителска дарба. Песните на бауи са отлично приспивателно, приемано през ушите и очите. Английските медии го издигат незаслужено в култ, а вие слушате тях и им вярвате.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до *** То хубаво да си изкувствовед в музиката, но аз говоря за гласа. Бауи е уникален пак казвам като стил, но като глас не е нищо повече от средностатичстически музикант. Меланхоличниоят му стил всъщност прикрива голяма част от истината- той не може да пее във високи диапазони. той не може да пее и в ниски, като бари Уайт. Е кое му е великото тогава като глас?
40
2
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
59 и 60, какви минуси и какви плюсове,бе! Ти природно си надарен с най-големия минус - трудновъзприемчив ум!